Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, ne mogu da dobijem ambasadu, pa ako neko ima sigurnu informaciju.....

Imam cesku vizu tipa C, multi, do 90 dana boravka, izdata mi je pre nego sto su presli na schengen... pa sad:

1. Da li ja s tom vizom mogu i sad da idem u Cesku?

2.Da li mogu sada bilo gde u EU sa tom vizom? Znam da je samo sa Madjarskom provera, pa mozda prakticno i mogu, ali da li imam prava to da radim ili je to rizik?

3.Da li bih je mogla nekako zameniti na osnovu ove sto imam za Schengen:)

Znam, bas sam ambiciozna, ali ambasada sada ne radi, tek mogu da zovem u ponedeljak, pa ako neko zna.....bilo sta.....

Hvalaaaaaaaaaaa!

Ja mislim da sa tom vozom mozes da udjes u cesku ali ne mozes u EU, tj. ako letis aviJonom za Cesku onda je OK ali ako oces kopnom onda moras da imas tranzit kroz madjarsku ... dakle moras da imas neku sengen vizu!

Ista varijanta kao ja sto imam madjarsku vizu od pre njihovog ulaska u schengen. Sa tom vizom ja mogu samo u madjarsku ali ne u EU... realno gledajuci mogao bih posto nema granice ali ako me neko iskontrolise....

Posto planiram put u Norvesku raspitivao sam se u konzulatu i dobio informaciju da moram traziti novu HU schengen vizu a da ce se ova sadasnja u tom slucaju ponistiti. Pre par dana sam bio u konzulatu, predao sve papire i jednostavno su mi sve vratili sa obrazlozenjem da dok imam ovu vizu sa njom mogu u HU a ako hocu negde dalje da trazim vizu u nekom drugom konzulatu. Dzaba je meni bilo objasnjavanja da sam info dobio od konzula direktno, jednostavno ih nije interesovalo.

Sad trazim vizu na drugom mestu...

Pokusaj da dobijes konzulat i da se temeljno raspitas, ali mislim da sa tom vizom neces moci u EU. Pitanje je samo koje su njihove varijante za izdavanje nove vize za schengen ako imas ovu staru, mada moguce je da ces morati i ti na drugu stranu da se obratis.

• Author

Uf bas sam se smorila....I ja sam razmisljala o Skandinaviji:) visoko letim.....a izgleda da s ovim necu moci ni do Ceske da letim (posto mi let nikako ne odgovara, a busom bi prosla za 5000 i tamo i ovamo....)  Bas me nervira sto zivim u Srbiji........

Sa starom Ceskom vizom mozes i kopnom do Ceske jer je dozvoljen tranzit od 5 dana kroz sve nove clanice EU (Madjarska i Slovacka u tvom slucaju).