Jump to content

Featured Replies

• Author

U oktobru i novembru ne rade "hotelski krovovi", pa cete morati u sobe, ali su cene zaista povoljne i duplo nize u odnosu na Srbiju. Uzivajte, meni se vec vraca u Siriju, predivnu zemlju...

• 1 month later...

Ne znam za Istanbul-Alepo ali Istanbul-Antakija postoji nekoliko nocnih buseva i posle se bez problema stize stopom do Alepa.

Koliko se ja sećam od letos, ima minimum 3-4 komada dnevno do Antakije, cena je bila oko 55 tl, mada, zavisno od pregovaračkih sposobnosti pojedinaca, to može da ide dole do (pretpostavljam) 45 tl, možda čak i niže, mada sumnjam.

Valjda idu tako, ujutru i uveče, potrebno im je 16h.

Ja kada sam trazio bus do Alepo u Aprilu, nisam nasao. Oni ti kazu da mogu da ti prodaju kartu (naplate) do Alepo, ali i moras da promenis bus u Antakiju. A posto cena je bila ista kako i da placas oddelno, nisam hteo da se obvezujem sa konkretnu agenciju. Kozna, mozda cu da cekam 2 sati njihov autobus u Antakiju a u medzuvremenu ima drugi.

Lazare, da li mislis da se zadrzavas u Stambolu (verovatno da, al` hajde da pitam)? Ako samo tranzitiras, uzmi iz Sofije bus za 50 EUR, sa glavne autobuske stanice. Sad ima i odatle polazaka. Ja sam razgovarao sa ljudima iz agencije 'Branko Co." ;D, i video ispred parkiran bus. Delovao mi je sasvim nov, ni nalik onima iz Zejtunija. Polasci su svakog utorka i petka a cena karte do Alepa, u jednom pravcu, je 50 EUR. Imam i telefon - 0878518164. Pripada izvesnom Ebrahimu Jelelatiju (iz miloste Branko  :banana:), generalnom menadzeru.

A šta fali Zejtuniju?

Meni su bli baš ok i jeftini, od Sofije do Alepa za 40 $ ako se dobro sećam.

Koliko ja znam servisni kombiji od Antakije do Alepa voze samo prepodne, tako da ako stignete tamo u neko drugo vreme mozda cete morati noćiti ili stopirati. Ja sam iz Istanbula uvek išao busom koji polazi negde između 14-15h tako da sam u Antakiji bio rano ujutro između 6-7h. Tu odmah na salteru uzmem kartu za Aleppo i sacekam jedno sat-dva do polaska.

U pravu si, i ja mislim da poslednji bus Antakija-Alepo ide u 14h. Mislio sam da u Istanbulu provedem dva dana, tako da mi ne odgovara prevoz iz Sofije. Verovatno ću se opredeliti za varijantu Stambol-Antakija-Alepo. Znam da je pre par godina postojao direktan bus Istanbul-Alepo, pa čak i Istanbul-Damask... Al sad gledam po netu i ne vidim nigde tu informaciju. Moguće da su ih ukinuli.

• 1 month later...

Jel ima neki sajt na kome mogu da vidim info o polascima - dolascima Zejtunija i tog Branko co ?

U koliko sati utorkom i petkom polaze iz Sofije?

Nemoj Zejtuni, oni su najskuplji, ni po čemu nisu bolji od ostalih, a uz to moraš da pređeš celu Sofiju da bi stigao do njihove kancelarije. Ja sam do sada nekoliko puta išla sa Manor co., ljubaznost na najvišem nivou, autobus ništa manje udoban, cena karte samo 90 leva, polasci su utorkom i subotom u 13:00h sa glavne autobuske stanice, rezervacije dan pre polaska putem telefona, kome treba broj neka me kontaktira.