Jump to content

Featured Replies

Posted

cao ljudi.

treba mi vase misljenje.

naredne nedelje iz budimpeste u 5 ujutru treba da letim za barselonu. opcije su mi:

1) kombijem sa adrese na aerodrom, sto znaci deset sati mrcvarenja

2) vozom do budimpeste, dan u budimpesti i u sred noci na aerodrom

3) nesto sto mi neko od vas mozda predlozi - ili mozda kombinacija sa nekim ko eventualno tog dana ide na avion u budapest?

meni se licno vise svidja opcija 2 ali problem je sto jos ne znam gde bih spavala i kako sa tog mesta da u 4 ujutru stignem na aerodrom (a da nije taksijem). problem je sto ne znam kako se u budimpesti stize do aerodroma, koliko se putuje, cime, odakle, a i kako da stignem do tog mesta gde se ceka bus za aerodrom - u prevodu da li ima nocnih metroa/buseva

da li neko raspolaze ovakvim informacijama?

hvala!

n.

Ne mogu da se setim da li ima nocnih BUSeva i metroa ... ali do Aerodroma se stize metroom do zadje stanice a zatim busom jos 3 - 4 stanica! E sad ... najbolje ti je da spavas na aerodromu jer su sedista vise nego udobna ... toliko su udobna da su neki od nas prespavali let a drugi su se probudili u zadnjem trenutku! Dakle ... ako spavas na aerodromu nadji nekog da te budi! :-)

Tek sam danas procitao pitanje. Ako nije kasno, vrlo rado cu pomoci jer sam u Budimpesti.

p.s. sada i ima voz koji vozi sa Njugati (zapadne) stanice do aerodroma, a autobus od ponoci do ujutro NE VOZI.

• 1 month later...

Cao narode,

prvi put idem u Budimpestu i interesuje me kako da se najlakse (i naravno najjeftinije) dokopam aerodroma...

• Author

Cao narode,

prvi put idem u Budimpestu i interesuje me kako da se najlakse (i naravno najjeftinije) dokopam aerodroma...

zavisi koje je doba dana/noci,

ali sa stanice Nyugati ide voz do terminala 1 koji kosta 3 evra ili 0 evra ako ti ne dodje kondukter, kao sto meni nije dosao.

e sad, ti u Budimpestu stizez na stanicu Keleti, i od Keleti do Nyugati imas nekoliko stanica tramvajima, ali nije uopste komplikovano jer na svakoj stanici imas detaljna objasnjenja gde si, koja je sledeca, a koja prethodna i planove grada.

inace, retko ko prica engleski.

ja poslednji put kada sam bio u Budimpesti svi su znali engleski od klinaca, konobara pa do  kontrolora u metrou

• Author

pa ne znam. u onom velikom trznom centru kod Nyugati st, "west end" ni u jednoj radnji u koju sam usla nijedna radnica nije znala engleski, samo u prizemlju momak na turist info je pricao super.

@zimovrel :D sad sam ti tek prepoznala nick!! to si ti :D gde ces preko budapest, tamo gde ja mislim da ides??? :D\