Jump to content

Featured Replies

Posted

Upravo sam se prijavila za volonterski kamp u blizini Atine. Nadam se da cu dobiti pozitivan odgovor od domacina, pa da se spremam na put. Kako najjeftinije stici dole? Ranije sam putovala vozom, sa Balkan flexipasom, sto nije lose resenje. Jel ima neko neki drugi predlog?  :?What about cheap fligts to Athens?

Tesko da ce ti nesto ispasti povoljnije nego flexipas! Taxe na Atinskom aerodromu se  skupe pa ces tesko naci i cheap flight! Mislim da mozes da nadjes let za oko 200 evra a to je opet 4 puta skuplje od flexipasa!

Koliko traje taj kamp? Ako je duze od mesec dana, koliko traje balkan flexipass, mozda je bolje da odmah rezervises povratnu avionsku kartu koja bi te izasla oko 200 evra, jer bi inace morala da kupis 2 flexipassa (obicna karta kosta isto, ako ne i vise), pogotovo ako si planirala da uzmes spavaca kola. Opet je skuplje, ali toliki put vozom po ovoj vrucini je ubistven, ima da ti presedne i kamp i sve zivo :)

Ako se zadrzavas manje od mesec dana, onda ipak glasam za flexipass, uprkos vrucini :)

Chi bre ... slazem se za duzinu trajanja kampa ... ako je duzi od mesec dana onda se flexipas ne isplati ali ... voz je voz ... ta vrucina, to mucenje, ljudi koje upoznas u vozu i usput ... to je zar putovanja ... secas se?

Samo vas gledam, i mislim se, dokle cete?!?

naravno da je  :stop: najjeftinija varijanta ali uvek imamo to da nam se pojavljuju novi clanovi koji ni iz sale ne smeju da podignu prst ni do Nove Pazove a ne do Atine. Jednostavno ljudi se plashe stopiranja. S jedne strane u pravu su...  :hihi:

Sto se tice voza, ako ostajesh duze od mesec dana mozesh da se rapsitash koliko kosta redovna povratna karta do Atine koja ce trajati duze od mesec dana. Mozesh da se raspitash koliko kosta cena autobuske karte. Pa onda sve to da stavish na papir i krenesh lagano.

A mozesh i kombinacijom lokalnih vozova da stignes do Atine ali to ce malo duze da traje.

To sam i ja rekao, ali mi kika rece da na vreme treba edukovati ljude, makar im pomenuti alternativu, cisto da znaju da je moguca ;)

Kod autobusa postoji neka zackoljica, neko ko je isao mi je pricao (nije imao lepe reci), ali ne mogu da se setim ni sta je bilo u pitanju niti ko mi je pricao.

Kombinacija lokalnih vozova je dosta skuplja alternativa flexipassu, i tesko izvodljiva.

Mislim da je Maya sa CS-a pricala o loshim iskustvima sa autobusima na liniji Srbija - Grcka. Nazvacu je danas da me podseti na pricu.

• Author

Hvala svima na savetima, kamp mi traje 15ak  dana u avgustu. Raspitajte mi se za to lose iskustvo autobusom! Sto se  :stop: tice...nije losa ideja, samo jos da ubedim jacu polovinu i zaustavimo nekog kamiondziju...i pravac more :mah:

Znam da su me drugari iz prethodnih kampova ( USA, Nemci i ostali EU klinci) sa cudjenjem gledali kada smo na palac zaustavljali kamion da vozi. Imate li iskustva sa stopiranjem u zemljama EU, posebno Grckoj?

Ideš sa dečkom? Pa onda autostop obavezno!

Imate muško u timu, bićete bezbedniji.

Imate žensko u timu, manje ćete čekati da vam neko stane.

Zajedničko stopiranje donosi jedan novi kvalitet vezi (i ne samo ljubavnoj). Stvarno.

Imate li iskustva sa stopiranjem u zemljama EU, posebno Grckoj?

Okej je stop u Grckoj, dokle god se drzite naplatnih rampi. One se nalaze na samom autoputu na svakih, hm, ~70km, zavisi. Ako budete stopirali obavezno ispitajte vozaca da li ide makar do naredne rampe da vas tu ostavi, jer ako skrece kod neke naplatne koja je van autoputa i tu vas ostavi, nagrabusili ste :) Posto ce to biti u sred sezone, verovatno ce vas pokupiti gomila ljudi koji nisu Grci :)

I kao sto rece panonski, musko-zenska kombinacija je dobitna :)