Jump to content

Featured Replies

meni je za put/kampovanje najbolja brisa ili ti kalemar ili ti britva. Odnosno to je nozic na rasklapanje koji na vrhu nema iznad ostrice ima malo prosireni kraj koji bi trebao da pomogne prilikom kalemljenja ali je isto tako dobar za mazanje. Mene najvise nervira kod nozeva na rasklapanje sto se ne moze lepo mazati sa njima, brisa ima taj produzetak pa je dobar.

evo nesto se vidi, taj deo sto viri je za mazanje  ;D

http://www.migros-kg.co.rs/Images/ProfiNoz1.jpg

A one "moje" (http://img195.imageshack.us/i/swck2cs.jpg/) nigde niste vidjali? Meni je ostalo jos da pogledam u 2-3 radnje u gradu i to je to...onda mogu da pocnem da trazim po BG-u.  :bang:

Cuo sam od nekog ortaka da je nesto slicno vidjao kod kineza u BG-u (valjda blok70), jel' zna neko gde se skupljaju kinezi  ::crazy: u NS-u i kako stoje s srpskim?

• 2 months later...

Extreme, ja sam nesto slicno video u ArmyShopu u Zeleznickoj ulici.

Nemoj me drzati za rec, ali sigurno ima tih nozeva od tog crnog materijala koji ne znam sta je, posto blage veze nema o nozevima. :) I koliko se secam ne kostaju manje od 40-50 evra. Sto si verovatno i sam znao, posto su brendirani.

Sto se lovackih nozeva znam da ima, takodje skupih i brendiranih, u prodavnici lovacke opreme na Sajmu, neposredno pored ulaza u Masters centar.

Jedan predlog za sve koji nemaju nista protiv rashodovane vojne opreme:

U onoj ulicici u kojoj se nalazi diskoteka Killy (odma pored nje) nalazi se prodavnica vojne opreme, cini mi se polovne i rashodovane. U svakom slucaju, povoljno je i moze se naci korisnih stvari za kampere i sl... :)

• 1 year later...

Znam ja gde mozes da nadjes Bahco 2444 clipper noz to ti je isto sto i MORA samo za nase trziste,odlicni su nozevi i nisu skupi :)

A da li postoji Bahco ekvivalent Mori 2000, jer ovaj koji si pomenuo je u stvari Mora Clipper? Mora 2000 ima , po meni, lepse a i, ako se ne varam, vece secivo.

• 2 weeks later...

koliki noz je dozvoljeno nositi preko grane i da li sme da se nosi mala sikirica sthilova tacnije ....... a noz je uf malo zesci croving combat spanski specijalac imam 2 jedan kupio a drugi takav dobio od danskog kfora 2004e naravno nosio bi 1 sa dva bi me zatvorili garant al i 1 rizican dok ne pitam

Koliko sam ja upucen, po nasem zakonu je dozvoljeno nositi noz kome secivo nije vece od 12 ili 13 cm, tako da ne verujem da je tamo vise. Mada sam citao da su ljudi nosili vece nozeve koje su uz malo prepiranja na carini uneli (tj izneli).

uh cuo al  mislim i da je krace mada nebitno nasi frka druga strana... al ok mada ja bolje da poteram svajcarca kad vide ovo crno secivo ima da me driblaju bzvz pustili ne pustili

u nasem zakonu nigde nije odredjena duzina seciva.nadjite na netu zakon o oruzju i municiji pa procitajte

Procitah i vidim da nije odredjena duzina.  :?

Ali kad bi prosao centrom Beograda sa macetom za pojasom, siguran sam da ne bi promasio 29.  :D

Btw. predhodnu informaciju sam dobio od drugara koji je policajac, kao i da duzinu noza mere naspram sirine dlana(koji je i manji od navedene).

"Kao i drugi predmeti čija je osnovna namena vršenje napada." mislim da policajac procenjuje da li je predmet namenjen napadu, pa ti posle dokazuj na sudu.

• 3 weeks later...

Meni su nožić iz švajcarskog noža službenici na aerodromu u Barseloni merili naspram svoje identifikacije, široke otprilike kao dlan. Bio je "na knap", pa su me pustili da ga unesem uz upozorenje da ga sledeći put ne nosim u ručnom prtljagu (a imao sam samo ručni prtljag).

Pre desetak godina u jednoj redovnoj saobracajnoj kontroli, interventna mi je nasla lovacki noz u gepeku i dobrih pola sata su me drndali...  :maddd: ... Hteli su cak i prijavu da mi pisu jer, koliko se secam, svaki noz sa secivom duzim od 7-8 cm se tretira kao hladno oruzje. Spominjali su cak i bezbol palice kako su zabranjene ali ajde ti njima objasni...

osim ako nisi kuvar kao ja. Sa setom nozeva sam usao u skupstinu pre malo vise od godinu dana.. hehe bez problema, ali sa dozvolom sefa kuhinje koji me je cekao na ulazu.  A za bezbolku, sta ce ti to u kolima, moj rodjak je nosio obicno drvo, tkz motku, kad ga pitaju sta ce ti to pravio se lud da je za obradu i neka umetnicka stvaranja, duboreze ... a samoodbrana.

Svaki noz duzi od sirine dlana se smatra hladnim oruzjem i policija ti ga moze oduzeti  i ko zna sta jos da ti radi.

Kad smo vec kod ove teme, stvarno moram pitati sta ako meni kao kuvaru nadju nozeve u rancu ??? aps?

Kad smo vec kod ove teme, stvarno moram pitati sta ako meni kao kuvaru nadju nozeve u rancu

Hm... kada bi im rekao da si kuvar i da zato nosis nozeve, prvo sto bi pomislili je da ih zaj..avas. E tek onda bi bilo  :maddd:  :maddd:  :maddd: ...

stvarno do sada nisam imao problema, ali ko zna sta im moze pasti na um. Cak sam i na aerodromoma prolazio dobro, naravno u znapomenu da nosim kuvarske alate  ;D (ovo su nozevi duzine do 30 cm )

bilo je tu zanimljivih dogadjaja, ali ne bih bas da mi se to cesto desava ...

Zanimljio je da i studenti vise hotelijerske skole na vezbe i praksu su duzni da nose svoj alat  smartass jedan se napravio pametan i pitao profu za moguce probleme sa policijom, na sta je ovaj rekao samo pokazite indeks da ste student ... Verujem da to nasoj policiji bas uliva poverenje :banana:

Pre 6-7 godina na poklon dobih jedan spanski lovacki Muela noz i mali ostrac sa dijamantskom prasinom, tako da i je to veliki prijatelj prilikom odlazaka u prirodu na vise dana, nema sta nisam radio sa njim, pa i sekao drva (zamena za sekiru) do debljine oko 10cm, ali definitivno nije za bacanje i igranje sa njim jer je ostrica krta i znam coveka kojem je ostrica pukla jer se igrao cirkusa i zabadao noz u drvo :) ali za sve ostalo me stvarno sluzi da ne mogu da se zalim...

nema  policajac sta da meri kada po zakonu nije odredjena duzina ostrice,i nemoze on da odredjuje namenu noza.Bajonetu je osnovna namena napad a lovackom nozu ne,lovacki noz je alat.