Jump to content

Featured Replies

Posted

Otvaram novu temu jer se na staroj maltene i ne prica o tome, a i mene interesuje specificno za moj slucaj a ne uopste.

Zeleo bih letos da putujem interralom kroz evropu, pare sam skupio pa je sad jedini problem viza.

Nemam nikog da me pozove, osim iz grcke a ne planiram ni blizu nje da prodjem tako da to otpada.

Jedino pametno sto sam ja uspeo da smislim je da trazim ili austrijsku ili finsku ambasadu, a objasnicu i zasto. Prosle godine sam dobio austrijsku multischengen vizu (ljubaznost dobrih ljudi iz "Evropskog pokreta") pa racun sada ce im biti lakse da mi daju ponovo, a finsku razmatram jer mi se na osnovu plana puta moze racunati kao zemlja krajnje destinacije a verovatno nema cekanja niti guzve za kod njih.

Moje pitanje za pocetak bi bilo: Da li to sto sam vec imao austrijsku vizu prosle godine znaci nesto pri konkurisanju ove godine?

Znaci ... kad dobijes jedan sengen malo je lakse dobiti drugi! Mozes uzeti i Grcki sengen i sa njim putovati po evropi, sengen je sengen. Nije ti potrebno pozivno pismo, potrebna ti je rezervacija hostela. Rezervises hostel, apliciras za vizu, dobijes vizu, ukines rezervaciju hostela i gotovo! Ja sam tako radio za Italiju i Svedsku! Pozdrav i lep provod po evropi!

No, kako mozes na osnovu hotelske rezervacije da dobijes vise od nedelju do deset dana vize?

Mislim da je najbolje da uzme taj grcki shengen kad moze .... Ovo ostalo bi bilo pomalo skupo uz rezervisanje silnih hostela/hotela jer skidaju 10% osim ukoliko ne planiras da spavas u istim .... Onda OK flowers::

• Author

@ kika_vst

To sam i ja mislio da uradim. Znaci prosle godine sam isao sa tacnim planom, gde se koji dan spava sve unpared rezervisano i to, sad bih mozda malo da se prepustim trenutku.

Znaci prvo sam mislio da rezervisem po 30 dana u austriji ili finskoj, pa da otkazem rezervaciju i izgubim tih 10%. Sad se nesto mislim, posto cu sigurno biti u Becu 3 dana, da rezervisem to, pa ostatak u Berlinu gde je nocenje 8E, pa da to otkazem i minimizujem gubitak na otkazivanju. To mi je trenutni plan. mislite da je realno?

Kako ide to otkazivanje? jel nece oni javiti ambasadi, mada kad uzmem vizu tu povlacenja verovatno nema...

@ tashana

to treba da mi vadi cimer koji radi, a vec sam ga cimao, mada ja stida nemam...

Ma nece javiti nikom, samo ces da izgubis svojih 10% shtrumpf ja sam otkazala neki hostel u Parizu sad jer sam saznla blah blah, jave ti samo "OK" i to je to ... naravno, pare zadrzavaju  .... samo ako ces da rezervises za preko 10 dana to je bas puno para ....