Jump to content

Featured Replies

Za vetar ne brini, takvo je podrucje duva celog dana ali uvece treba da prestane. Pa i sam naziv "Baku" znaci vetar ili tako nesto?

Imaj u vidu da je Azerbejdzan obrni-okreni islamska drzava pa imaju pravila ponasanja, nekome cudna a nekome ne.

U Iranu je isto zabranjeno muskarcima kretanje u krakim pantalonama ili sorcevima.

Cekaj pa i kod nas je slicno, idite do zgrade suda ili policijske stanice i tamo pise na vratima "zabranjen ulazak bez majice, u papucama, kratkim pantalonama, itd". :P

Kebabi bljutavi itd, ne znam nisam probao tamo kakvi su ali mozda je u pitanju los kuvar.

E sad ako su na svakom mestu losi onda je to simptomaticno, Mlinare oglasi se po ovom pitanju.

Ha,ha,ha.Brate da nije to malo vetra,pogoreli bi,iako je ovde ovih dana prijatno za razliku od Srbije.Sam naziv Baku znaci grad vetra i vec sam rekao avioni samo nocu slecu i polecu.Sto se hrane tice,meni je sasvim ok,jeste da je porcija mnogo manja nego kod nas ali je hrana dobra.jagnjetina,jaretina vrh brate,pogotovo na talandari,oni to zovu sac.Sto se mora tice,stvarno se niko ne kupa u gradu,ali i da se kupa ne bih posto je prljavo.ali zato otidji 20ak km od bakua.skroz ok.ciste plaze,cisto more.Na ulici svi puse,to je sigurno,a za pice neznam.nema kao u Moskvi,da ne mozes da pridjes metrou od cugera.Normalnije mi je ovo ovde nego tamo u Moskvi.Pozdrav

Kebab los u Bakiju?Ne bih rekao,probajte u restoranu na nekih 500 m od republickog stadiona,zaboravio sam mu ime,al znam da je stalno pun a kebab vrlo ukusan.Pa to su Turci a ko zna da pravi kebab ako ne oni?Ne bih rekao ni da su tako strogi u pitanju oblacenja,i mislim da ne treba tako predstavljati Azerbejdzan jer tako ne zasluzuje.Ipak su oni vise okrenuti ka Evropi a ne ka Saudijskoj Arabiji ;)

Ma Cejlon,ja sam stvarno zadovoljan klopom,bilo u Turskim bilo u nacionalnim restoranima.Evo danas sam bio u jednom(vodili me ovi moji Azeri pa neznam ni gde ni kako se zove,kao vlasnik je ministar policije)basta od 500 mesta,sva u zelenilu a ja seljak nista ne probam,samo tucem po cetvoronoscima sto bleje.VRH.Sto se tice oblacenja  mislim da ces vise feredza videti po Parizu nego ovde.Iako mislim da ce u blizoj buducnosi dospeti pod jaci udar tvrdog islama i da ce se sve vise pojavljivati feredza.Ali za sada je ok.Pa evo sad je ramazan(nema jela,pica po danu)a ovi moji tuku po pivu kao da je dan d,restorani puni.A tek Evropa,puna im usta ko i nama u Srbiji,vezali su valutu za evro.Da neki ne pomisle da je raj.Nije.Prljavo je,vruce,korupcija,monopol uskog kruga ljudi ali ima PARA.I nas zadatak ovde je da budemo Robin Hudovi,da malo uzmemo njima bogatima i damo nama siromasnima.Nadam se da ce mo uspeti.Pozdrav

Azerbejdzan kao islamska zemlja verovato ce brzo da se nadje u situaciji kao Turska gde je vrlo ocigledan sukob sekularista i islamista. Radikalni islam cilja na Azerbejdzan tu je moguc neki problem u bliskoj buducnosti narocito jer su tu Ameri proglasili svoju zonu interesa i uticaja slicno kao u Gruziji i na celom Kavkazu jer im je cilj prost nafta plus destabilizacija i problemi za Rusiju. U Teheranu ima dosta studenata iz Bakua, narocito devojaka tako da po porvatku kuci oni verovatno nece tamo da sire zapadni tip demokratije. Takodje sam cuo u Moskvi da mnogo Cecena iz Groznog u zadnje vreme odlazi u Baku sto zbog sirenja kriminala sto zbog sirenja radikalnog islama. I njima puna usta Evrope tj. EU jel i kod njih kao u Gruziji gde vise imaju EU zastava nego svojih nacionalnih i plus u Tbilisiju postavili onu nebulozu kao rotirajuci simbol Euro valute.

Mlinare kad si tamo mozes li da proveris kakva je mogucnost dolaska u Azerbejdzan iz Irana odnosno u Baku iz Teherana. Kopnom ili vodom preko Kaspijskog jezera/mora ili tako nesto. Takodje da li azerbejdzanska viza mora da se dobije u ambasadi u Teheranu ako postoji ili moze da se dobije negde na kopnenom prelazu, znaci ne na aerodromu. Takodje koje doba godine je najbolje za posetu u smislu klime da se ne przi na prevelikoj temperaturi a takodje ni da se zmrzava. Hvala unapred

• 1 month later...

Geoplans,izvini brate tek sam sad otvorio ovaj topik i procitao tvoje pitanje.Mozda je kasno al evo sto znam.Vizu,ako dolazis kopnom ili morem moras vaditi u Teheranu,bar tako su mi rekli.Avionom vec znas da mozes na aerodromu.Mnogo ljudi ide kolima za Iran.granica je oko 400 km od Bakua.Vreme je ovde sad exstra.oko 20 stepeni.Sad su mi bili jedan nas momak koji me je kontaktirao bas preko ovog sajta i devojka mu litvanka.Bili su u Baku,u 4-5 dana i 7 dana po unutrasnjosti.Bas su skitali svuda i nadam se da ce postaviti ovde nesto od tog puta.Pozdrav

pozdrav...

mozes li mi reci molim te kakve su cijene tamo,hrane,pica,smjestaja (u nekoj poznatoj valuti ili u odnosu na srbiju :) ),gledam da dodem u nekim ljetnim mjesecima,pa me zanima i kakva je klima tamo u to vrijeme?! posto si tamo vec toliko dugo nadam se da te ne gnjavim s nekim preteskim pitanjima i daj molim te neke primjere navedi,a nemoj "pa nije bas skupo" i takve stvari,jer je to subjektivno...mislim posto se meni ta zemlja cini kao super destinacija za svasta vidit i malo potrosit...pa me zanima,jesam li u pravu?! :)

Bambi,ovo sto ti govorim vazi samo za Baku.neznam da li si iz Splita i ne mogu da ti poredim cene sa Splitom ali mogu sa Beogradom i N.Sadom.Cene su maltene iste.Kod nas je pljeskavica do 2 e,kebab je ovde toliko.Pristojan rucak u restoranu je od 6-10 e.Normalno imas i da kosta 50 e.pivo je skupo.Efes i strana piva su 2 i vise eura u prodavnici ali neznatno skuplji u restoranima.Prodavnica je indenticna nasim cenama u Srbiji,samo su meso i mleko malo skuplji.Riba je jeftina.U restoranima na moru,ubijes se od ribe za 10e.Na kupanje se ide van Bakua.Ako hoces ekskluzivu imas hotele van Bakua gde imas bazene,lezaljke,poslugu,masazu,ali ces morati potrositi i 50ak eura za dan(bez spavanja).Juli i avgust ne dolazi jer je temperatura nekad i 50 stepeni.najbolje je jun i septembar;Ako neces da se kupas na moru najbolje je april,maj i oktobar.Baku je velegrad.Sve ostalo je srednji vek.Ponavljam,nadam se da ce jedan nas momak ostaviti ovde svoje utiske jer je posao za 10ak dana dosta u unutrasnjosti.sad luta malo po Ukrajini pa kad se vrati......