Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel bio neko u Azerbejdzanu? Ima li sta zanimljivo da se vidi i kako je najlakse odavde do tamo?

Najlakse je avionom,a ako se malo potrudis i pogledas stranu ispred videces da smo i nesto rekli na tu temu.Pozdrav

Evo i ja malo da se ukljucim.Sto se tice odlaska za Azerbaijan naklakse je(ako imas novaca)avionom.Najbolje je Beograd-Bec-Baku.Najmanje se ceka na aerodromu u Becu a karta je 540 e sa svim taksama(povratna).Procitao sam ovde da ima nesto preko Latvije ali stvarno nisam upucen.U Baku se uvek slece ali i polece nocu.Verovatno zato sto Baku znaci grad vetra.Nekad zna da tako duva vetar da me je bila jeza pomisliti na let ali cim padne noc,sve se smiri.Vremenska razlika je tri sata.Baku je ogroman grad.Kazu da ima cak 4 miliona stanovnika a prostorno je bio drugi grad po velicini u sssr-u.Posto je na obali Kaspijskog mora koje je puno nafte,Azerbaijan je krenuo vrtoglavo da se razvija a Baku nevidjeno da se gradi.Podseca me na Moskvu 90ih godina.Standard im je kao nas ali ih jako puno radi u drzavnim sluzbama.Ulice su pune ljudi po ceo dan,restorani takodje.Populacija je 90 % muslimanska ali po mom misljenju ateisticka.Ni govora o feredzama,mnostvom dzamija.....Sve je to jos Staljin svojevremeno sredio.U centru su dve Ruske pravoslavne crkve i otvorene su svakodnevno.Turizam im je jos u povoju.Verujte mi da im je strano,godisnji odmori i putovanja radi zabave i odmora.20ek km od Bakua imaju divne pescane plaze,sredjene,ciste,sa lezaljkama i suncobranima ali polu prazne.Imaju i hotele na obali,sa bazenima i svim ugodjajima ali je skupo poprilicno.Baku je mesavina,stare arhitekture,socijal-realizma i modernih novh gradjevina.Na ulicama je sve manje lada a sve vise mercedesa,dzipova...Stari grad obavezno treba videti,popeti se na devojacku kulu,uci u stare prodavnice tepiha(kupovati samo ako imaju deklaracije jer se drukcije ne mogu izneti iz zemlje).Obavezno otici na pijacu(bazar).Do nedavno je bila jedna ulica u centru u kojoj je ceo dan bio bazar starih stvari,medalja.Dobar dozivljaj.Ima mnogo da se vidi ali opsirnije neki drugi put.Ako ti treba neka informacija ili savet,pitaj.Pozdrav

• Author

Hvala puno na informacijama, planirala sam put negde na jesen, pa cu opisati svoje utiske po povratku.

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1417.0

Air Baltic je u pitanju. Kupio sam karte za Oktobar. Od Becha do Rige je 54E, i od Rige do Baku-a je oko 70E... Naravno, radilo se o cheap flights, meni nejasnim, posto je biznis klasa oko 1000E  ::crazy: Nazad cu kombinacijom buseva i vozova (i posetiti druge zemlje), sto ce po mojoj proceni biti oko 100E, tako da ukupno bi trebalo sve da izadje oko 250E prevoza...

Viza za Azerbaijan se dobija na granici.Kosta 40 usd,potrebne su dve slike i popunjen formular koji dobijete na granici ili avionu.Obavezno ponesite slike,jer ovi sto slikaju na aerodromu iskamce i 20 usd za slikanje.Nikakvih drugih problema nema.

Stvarno,neznam kako je na kopnenoj granici,posto idem uvek avionom.Cejlon kako je to reseseno.

To smo pricali u odeljku za vize,al da ponovim jos jednom-nemoguce je na kopnenoj granici izvaditi A.vizu vec samo na aerodromu.Potrebno je izvaditi vizu u Tbilisiju gde su redovi veliki,i treba doci pre podne da bi se istog dana podigla.Potrebno ispuniti formular i poneti slike,cena je ista.

• 2 months later...

Pa dobro ljudi(a i zene)ima li koga slucajno u Bakuu.Ajd na jedan caj na 35 stepeni.Pozdrav

• Author

Interesuje me koliko zapravo traje viza koja se dobija na aerodromu u Bakuu i moze li se produziti?

Da ti pravo kazem,koliko vidim ja sve imam na mesec dana.nikad duze nisam ostajao.Obavezno na formularu za vizu ispisi 30 dana da ti ne bi dali na manje.E sad cu bogami sigurno duze ostati pa cu te obavestiti.Ovi moji Azeri su mi rekli da ce srediti to bez problema.Videcu.Kad mislis dolaziti?

• Author

Cim mi stigne novac za put, sad ne mogu 100% posto da potvrdim kada ce to biti moze za mesec dana, a mozda i za tri ,cetiri, ali javicu, bas me je zainteresovalo da posetim tu zemlju.

Mlinar/u/e ja cu biti dole od 20. Oktobra... Dokle si ti dole? Imao bih podosta pitanja :-)

sigurno sam ovde bar jos jedan mesec.99% cu ostati puno duze.pitaj sta te interesuje.

Ja sam prosle godine dobio azerbejdzansku vizu u njihovoj ambasadi u Minsku.

NPutovanje mi je propalo iz nekih razloga mada nema veze.

Viza je bila na mesec dana a rekli su mi da moze da se  tamo produzi za jos dva meseca znaci na maksimalno tri meseca. Posle mora da se podnese zahtev za boravak, neka informacija o ovome?

Izvini Geoplans nisam bio u Bakuu par dana pa nisam citao nista.Ja stvarno neznam kako ide to sa produzenjem vize.ja sam ovde privatno(poslovno) i ovi moji Azeri su mi obecali da ce sve srediti.Kad to bude ostavicu ovde sta i kako.pozdrav

OK kad imas neku inforamciju javi da vidimo kako to ide.

Meni su u ambasadi samo rekli da se viza produzava u nekom ministarstvu, samo sam zaboravi ou kom bese.

Po nekoj logici to moze da bude ministarstvo unutrasnjih poslova ili inostranih poslova.

vetar bukvalno duva po ceo dan i ubija u pishu.imaju cudne zakone tipa ne sme se kupati u moru u gradu, ne sme se pusiti i piti na ulici ili ici bez majice, za sve ovo sledi hapsenje momentalno.takodje hrana u vidu kebaba i ostalih je bljutava i ne preporucljiva  :cry22: