Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko isao na jezero i kakvu su utisci?

Da li vredi otici na letovaje?

Kako otici (aranžman,ili u samostalnoj reziji)?

Zavisi sta volis.

Jezero je dosta plitko, i da bi plivao moras dobro da se udaljis od obale. U vodu na najvecem delu mesta ulazis sa trave, sto je meni malo cudno (nekako uvek ocekujem pesak, sljunak itd.). Delovi obale su privatni pa i nisu za kupanje. Inace je lepo... i vredi otici.

U koje si mesto mislio da ides?

Severna obala je mozda interesantnija posto je visoka, ali treba otici i na jug.

Mda, sto se aranzmana tice, ja bih gledao da udesim stvar tako da mogu da obilazim jezero, pa ako nadjes takav aranzman i mrzi te da trazis smestaj po netu idi aranzmanski. Ako ti nije problem da sredjujes smestaj i prevoz, idi samostalno. Svakako je bolje. Mozda bi bilo dobro iznajmiti bicikl... 

:mrgreen:

• Author

Gledajuci sajtove nisam stekao neki opsti utisak gde je dobro (određeni deo jezer ili grad) Zanimame dobar kamp za sator i dobra atmosfera u kampu. Neki popularan kamp za mlade 20-30 godina. Siofok i ako je komercijala (kako sam procitao) ne mora da bude los grad, mozda je okolina tog mesta zanimljiva, ili i jedno i drugo, ne znam. (???)

Ono sto me posebno muci a vezano za Balaton su: kampovi, neki povoljan smeštaj tipa "sobe", apartmani, itd. Ima ih!! A da li se moze izvršit rezervacija tj. platiti smeštaj i dobiti njihov vaucer? Da li je to neko probao? Vidim da ima rezervacija putem interneta sa Viza i drugim karticama. Da li je to to?

Bez da si vezan za autobus i nekakav aranžman.

Ipak je najlepse ici bez posredstva agencije. )

• 2 years later...

Palo mi je na pamet da zapalim na Balaton skuterom iz NS-a u Julu. Da li vam se ovo cini kao ludacka ili izvodljiva ideja? Isao bih sporednim putevima, kroz sela. Mislio sam da probam sa 2 dana puta u jednom smeru, nocenje negde izmedju Sombora i Pecs-a. Sta mislite?

Zadnji put sam bio pre 5 godina a inace sam tri godine letovao/kampovao za redom u Siofok.u. Sto se tice plivanja, osecaj naravno nije isti kao na moru ali je zato sve ostalo na "morskom" nivou. Siofok je najatraktivniji ali obzirom da sam putovao kolima, obisao sam sva mesta oko jezera a neka cak i biciklom jer celim krugom postoji biciklisticka staza. Ima dosta kampova i svi su uglavnom puni, ja sam bio u Aranipark.u (mislim da se tako zove) i imam samo pozitivno iskustvo a obzirom da sam tri godine isao za redom, svaki dalji komentar je suvisan. Cene u kampu su bile pristupacne ali je privatan smestaj bio malo skup jer su turisti uglavnom iz zapadne eu. Putevi su odlicni, mislim da nije problem sa skuterom a svakako bih ti i preporucio da ides putevima kroz sela i manja mesta jer stvarno ima sta lepog da se vidi.

mire da li je moguce........... nije :P drug iz vojske mi sa automatikom isao iz subotice za budvu sa drustvom i nazad nisu spavali 3 dana osim na 2 mesta posle rucka malo :) tamo i nazad. gledao slike.  klanj:: svaka im cast,a javi se kad budes isao mozda budem tu negde imaces gratis prenociste u tompi... a sto se  balatona tice... bas je plitko steta nisam se brckao al prolazio xxx puta leti sam vidjao da su neki razapinjali cadore na samoj plazi. i narvno kroz sela autoput uvek samo ako se mora monotono samo brm brm brm i teraj u pm :D nemoj da omasis klopu u tesku odlicna je  :blob:

• 1 year later...

Jel bio neko za prvi maj na Balatonu? Kontam da je verovatno guzva, ali ako ima toliko kampova, valjda se moze naci mesto za  :kamp:  ili neki bungalov? Mada vidim da mnogi otvaraju tek sredinom ili krajem maja.

Koji gradici su najzanimljiviji za stacioniranje u blizini? Za Siofok nadjoh oprecna misljenja o nivou zanimljivosti :)

Palo mi je na pamet da bih povezao brckanje u termalnom jezeru Heviz sa par dana kampovanja i svrckanja oko Balatona.

Kao prvo vremenska prognoza kaže da će biti sunčano i toplo.

Vredno je obići celo jezero. Obližnjigrad Veszprem je vrlo lep.

Ni Keszthej, grad koji dominira na obali Balatona...

A plivanje u Balatonu, šta reći, ja nikada nisam ušao u vodu dublje od vode do članaka.