Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam ortakinju koja ide u neki 'muzicki kamp' na 2 meseca, i trazila je vizu od pocetka jula do kraja avgusta, oko 2 meseca, e sad njoj su dali do 4 avgusta, mada sam ja 99% siguran da je to samo datum dokle treba DA UDJE u zemlju, jer znam da je tako meni bilo za Kanadu.

Sad jel zna neko, ili da kako ona moze da sazna na koliko joj traje viza? Ili ce to tek saznati na granicnom prelazu..

Takodje mislim da je to datum do koga moze da udje u USA jer su tako rekli jednoj mojoj prijateljici koja je na slican nacin isla u USA, sad neka proveri jos  jednom za svaki slucaj.

Jeste, trebalo bi da je tako. Tek na ulazu u zemlju odredi ti sluzbenik koliko mozes da ostanes.

• 2 weeks later...

danas sam zvala za VIZU ...i rece mi da pored svih onih dokumenata koje treba ( taj deo mi je jasan) donesem dokument cvrste veze tj. to vlasnicki list o nekrenetninama...ali ja sam student i zivim sa mojim , stan se vodi na mog oca... ne znam sta ce im to al ajde...dal neko zna gde se to vadi ?

I da li neko zna gde i u kojoj agenciji mogu da mi popune ona DS_156 obrazac ? i koliko naplacauju ?

HVALA

S obzirom na to da u Srbiji mnogi stanovi nisu uopste zavedeni u knjige, mozes da trazis izvod iz katastra na ime tvog oca gde ce pisati koje nekretnine su u njegovom vlasnistvu, no nemoj da te zacudi ako bude pisalo da nema nista.

Zato lepo poneses kupoprodajni ugovor od stana (i njegovu kopiju koju njima ostavis); odes u banku, izvadis potvrdu da imas par hiljada eura / dolara na racunu, naravno fiktivnih, poneses potvrdu da si redovan student... to su ti neke osnovne stvari koje prikazuju da si "vezana" za svoju zemlju, da imas razlog da se vratis a ne da sve ostavis da propadne. I naravno, da imas novca da isfinansiras svoje putovanje... a ne da oni mislie da ce morati da snose neke tvoje troskove kad ne budes imala sta da jedes.

a DS_156 ... zaboga, pa popuni ga sama, nemoj da ti neko uzima pare za to! Osim nekih osnovnih podataka o tebi i adrese gde ces boraviti u USA, imas i gomilu pitanja o tome da li si normalna i da li si nekad bila kaznjavana, proterivana iz Amerike i sl... na koje naravno odgovoris sa NE. Nema nista za cega ti treba agencija.

Ukoliko ipak postoji neko pitanje na koje ne znas da odgovoris, postuj ovde, i pomoci cu.

• 2 weeks later...

vidis to za racun u banci , da kao imam neke pare , rekose mi da to svaka banka moze da odradi , da mi aktivira racun izda mi potvrdu da imam na racunu neke pare , povuce svoje pare a ja platim oko 1000 din, ali kazu da je ambasada to provalila pa da to sad nema nikakve svrhe raditi sem ako im ne odneses listu da si na taj racun u nekom periodu uplacivao sumu po sumu novca pa skupio toliko ....sto po meni ima logike ....sta ti mislis ?

pomagajte....moj stan je u Zemunu...al on nije uknjizen u katastru tj. ni jedan stan u zgradi nije ukljizen....sta da radim ? Ja sam mislila da odnesem resenje o placenom porezu na taj stan.....pise da je taj stan 50 kvadrata....

Moj tata ima ugovor da je otkupio deo stana od svoje firme 20 kvadrata...al on je ostatak stana prosirio...tako da su to dva razlicita papira ali za isti stan...jel da nosim oba ili samo jedan?

Moj tata ima i u Valjevu kucu i plac i ima resenje da je to nasledio od oca ..jel i to da nosim ?

HVALA

U principu dovoljan je bilo kakav dokaz da posedujes neke nekretnine, kupoprodajni ugovor ako vec nemas vlasnicki list. Srecno!

• 4 weeks later...

Ali,posto TI LICNO nemas nikakve nekretnine,a TO je ono sto njih zanima.

Neki papir na kojem pise da tvoj otac ili ko vec,nesto tamo ima ne mora mnogo da znaci ..

Glavno pitanje je za kakvu ti Anka vizu apliciras ? od toga sve zavisi,pa i savet koji ti neko od nas moze dati.

Od toga zavisi sta ti sve treba,odnosno sta moze da ti pomogne da u ocima prozorskog sluzbenika izgledas sto lepse  :party:

tj. da dokazujes kako ne zelis,niti nameravas da krsis imigracione zakone,tj ostajes tamo nelegalno nakon isteka na poklon ti date vize.

Takodje je velika zabluda da pozivno pismo,tj garancija predstavlja neki bitan dokument u celoj prici.

Cela prica se svodi na to kako ti treba da pokazes kako ti je ovde super,

i da tamo ides,jer eto,moras ;)

Sto u prevodu znaci,imas veoma bogate roditelje koji su te upisali na neki tamo kurs ili sta ti ja znam,

ili su ti platili skolovanje,i sl.

ili jednostavno imas gomilu para,i ides da ih bas tamo potrosis.

Naravno stvar sa studentsko/kulturnim/sportskim razmenama je nesto drugacija,

kao i sa raznoraznim kampovima,work and travel programima,

gde ne moras da budes prebogata da bi dobila vizu,ali neke osnove mora da postoje,

i da si dobar student,i bla bla bla i opet se sve svodi na to da ne nameravas ta tamo menjas status,i izvrdavas imigracione propise ..

pozzzz