Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko moze da mi kaze da li je potrebna viza za Filipine ?

• Author

Nasla sam na nekom sajtu www.learn4good  pod Philippines visa information da je visa potrebna za neke zemlje ( cak i za Honk Kong ) ako ostaju duze od 7 dana ali Srbija se nigde ne spominje pa se ja sve nesto nadam da nam ne treba (jer tako izgleda) ili se mozda dobija na dolasku na aerodrom na Philippinima sto isto ne bi bilo lose  ;D

Na sajtu nasih konzularnih poslova pise da treba viza, cak pominju da treba i pozivno pismo, sad treba proveriti.

• Author

jel imas neki link ili internet adresu za taj konzularni sajt ?? bila bih ti zahvalna jer se mucim vec neko vreme

• 1 month later...

Potrebna nam je viza i do nje mozemo doci preko pocasnog konzula Verice koja ljubazno prosledjuje formular na vas email koji treba da se popuni i preda uz ostala dokumenta;potvrda o rezervisanoj avio karti,vaucer od hotela ,za divno cudo i potvrda o zaposlenju,fotografija,fotokopija prve stranice pasosa i pasos koji neistice makar 6 meseci po povratku sa puta.Cena je 50 s u dinarskoj protivrednosti.Znaci nemora se ici u Budimpestu ili raditi preko neke druge agencije koje vam uzimaju nadoknadu od 30 e po pasosu.Ovako sveza informacija mogla bi da ode u odeljak za vize,jer tamo nevidim da ima za Filipine.

• 2 weeks later...

Viza u pasosu,i to za 15 min. ;).Zasto niko ne doda i Filipine u odeljku za vize?Sad se pouzdano zna sta treba od dokumentacije i kakva je procedura.

Viza u pasosu,i to za 15 min. ;). Zasto niko ne doda i Filipine u odeljku za vize? Sad se pouzdano zna sta treba od dokumentacije i kakva je procedura.

Jako je teshko pratiti forum podetaljce i neke stvari jednostavno izmaknu ocima administratora. Eto pre neki dan se desilo da je golosina upozorila na neadekvatno izrazavanje na forumu a niko od nas to nije primetio.

Na naslovnoj stranici sajta postoji link "predlozi izmene" i 30-tak sekundi i copy+paste vas deli od velike pomoci onima koji uredjuju sajt.

;D

izvinjavam se.. da im poruci "da li su citavi"

pa svi redom traze razne potvrde, zashto bi se Filipinci razlikovali  ;D

sigurno umesto potvrde o zaposlenju moze da se donese potvrda o studiranju. Raspitajte se.

Ko je student donece potvrdu od faksa i tu se prica zavrsava ;).Pohvale administratorima il kako se vec zovete za renoviranje odeljka za vize ;)

pa svi redom traze razne potvrde, zashto bi se Filipinci razlikovali  ;D

sigurno umesto potvrde o zaposlenju moze da se donese potvrda o studiranju. Raspitajte se.

znam, ali to su Filipini.. znaci sistem je kao za Shengen.. pa pre cu emigrirati u Svedsku, nego u Filipine, ako vec hocu da radim..

• 2 months later...

podaci o dobijanju vize za filipin stoje na ovom sajtu - odete na :vize: azija: filipini

ja sam vadila proshle godine i nije mi trazhila nishta od dokumenata, a ponovo sam ishla kod nje juche, i ovaj put mi je trazhila rezervaciju avionske karte i rezervaciju hotela, kao i jednu fotografiju i $50 (mozhe i u dinarima, ali po gornjem kursu). nije mi trazhila nikakva uverenja.

njen e-mail je [email protected], ali najbolje je pozvati je