Jump to content

Featured Replies

Posted

Vidim da ste se svi raspisali,pa bih vas zamolila da i meni pomognete. Radi se o tome da za 04.06. imam zakazan razgovor u amb.Belgije za vizu za vencanje u Lux. Pa me hvata panika od svega toga...Da li ima neko iskustva o tome i da li bi mi rekao nesto vise?

Hvala!

Hvala.Ali meni bas i ne pomaze sve to na forumu sto ima.Meni treba viza skroz drugog tipa.

Pa ne znam kako bi tebi Klub Putnika Srbije mogao da pomogne. Ovde ljudi vade turisticke vize da bi putovali, a ne vize za vencanje, spajanje porodice i slicno. Na pogresnom si mestu.

Nije na pogresnom mestu ali nema vize za vencanje ... mora da uzme turisticku i pali!

Ta viza i te kako postoji i zove se viza radi sklapanja braka sa kasnijim stalnim boravkom. To je nacionalna viza odredjene drzave a ne Schengen viza.

To izgleda ovako na primeru Nemacke http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/01/Visabestimmungen__neue__Fassung__de/seite__visum__eheschliessung__de.html

Trebalo bi da sve to funkcionishe... Ne znam tacno za Luksemburg, ali znam par ljudi koji su se povencavali po Evropi i Americi bez nekih vecih problema...  U krajnjem slucaju, i da ne dobijes vizu za vencanje, moze on da dodje u Srbiju da se venca sa tobom. Cak i da on ne dodje u Srbiju, vencanje moze da se obavi virtualno, tj. on posalje papire i opunomoci nekog ovde, pa odes kod maticara sa tom personom i vencas se (bez poljupca  :P ). Onda kada ste u braku, vise niko ne moze da vas razdvoji... On tamo ode u imigraciono i trazi potvrdu sa kojom se izdaje viza za porodicno spajanje, tj. boravak za supruznika. Sa ovim mislim da nemas radnu dozvolu, ali i to se vremenom dobije... Eto tako, samo bez stresa, jer cak i da ne dobijes vizu za vencanje (mada ne verujem), nista ti ne mogu... Ajd nek je sa srecom!  :party:

• Author

Ljudi,hvala na informacijama. A neki su ovaj moj potez doziveli kao atak na njihov sajt,pa im se izvinjavam.Pronasla sam mnogo razgovora o svemu i svacemu,pa sam mislila da bi neko rekao i meni nesto,a ne tipa na pogresnom si mestu,a mi smo putnici i slicno,ne vencavamo se itd...Zato ako nekom bude trebalo nesto ja cu od srede imati sve informacije,tacne,pa sam rada da pomognem,kao sto su neki i meni.

Hvala! ;)