Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko bilo kakav savet, preporuku u vezi ovog grada? Bicu tamo 2 krnja dana pa bih da ih iskoristim sto bolje teg:king:pijjj

Ej ... katedrala je super ... a i ... fudbalski stadion nije los! Ima par zanimljivih likova sa CSa koji zive tamo pa mozda mogu i oni da ti upotpune dogadjaj! :-)

• Author

Privatni vodici .... pa nek se jave :party: :party:

znam da je Katedrala haos, ali sta ima jos .... bas ne znam nista o tom gradu, malo ga i googlujem, ali sam mislila nesto iz prve ruke da cujem ....

Osim katedrale, nema u Kelnu nista od klasicnih turistickih znamenitosti. Ceo grad je bukvalno sravnjen '45. Ima par pristojnih muzeja. Mozes da utrosis vreme na shopping ili da napravi izlet do Aahena (1h od Kelna, sinobus na svakih sat vremena) koji je vrlo interesantan i lep stari grad. Tu ti je katedrala Karla Velikog iz 800-neke, najznacajnija u Nemackoj (tamo su krunuisani svi franacki, a posle toga germanski carevi). Nije velika bas velika kao ona u Kelnu ali je mnogo interesantnija i lepsa unutra. Tu je i gradska skupstina iz 14 veka, na mestu nekadasnjeg dvora Karla Velikog.

• Author

Pa dobro, ne moram samo da obilazim muzeje ... Psihicki se spremam za Luvr posle njega pa .... Znaci, mogu samo da se svrljam po gradu ... Ok, nije ni to lose :music:pijjj

Mozes i da svratis u prodavnicu kolonjske vode da operes ruke u istoj, posle ti mirisu ruke ceo dan...i noc :-).

• Author

Eto plana, a mogu li i da se okupam? Ne znam kakovi su uslovi u hostelu :banana:

a gde je ta fina parfimerija ....?

Uh, sada ne mogu da se setim, ali ta u kojoj smo mi bili je u centru grada i sigurno ces naleteti na nju tokom setnje...

Sto se kupanja tice, samo izvolit...ako uspes da pobegnes pre nego sto dodje obezbedjenje :-).