Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li iko bilo kakvu informaciju? Ja imam kontradiktorne, pa bih hteo razjasnjenje. Na nekoliko mesta sam video i procitao da mozemo, kao gradjani Srbije, dobiti vizu na aerodromu. Sa druge strane, njihova ambasada u Ankari to demantuje i kaze da se mora imati viza pre leta za Muscat i da se ne moze dobiti na licu mesta. Dakle, ako neko ima licno iskustvo, molim da ga podeli ovde sa nama. Hvala!

Iz Dubaija preko nekih ruskih agencija moze da se odradi Oman,oni ti srede za vizu.Neznam dal je vade u Dubaiju il na samoj granici.

Pa verujem da verovatno u ambasadi Omana u UAE moze da se izvadi viza poshto tamo sigurno imaju ambasadu. E sad, mozda ne bi bilo loshe da im se napise mail ili da se pronadje ambasada koja je najbliza u Evropi poshto su oni verovatno zaduzeni za sve zemlje u okolini.

Hmm, pitao sam drugara koji radi u Omanu.

Kaze da se vadi u najblizoj Omanskoj ambasadi tj. valjda u Becu.

Ljudima koji rade tamo (i njihovoj rodbini, prijateljima koji ih posecuju) vize sredjuje Energoprojekt i za to je valjda potrebna samo kopija pasosa.

Pa sad ti ako imas nekog u Energoprojektu  zvizhd...    ili nazovi ambasadu u Becu.

• 6 months later...

Putovao sam davno, ne znam da li to jos uvek vazi, ali uglavnom ...

Viza ne moze da se kupi na granici, kao sto je to slucaj sa npr. Turskom.

Vizu moze da ti u samom Omanu sredi poslovni partner (kod poslovnih putovanja) ili hotel u kome odsedas (kod turistickih). Onome ko ti sredjuje vizu moras da kazes na kom granicnom prelazu ces uci u zemlju.

Kada nadlezne sluzbe izdaju vizu, original vize se prosledjuje granicnom prelazu, a tvoj sponzor dobija kopiju i prosledjuje ti je faksom. Prilikom ulaska u zemlju najpre odlazis na "visa pick-up" salter, gde uz taj papir podizes vizu, a zatim na imigracioni salter gde ti papir ponovo uzimaju i umesto njega udaraju pecat u pasos.

• 4 years later...

Da osvezimo malo ovo...

Naravno ne planiram da idem u Oman, ali me zanima kakva je situacija sa tranzitnom vizom, da li neko ima iskustva iz prve ruke? Pitam jer sam video par povoljnih letova za Bangkok Oman Air-om iz Frankfurta preko Mascata. Inace, ni u Bangkok takodje ne planiram da idem, bar ne u skorije vreme, ali sta ces, manija trazenja jeftinih letova je jaca od mene :)

Star Alliance kaze sledece:

TWOV (Transit Without Visa): Visa required, except for Holders of onward tickets for a max. transit time of 6 hours.

Visa Issuance: Nationals of Serbia can obtain a single entry transit visa on arrival for a max. stay of 72 hours, provided visa has been pre-arranged in advance with the airline. Fee: OMR 5.-, free of charge for transit of max. 24 hours.

Sta im znaci ovo "pre-arranged in advance with the airline"?

• 5 weeks later...

Pa slicna procedura kao i za Emirate, aviokompanija ti sreduje vizu, tj ides u njihov ofis i tamo to regulises.

Pa slicna procedura kao i za Emirate, aviokompanija ti sreduje vizu, tj ides u njihov ofis i tamo to regulises.

mi nemamo ofis oman air-a  :)

treba da se javis kompaniji posto izvrsis kupovinu karte, i da ih pitas da li ti uopste treba ta tranzitna viza, koja je besplatna, koliko vidim, za 24h...onda oni samo posalju fax da letis njihovim letom ( i za gde) i po sletanju te ceka ta viza...

nije to nikakva procedura, dosta arapskih zemalja, kod kojih trebaju tranzitne vize, ima takvu proceduru....

• 2 weeks later...

mi nemamo ofis oman air-a  :)

treba da se javis kompaniji posto izvrsis kupovinu karte, i da ih pitas da li ti uopste treba ta tranzitna viza, koja je besplatna, koliko vidim, za 24h...onda oni samo posalju fax da letis njihovim letom ( i za gde) i po sletanju te ceka ta viza...

nije to nikakva procedura, dosta arapskih zemalja, kod kojih trebaju tranzitne vize, ima takvu proceduru....

Znam da nemamo, ali je lik rekao da hoće da leti Oman Airom, a kako Oman air ne leti odavde, u svakom slučaju će morati do Frankfurta (gde ima ofis Omanaira) pa neka tamo to reguliše ako ima neka ekspresna procedura.

• 4 months later...

da li neko ima novi info za tranzitnu vizu za oman, i da li je potrebna?

ja ostajem u tranzitu samo sat vremena prvi put, a u povratku iz azije ostajem sat i po u tranzitu, na aerodromu u muskatu...

vidim da treba tranzitna viza ako se ostaje duze od 6 sati, al mozda se nesto promenilo ;D

• 2 months later...

Zamolio bi ako neko zna pojedinosti za vizu za Oman!Putujem sa Bosanskim pasosem i citam na sajtu ministarstva da se viza moze dobiti na aerodromu!Da li se dobija bez uslovno ili traze jos nesto?Hvala unapred!

Ne bi trebalo da se traži.

Mislim da je glavna poenta izdavanja/neizdavanja vize na aerodromu upravo to: na areodromima se deli rutinski "no questions asked"; a ako si iz zemlje koju treba dodatno proveravati onda moraš u ambasadu.

Zamolio bi ako neko zna pojedinosti za vizu za Oman!Putujem sa Bosanskim pasosem i citam na sajtu ministarstva da se viza moze dobiti na aerodromu!Da li se dobija bez uslovno ili traze jos nesto?Hvala unapred!

Koliko skoro putujes?

Ja idem za Oman sledeceg vikenda, pa mogu da ti prenesem proceduru sa pasoske kontrole.

Pa izvadio sam kartu za 23 februar jer sam procitao da se viza dobija na aerodromu!A sad sam stvarno zbunjen!U ambasadi BiH u bg mi kazu da procitam na sajtu ministarstva!Kakvi debili?Jesi li ti izvadio vizu i kako?

A zasto ne nazoves konzulat? U Zagrebu ima pocasni...

Ja sam pokusala ovde, ali su mi rekli da nazovem izmedju 10.30 i 12.30. Mogu ti reci sutra.

Uh,to mi nije palo na pamet a ovi za kartu su mi rekli da ce me cekati do 9 ujutro!U svakom slucaju hvala!Ali ako mozes,proveri,nista ne kosta da znamo svi!

Cekace i do 10.

Ne kosta me nista da ih nazovem.

Ja vidim da Italijanima trebaju 4 slike pasos formata, pasos koji vazi jos najmanje 6 meseci i popunjen formular, koji se skida ovde:

http://www.rop.gov.om/visa/english/onlineservices_visaapplication_main.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

A iz ovoga: http://www.rop.gov.om/english/dg_pr_visas_tourist.asp  - izgleda da sa bosanskim (i srpskim, takodje) pasosem treba sponzor, jer nije na listi 1: http://www.rop.gov.om/english/countrylist1.asp

Nisam najpazljivije procitala...

Pa izvadio sam kartu za 23 februar jer sam procitao da se viza dobija na aerodromu!A sad sam stvarno zbunjen!U ambasadi BiH u bg mi kazu da procitam na sajtu ministarstva!Kakvi debili?Jesi li ti izvadio vizu i kako?

I ja idem 23.eg na 24.-i :)

Nisam izvadio vizu, jer cu uci sa pasosem koji moze da dobije na aerodromu.

Na zalost, za BIH pasose, TIMATIC kaze da je potrebna viza:

Passport required.

- Passports and/or passport replacing documents must be valid

for at least 6 months from date of arrival.

Visa required.

Warning:

- Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.

Stvarno ne znam sta da radim,u ministarstvu u Sarajevu mi kazu,sve sto pise na sajtu je verodostojno!

Bar je u radni dan - mozda ce moci da zovu Oman i da provere.

Ne znam sta da ti kazem...

Evo, sad sam pricala s njima (i ovi su ljubazni :) ).

Ali nisu dobre vesti. Viza ti sigurno treba i treba ti sponzor, npr. lokalna agencija koja preda zahtev za tvoju vizu etc. Pitala sam koliko traje taj iter i nisu znali da mi kazu tacno, ali ne bi trebalo da je dugo (medjutim, ne dovoljno brzo za tvoj polazak). Druga opcija ti je preko prijatelja ili rodbine koji te pozivaju u posetu, sto je sporije.

:(

Désolée....

Hvala vam svima!Ja MORAM da budem 25 februara tamo i oslonio sam se na sajt Bosanskog ministarstva i njihove izjave!Isao sam za Azerbejdzan dok se viza  dobijala na aerodromu i znam kako se prolazilo.Kazite mi,sta mislite,dal vredi da krenem sa rezervacijom hotela i povratnom kartom pa sta bude?

Molim.

Iskreno, ja ne bih. Zenska iz konzulata je bila eksplicitna. I nije pricala bez veze - desi se da ne znaju koja je koja od nasih zemalja, ali je znala i cak je proverila da li se nesto mozda u medjuvremenu promenilo. I nije. :(

A jel ne mozes da nazoves hotel sad, odmah i da vidis da li mogu da ti podnesu zahtev tamo u policiju ili gde vec, trebalo bi da znaju?

Ako hoces, zvacu ja. Mozes mi dati broj u pp.