Jump to content

Featured Replies

Hej, javljam se nekoliko godina kasnije. Jesi li uspeo da otputuješ u Meksiko? Ukoliko jesi, na koji način? :)

Dobar dan svima! Da li je neko u poslednje vreme uspeo da dobije vizu na osnovu lažne, pečatiranw potvrde o zaposlenju? 

Unapred hvala na odgovoru! 

• 1 month later...

Pozdrav ljudi, da li je skoro neko aplicirao za vizu? Kakvi su sada uslovi? Nisam siguran sta je potrebno sve od dokumentacije

• 9 months later...
On 4/17/2022 at 10:10 PM, mr.wolfe said:

Pozdrav ljudi, da li je skoro neko aplicirao za vizu? Kakvi su sada uslovi? Nisam siguran sta je potrebno sve od dokumentacije

I ja se pitam. Zaposlen sam ali na pp ugovor + freelance što radim, svaka informacija je dobro došla

41 minutes ago, Kelnik said:

I ja se pitam. Zaposlen sam ali na pp ugovor + freelance što radim, svaka informacija je dobro došla

na predhodnoj stranici imas iskustva ljudi koji su vadili vizu pre godinu dana, to je relativno skoro, i ne verujem da se nesto specijalno promenilo od tad..

1 hour ago, bam-bam said:

na predhodnoj stranici imas iskustva ljudi koji su vadili vizu pre godinu dana, to je relativno skoro, i ne verujem da se nesto specijalno promenilo od tad..

Video sam, pitam jer je na sajtu meksikčke ambasade u Srbiji kontradiktorno ono što piše na srpskom u odnosu na ono što piše na engleskom/španskom, pa rekoh ajde, možda neko ima da podeli relativno sveža iskustva.

2 hours ago, Kelnik said:

Video sam, pitam jer je na sajtu meksikčke ambasade u Srbiji kontradiktorno ono što piše na srpskom u odnosu na ono što piše na engleskom/španskom, pa rekoh ajde, možda neko ima da podeli relativno sveža iskustva.

ne znam sta se ne slaze, bas sam pogledao..

ako nisi stalno zaposlen, onda ti je moj savet da podneses zahtev za USA vizu...Jes da kosta 150$, ali ces je mnogo lakse dobiti nego meksicku ( koju neces ni dobiti ako si nezaposlen) plus dobijes je na vise godina, uglavnom daju na 10, dok meksikanci sad izdaju vize samo za trenutni ulazak ( ranije je isto bilo na 10 godina)...

7 minutes ago, bam-bam said:

ne znam sta se ne slaze, bas sam pogledao..

ako nisi stalno zaposlen, onda ti je moj savet da podneses zahtev za USA vizu...Jes da kosta 150$, ali ces je mnogo lakse dobiti nego meksicku ( koju neces ni dobiti ako si nezaposlen) plus dobijes je na vise godina, uglavnom daju na 10, dok meksikanci sad izdaju vize samo za trenutni ulazak ( ranije je isto bilo na 10 godina)...

Izvinjenje tebi što si se iscimao, gledao sam neku stariju verziju. Sad mi je jasno, hvala!

• 3 months later...

Pozdrav

Kakava su vasa skorasnja iskusvta sa aplicaranjem za turisticku vizu?

Ja sam pokusao 2x do sada oba puta su me odbili uz cedulju "finasijska solvencija" i ako sam dostavio platne liste izvod iz banke i ono sto se trazi.

drugi put su cak dodali da nije dovoljno dokumentacije da bi mi izdali na sve to i ako mi nista nisu trazili dodatno

Receno mi je da nije potrebno imati bilo kakve rezervacije za hotele itd. vec samo sto pise na sajtu onih par stavki.

Sakupio sam pristojnu kolicninu novca na racunu i vise nego dovoljnu za boravak od 10tak dana. Zaposlen sam vec duzi niz godina u firmi za stalno

Imam oko 10tak prijatelja tamo i jako mi je zao sto su me odbili i uporopastili godisnji odmor jer smo se dogovorili da cu doci kod njih u goste i obici neka turisticka mesta, cak mi je ponudjeno da boravim kod njih kuci kako ne bih placao hotel samo kartu do tamo.

Sto se tice procedure termin se zakazuje online i odstampa se jedan list sa tim terminom, rucni sat mobilni ostaju kod portira zabranjeno je unosenje.

Mala prostorija sa salterom i dve osobe koje rade tamo, predate papire u providnoj plasticnoj fascikli a zatim ce vas pitati gde ide idete zasto u koje svrhe i tako neka pitanja.

nakon kratkih pitanja kada objasnite zasto zelite da putujete kod njih uzece vam otiske (svih 10 prstiju) i napraviti fotografiju.

Nakon ovog dobijate cedulju sa datumom i vremenom kada treba da dodjete po vas pasos (obicno bude nedelju dana).

Ne znam sta raditi nakon ovoga jer sam stvarno zeleo da ih posetim

Nisam sigurno za to dal je lakse uglavnom ljudi pricaju da se tesko dobija i dosta kosta.. ali i sta da im kazem tamo ne zelim da idem kod vas zelim u meksiko dal bi izaali tako zvuci mi ludo totalno.Tacnije prihvataju sve vize i UK i USA shengen

Naravno da ne mozes da kazes da neces u Ameriku vec u Meksiko.

Ako su ti papiri uredni kao sto kazes nadji neki razlog tipa veliki si fan tenisa, hoces da ides u NY da gledas US Open. Rezervises hotel sa besplatnim otkazivanjem ako se to trazi, napravis rezervaciju avio karte u agenciji ako treba itd... kao da ides tamo. Ja bih tako.

Idiotski skroz zvuci da su te zbog toga vratili ali me to ne cudi. Mog druga su odbili jer je imao previse para na racunu, rekli da im je to sumnjivo, mozda ide da kupuje drogu. Imbecili.

U ovom momentu previse sam demotivisan bilo sta da uradim.

Poslednji dan kad su bili meksikanci ovde ono pozdravili smo se i jedna od njih meksikanka me zagrlila i rekla mi je idi kod nas u ambasadu trazi vizu i dodje kod nas u posetu bio sam jako tuzan

Tako da sam onda odlucio da skupim sto vise novca ono i prekovremno sto vise da nagruvam naravno radi se 3 smena itd.. onda na sve to moram da dolazim do beograda uzimam slobodan dan iz firme i papire iz firme o zaposlenju cimanje dosta

na kraju cekas nedelju dana dodjes i dobijes u pasosu cedulju da ti je odbije zbog finansijske solvencije msm budalastina teska

Lepo sam im objasnio zasto zelim da idem tamo, kod prijatelja u posetu turisticki ovako i obidjem neke gradove ali eto...jako sam razocaran i oni takodje u meksiku ne mogu da veruju kad sam im javio da moze tako nesto da se desi

EDIT : a kako su mu to saopstili da ima previse novca? koja suma je u pitanju ako nije tajna odprilike

Edited by Mixa94

Ista sutiacija je bila i kod mene.

Aplicirali smo krajem godine, devojka je dobila ja ne.

Drugi put sam im odneo sve što imam, Pare na računu, auto i stan na svoje ime, vakcinacije, stari pasos sa pečatima( maldivi,tajlan,zanzibar,mauricijus,kuba)... 

i drugi put su me odbili uz cedulju "finasijska solvencija"

Negde na netu se provlaci da uzimaju u obzir minimalnu platu iz meksiko sitija 860$ i da je potrebno 2500$ imati na racunu sad dal je to stvarno tako ili ne nisam siguran za nas dal to vazi za nas. ako je tako to mu dodje negde da moras da imas platu 94K RSD minimalno da bih mogao tamo da ides sto je previse i ne moze svako da ide cak i ako skupi novce za putovanje .

U svakom slucaju posalo sam im mail malopre kako bi mi dali vise informacija o tome koliki su ti kriterijumi za finansijsku solvenciju. Valjda ce se smiluju da odgovore posto znaju da ne odgovore ili posalju genericki odgovor telefon zaboravite kad sam zvao pre da pitam nesto nije bio u funkciji.

Negde na netu se provlaci da uzimaju u obzir minimalnu platu iz meksiko sitija 860$ i da je potrebno 2500$ imati na racunu sad dal je to stvarno tako ili ne nisam siguran za nas dal to vazi za nas. ako je tako to mu dodje negde da moras da imas platu 94K RSD minimalno da bih mogao tamo da ides sto je previse i ne moze svako da ide cak i ako skupi novce za putovanje .
U svakom slucaju posalo sam im mail malopre kako bi mi dali vise informacija o tome koliki su ti kriterijumi za finansijsku solvenciju. Valjda ce se smiluju da odgovore posto znaju da ne odgovore ili posalju genericki odgovor telefon zaboravite kad sam zvao pre da pitam nesto nije bio u funkciji.
Da ovo vazi za nas. U dokumentu o uslovima (poslat na mail 2022) izmedju ostalog navode se tri opcije da se ostvari ekonomska solvencija, nekretnina na svoje ime minimum 2 godine, 3 meseca plata u trazenom iznosu (bilo 841$ ali sa odbicima za kredit i sl) uz radni odnos minimum godinu dana i treci novac na racunu minimum 3 meseca prosecan iznos preko 2500$ (2524$ bilo 2022, ocito suma jednaka tri trazene plate iz tacke 2). Znaci traze jedan, bilo koji od ovih uslova i originalne dokumente koje vracaju. Moguce da su sume nesto vece za 2023.
Ako nemas stan i ovoliku platu, ovo trece cini mi se moze da se obezbedi (pozajmi se na tri meseca i onda uzme potvrda iz banke). jedino je pitanje kako tretiraju zahteve koje su vec odbijali, a to ne mozes znati. Ali besplatna je viza i kroz neki period sa jednim od ovih uslova ako su ti ostvarivi mozes probati opet.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

sto se tice mene i plate tu je od 700-750eur (80-90K) mesecno dok na raspolaganju stoji oko 4000Eur bez kredita i tako to ako ovo nije dovoljno onda ne znam. inace to za platu ne pise nista kod nas to sam na netu negde izvukao sve mogli bi da napisu lepo da ljudi znaju sta i kako.Zaposlen za stalno 8 godina i vise mi je dojadila firma i sve direktor (stranac) nas jasi sve beze svi iz firme.Zelja mi je da odem tamo dok sam zaposlen ono posto ispunjavam taj kriteriju godinu dana zaposlenja a posle kad bi se vratio bas me briga sta ce menadzment firme da radi sa preduzecem.

Sad ce neko reci nadji bolji posao i to ali opet to je cimanje i nije tako lako kad je ovde prosek oko 80K + bih morao tamo da radim minimum godinu dana.

Dogovor je bio da dodjem u septembru ove godine i poceo sam vec krajem da skupljam da se ne razbacujem kako bih imao za putovanje i onda pre mesec dana i sad pre neki dan isto odbije razocarenje.

sto se tice troskova kao sto sam rekao ne bih imao nekih vecih troskova osim avionske karte posto su mi ponudili da boravim kod kuce tako da ustedjevina je sasvim oke ali izgleda dzabe sve

Edited by Mixa94

Niko jos nije menjao posao zbog meksicke vize valjda. Ta plata nije dovoljna i taj papir nisu ni razmatrali, ali ako su te odbili a imao si potvrdu iz banke da najmanje 3 meseca imas minimalno 4000e na racunu, onda treba pokusati sa US vizom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cek, ne znam detalje, ali, ako je viza besplatna, ako nema nekog perioda koji mora da prodje do sledece aplikacije i ako je razlog finansijske prirode, odmah bih stavio sto vise novca i probao ponovo, kad vec postoji tolika zelja da se ide. Jedino sto valjda mora da se ceka 3 meseca sa vise novca na racunu? Ili, mozda i ne mora, stavi pare i odmah pokusaj opet, nemas sta da izgubis?

Edited by Dragance

Ne idem u zemlje koje imaju komplikovanu vizu i  kod kojih je viza preskupa.

Ima toliko drugih zemalja.

?

Ako je sve ovo tacno gore navedeno ne da nije fer sa njihove strane nego ono ne znam sta da kazem. radis ko konj na poslu i vikendom nekad skupljas novce da odes na putovanje za godisnji u posetu kod prijatelja i neko ti kaze ne moze jer imas malu platu.

Posle nek neko kaze kako je Mexico dobar prijatelj Srbije, gledam tamo po netu kao 77 godina prijateljstva Srbija sve super odnosi nikad bolje eto koliko je ustvari dobro.

Sto se tice te plate i to ja mogu ako bih zapeo da radim sve vikende da navucem tako 90-93K sigurno po ovim novim nekim njihovim obracunima jer su dizali plate malo tu od februara ove godine.

Ovde mozete videti listic onaj sto daju kad vas odbiju koga zanima kako izgleda :

https://drive.google.com/file/d/1YbI4tLf2RhSy9J7jGud-zcGeCGCAkA3u/view?usp=sharing

Bas bedak, cak drugi put ispada da si jos bio manje ubedljiv, tj, nisu ti bili dovoljno dobri razlozi za putovanje, ili sta vec. Verujem da jeste frustrirajuce, vec si aplicirao dvaput za mesec dana. Iako Meksiko jeste super i vredan posete, na kraju krajeva, izgleda pametnije da se nadjes sa drugarima negde drugde, gde ne treba viza:shrug: Bas steta da toliko cimaju za tu vizu, ali verujem da ih ipak "veliki brat (komsija)" tako uslovljava.

Mogu da platim drugarici odande da dođe vamo da olakšam kolko toliko pošto je karta malo skuplja ide od 750EUR pa na više uzmem samo dolazi let to mu dođe oko 40k Rsd. Ali nije poenta to već da odem kod njih i provedem godišnji odmor u drugoj državi umesto što bi sedeo kući ili u Srbiji. Tako da ako bi se nalazili najbolje bi bilo vamo kod nas i to 1 osoba jer karte nisu jeftine čak i da se nađemo u Francuskoj ili Španiji to još više košta.

Prošle godine su bili oni kod nas i pozvali me da dođem kod njih u goste. Navadili se na Srbiju kako im je lepo plaču kukaju hoće nazad ?

Oni tamo i nemaju neke plate dok su bili vamo imali su oko 6000MXN$ (oko 300€) kaže mi jedan od njih kad imas 450$ to je super.

EDIT : zaboravio sam da napomenem da sam u oba puta prilozio izvod na 6 meseci u nazad znaci transakcije sve i dobio sam jedan list trenutno stanje broj racuna limiti dal ima neki i tako te info. Prvi put je bilo stanje oko 3500e dok drugi put 4000+ dok sam platne liste dao za 3 meseca. Sad posto kad sam dosao po pasos prvi put to i odbili me zbog kesa istog momenta kreno dim na usi reko sad cu donesem namerno i platni list i izvod na 6 meseci kad vam nije dosta 3 meseca. Drugi put sam napravio rezervacije u hotelu u susednom gradu na predlog prijatelja odatle posto sam isto konto ajde idem kod nekog sto znaci mogu ostanem kolko hocu na necijoj sam grbaci nisam nezavistan po tom pitanju napravim te rezervacije i napisem u propratnom pismu bicu u tom i tom hotelu itd... i prilozim platne liste na 6 meseci i izvod takodje na tolko. kada su me drugi put odbili sad pre neki dan vratili su mi te 3 platne liste kao visak. Na razgovoru posto sam napomeno da imam rezervacije i da sam ih prilozio odmah je procesljala papire i vratila mi i rekla da im ne trebaju vec samo ono sto pise na sajtu. Mozda je i tu moja krivica sto sam doneo na 6 meseci platne liste mozda mora sve na 3 striktno otkud znam...kolega isto mi rece kao daj im izvod iz banke na 6 meseci od viska glava ne boli.

Edited by Mixa94

Sta znam, obzirom da nije upalilo ni biti uporan, nadjite alternativu. Meni ni Kuba, Kostarika ili Panama ne zvuce lose -  tebi da izadjes iz Srbije i odes u Centralnu Ameriku, bez cimanja oko vize, a Meksikancima nije ni daleko, a ni skupo::)