Jump to content

Featured Replies

Posted

Devojka i ja smo mastali da na medeni mesec odemo do Spanije. Ja sam malo cunjao po netu i nasao sam da bi se moglo ici vozom:

1)Beograd (Zagreb, Lubljana) - Venecija

2)Venecija - Nica

3)Nica - Barcelona

Da li neko ima predstavu koliko to kosta i koja je fora da nas ne oderu a da je koliko toliko udobno?

Voz ti je dosta skup zbog skupih medjunarodnih taksi. Raspitaj se oko buseva. U kranjem slucaju mozete stopom...  :-)

Procunjaj po sajtu i po forumu, mislim da je malo pisano o Evropi pa se mozesh obratiti ljudima koji su putovali pa da te oni upute!

poz

:-D

Mislim da je Barselona suvise daleko da bi se na medeni mesec islo vozom ili autobusom. Ali i nije stvar u daljini. No, razni ljudi, razne cudi.

Autobus je definitivno najjeftiniji, ali 40 sati voznje od jednom......sto je mnogo, mnogo je...? ?:shockkk:

Povratna karta vozom je verovatno skuplja nego interrail koji iznosi oko 270 evra po osobi..... druga stvar bi bila da zelite da se zadrzavate u usputnim gradovima.....

Ako idete vozom i zadrzavate se u barsi 6-7 dana. ukupna cena ce tesko biti manja od 1200 evra za oboje (i to je opimisticna cifra). sumnjam da bi ste u hostelima spavali u dormu (ipak je to medeni mesec) pa su dvokrevetne sobe? :banana: skuplje (od 24 pa na vise po osobi)

avionska karta beograd - barselona i u najzescoj sezoni sa svim taksama nije veca od 320-350 evra.....

ne zaboravi razne izlete muzeje, akvarijum, park Zuel, manastir, akva park, plaze, Svetu porodicu......sve je to po minimum 6 evra po osobi

clap.gif' alt=':clap:'>

sve cene koje sam naveo su za studente.... barsa je jako skup ali izuzetno komforan i dinamican grad... Tesko ces tamo ustedeti neke pare, vec naprotiv.....

ako te zanima interrail karta pogledaj topik "evropa vozom"? :dance:

Srecno? :spot:

avionska karta beograd - barselona i u najzescoj sezoni sa svim taksama nije veca od 320-350 evra.....

:dance:

Srecno  :spot:

Cekaj, a sta je sa onim ultra jeftinim avionskim kartama?

Placaju ljudi po 50-60 Evra za povratnu Budimpesta-Barselona...

? :dance:

Srecno? :spot:

Cekaj, a sta je sa onim ultra jeftinim avionskim kartama?

Placaju ljudi po 50-60 Evra za povratnu Budimpesta-Barselona...

pre nego sto sam napisao tu cifru, proverio sam cene.

Na http://www.skyeurope.com/en/ budimpesta - barsa kosta minimum 230 evra i to odredjenim retkim danima a inace je oko300 po osobi... kombi je oko 1500 dinara... i kad saber i oduzmes....to je to.... (cena karte 11. - 18. jul)

a ta cena od 50 evra je mozda u februaru i oktobru....

evo linka koji je Slobodan poslao za cheap letove.. http://www.attitudetravel.com/lowcostairlines/europe/byairline.html#e2

sve to lepo zvuci, ali kad se malo zagrebe.... ne mogu da gresim dusu....ima letova koji su stvarno dz ali ima i onih koji su skuplji od velikih kompanija

Jat nije imao odavno u svom redu letenja destinaciju Beograd-Barselona,mozda neki carter,ali za to ti treba aranzman agencije-sto pretpostavljam mladi bracni par pokusava izbeci.A bolja varijanta su Easy Jet,Ryan air(Rajan po Vuku,zaboravih u originalu speling),Vizz air...i ostale low cost kompanije koje lete iz Budimpeste za male pare...Cesto avio karta kod ovih kompanija moze biti jeftinija i od autobusa!!!

Pa ako su mladi i ako zele da obidju sva ta mesta nece im biti teshko ni da se klackaju ni busevima, vozovima, stopom... sve po malo...

Najjeftinije sto se tice aviona sto sam nashla je wizzair.com koji ima ponudu za 190eura ali oni lete za Barsu tek od 16 juna!

Vishe ni ove chepflight companies nisu sto su nekad bile...  :shockkk:

Pogledajte na  www.attitudetravel.com, tu mozete naci sve low cost avio0 kompanije.

A evo i jos par sajtova, ne moze da skodi.

WizzAir (www.wizzair.com)

Ryanair ( www.ryanair.com )

Easyjet ( www.easyjet.co.uk )

Air Berlin ( www.airberlin.com )

Air Polonia ( www.airpolonia.com )

Basiq Air ( www.basiqair.com )

DBA.com ( www.flydba.com )

German Wings ( www.germanwings.com )

Iceland Express (  www.icelandexpress.com)

SkyEurope ( www.skyeurope.com )

Aegean Airlines ( www.aegean-air.gr )

Pa ako su mladi i ako zele da obidju sva ta mesta nece im biti teshko ni da se klackaju ni busevima, vozovima, stopom... sve po malo...

Najjeftinije sto se tice aviona sto sam nashla je wizzair.com koji ima ponudu za 190eura ali oni lete za Barsu tek od 16 juna!

Vishe ni ove chepflight companies nisu sto su nekad bile...? :shockkk:

Nadjoh na wizzair.com za 170 evra, ali moze da se desi da ima jos nekih skrivenih troskova.? :neznam:

Easy jet i Ryan air ne lete za Barsu iz Budimpeste

Nasao sam preko Easy Jeta super varijantu preko Londona 06.07. (Bud-Lon, Lon-Barsa) sa tri sata pauze ka spaniji i pet sati (nocu) izmedju leta barsa-lon i lon-bud) po ceni manjoj od 100 evra (oba leta) u jednom pravcu!  :dance:

Pa kad dodas sve aerodromske takse na to bice to mnooogo vise od tih 100 jura?

Samo obratite paznju,sve low-cost aviokompanije traze manje i jeftinije aerodrome gde su takse manje,itd,bla-bla..zato je vrlo verovatno? da ne sletite u Barselonu nego u Gironu-mali aerodrom koji je 100-inak km istocno od? Barselone(Ryanair 100% slece tamo-videh licno pre neki dan? :wink:)..pa onda dodaj jos trosak za bus...

Inace te aerodromske takse su katastrofa-zimus? je moj drugar isao iz Beograda Alitalijom za Barselonu(preko Milana)? ,kao neka vansezonska ponuda - povratna karta od 150 evra,ali je za takse morao da da jos 160 evra!!!Neverovatno? :bang:

Iz Venecije ima avion do Barselone cena je 15 eura bez taksi

izmedju lloret de Mar i Barselone ima mnostvo kampova sa kamp kucicama i satorima koje nemoras da nosis iz Beograda a cena je oko 15 eura po osobo po danu

u Francuskoj je najbolje obici Nicu. Kan je suvise sterilno cist i preskup. Marselj zaobici jer je grad svakavih likova prostitutki i nije bas nesto bezbedan.

Inace izmedju Barselone i Loret de Mar saobraca voz metro koji ide na svakih 30 minuta tako da se do Barse moze skoknuti bez problema. Proveri na internetu koliko je cena trajekta izmedju Djenove i Barselone.

Inace u Spaniji cena hrane nije skupa osim ako te mrzi da se cunjas po gradu. Postoje restorani gde se placa ulaz od 7 evra a on podrazumeva all inclusive. Mozes da uzmes hrane koliko hoces uglavnom povrce riba riza hleb i voce i plus neki sokovi i voda. U supermarketima cenu za nekih 20% vise od beogradskih mada su neke stvari i jeftinije.

Ulaze u Barseloni su oko 4 do 6 eura nada za najlepsa i najzanimljivija mesta netreba da platis ulaz.

Moj ti je savet da zaobidjes Francusku jer je preskupa i da ides direktno u Spaniju uz zadrzavanje u Veneciji.

• Author

Hvala Vam svima na savetima.

Dopao mi se savet za ferry i nasao sam na www.viamare.com vezu genova - barsa za 56 evra. Pogledacu i neke druge da uporedim cene.

Video sam na sajtu yurail.co.yu da su dosta povoljne vozne karte Bgd - Ljubljana.

Onda nam ostaje jos rupa Ljubljana - Genova.

Svadba bi trebala da bude u junu, tako da medeni mesec planiramo za pocetak  jula.

Hvala Vam jos jednom.

Ovo je extra forum.

evo sajta za let venecija barselona cena je 5,99 evra u jednom pravcu za osobu bez taksi

http://www.ryanair.com/site/EN/

aerodrom u barseloni zove se girona

Girona nije aerodrom vec grad udaljen 120 kilometara od Barselone. treba racunati pare za bus... to je vec neko pomenuo....

ta cena od 5.99 je cista navlaka jer je gotovo nemoguce naci tako jeftino ali i cena povratne karte od 140 evra (sredinom juna) je dosta korektna, mada kada se na nju doda cena karte beograd - ljubljana plus ljubljana - treviso, dodje se bezmalo do cene interrail karte....

ovo je odlican topik...svako zna po nesto novo i cini mi se da otkrivamo nove kombinacije i mogucnosti....pogotovu ovo za ferry? ?:spot:

• Author

:spot: OK Ako ste raspolozeni bice koje mesto i za Vas. (nekoliko) :party:

Ej ljudi  onaj feribot je teska navlakusa. Ja se navukao na cenu 29 evra Civitavecchia - Barsa kad ono corak. To je cena za sedenje na palubi i to van sezone. U sezoni je duplo skuplje.

Sad stvarno nemam pojma. interrail je dobra fora ali ona cena od 270 evra je samo za dve zone. Global pass je 380.

Najbolje ce biti da stisnemo zube i izdrzimo u bus-u 40 sati. Ili jos bolje da vidimo nekako da prepolovimo put. Nasao sam neku nasu firmu sto vozi Bg- Firenza 120 evra povratna karta.

Kazu da je Firenza skroz ok. clap.gif' alt=':clap:'>

Kako da nadjem autobusku vezu iz italije bo spanije? Da li se neko vozao tuda i koje su cene bus prevoza po italiji

:spot: OK Ako ste raspolozeni bice koje mesto i za Vas. (nekoliko) :party:

Ej ljudi? onaj feribot je teska navlakusa. Ja se navukao na cenu 29 evra Civitavecchia - Barsa kad ono corak. To je cena za sedenje na palubi i to van sezone. U sezoni je duplo skuplje.

Sad stvarno nemam pojma. interrail je dobra fora ali ona cena od 270 evra je samo za dve zone. Global pass je 380.

Najbolje ce biti da stisnemo zube i izdrzimo u bus-u 40 sati. Ili jos bolje da vidimo nekako da prepolovimo put. Nasao sam neku nasu firmu sto vozi Bg- Firenza 120 evra povratna karta.

Kazu da je Firenza skroz ok. clap.gif' alt=':clap:'>

Kako da nadjem autobusku vezu iz italije bo spanije? Da li se neko vozao tuda i koje su cene bus prevoza po italiji

Verovatno ste stariji od 26 godina pa je cena Interrail za sve zone 380 inace je 270.?

Firenca je prelep ali veoma skup grad. Recimo Akademija i Ufici su po 9 evra plus 3 evra za rezervaciju za svaki. Ulaz u skoro sve crkve se naplacuje barem 3 evra..... Svakako treba videti grad ...

Upravo sam nasao www.eurolines.co.yu .Saradju sa Lastom! Ima nekoliko linija koje su tebi na putu do Barse, a najblizi glavnom gradu Katalonije je Montpelje.?

Povratna karta autobusom Beograd - Montpelje 13515 dinara (155 evra).

Iz Monteljea imas 340 kilometara do Barselone. Na www.eurolines.fr stoji da povratna karta iz Montpeljea do Barse kosta 50 evra!

Mislim da je ovo dobitna kombinacija sto se tice cene.? :dance: Ne znam koliko traje voznja.

clap.gif' alt=':clap:'>

Ako mislis da putujes busom i da "preseces" put tj napravis pauzu,ja bi to uradio u Nici..ne znam,meni se Nica jaaako svidela, i mislim da biste mogli da provedete jedan dan tamo ..Lasta vozi do Nice,na http://www.hostelworld.com? nadjes neki hostelcic ,prespavate,prozujite malo,prosetate po Promenade des Anglais i... pichi za Barsu,mada bi ste morali prvo da stignete do Monpeljea (kao sto rece covek pre mene) pa onda na Eurolines bus.Iz Nice ima voz za Monpelje(preko Marseja) ..imas na sajtu FR zeleznice: http://www.voyages-sncf.com/dynamic/_SvHomePage?_DLG=SvHomePage&_CMD=cmdHomepageUK&WB=HP .

E sad to malo povecava troskove,ali..mada ne znam nista o Monpeljeu..moguce je da je i tamo dobro da se napravi pauza..ako je bio neko pa da napise kakav je grad? :?

Putovanje autobusom do Monpeljea je odlicna ideja i najverovatnija najjeftinija varijanta. Da u Nicu obavezno treba svratiti jer je to jedan tipican francuski mediteranski grad sa odlicnim kroasanima.

E ako volite izazove kod Monpeljea se nalazi najveci nudisticki kamp u Evropi

Ako mislis da putujes busom i da "preseces" put tj napravis pauzu,ja bi to uradio u Nici..ne znam,meni se Nica jaaako svidela, i mislim da biste mogli da provedete jedan dan tamo ..Lasta vozi do Nice,na http://www.hostelworld.com? nadjes neki hostelcic ,prespavate,prozujite malo,prosetate po Promenade des Anglais i... pichi za Barsu,mada bi ste morali prvo da stignete do Monpeljea (kao sto rece covek pre mene) pa onda na Eurolines bus.Iz Nice ima voz za Monpelje(preko Marseja) ..imas na sajtu FR zeleznice: http://www.voyages-sncf.com/dynamic/_SvHomePage?_DLG=SvHomePage&_CMD=cmdHomepageUK&WB=HP .

E sad to malo povecava troskove,ali..mada ne znam nista o Monpeljeu..moguce je da je i tamo dobro da se napravi pauza..ako je bio neko pa da napise kakav je grad? :?

Nisam bio u Montpeljeu ali nameravam ovog leta. Nema bas neku ponudu hostela ali sam cuo da je mnogo lep i sarmantan gradic. Udaljen je nekoliko kilometara od mora (kao Valensija).

Nisam previse odusvljen Nicom. Ima sta da se vidi ali ima puno starijih ljudi, a malo mladih. U Kanu je ludnica sto se tice plaza i nocnog provoda. U Nici sam spavao u stanu iste zgrade u kojo se nalazi Sent Patrik hostel (platio sam krevet 15 evra ali je ceo stan neverovatna rupa? :bang:). Sada vidim da je cena u SP hostelu oko 20 evra sto je previse. U Sent rafaelu se moze naci po 10 evra, kao i u Kanu 12.

Ako mladenci zele da prave dan ili dva pauze mislim da bi najbolji izbor bio Pariz. Dvokrevetna soba u Woodstock hostelu je 24 evra (po osobi) ako se ne varam, ali je Pahri uopste ludilo. Puno toga ima da se vidi iznutra ali je dovoljna i jedna poduza setnja da se grad makar malo oseti. Setnja Monmartrom, pa bul. Pigal, pa pogled sa Trijumfalne kapije na bulevar Shan Zelize, pa radnje, auto saloni, pa Luvr....... :cry22: eto predloga za jedan naporan dan..... clap.gif' alt=':clap:'>

Sve vece (i manje) gradove pokriva Eurolines.... pa mozete sa istim prevoznikom da nastavite put. Poshto je to Evropska kompanija verujem da bi uz vencani list dobili neki popust (jer daju studentima, penzionerima...itd)? :party:

Sigurno bi moglo nesto da se nabudzi, samo treba biti uporan :spot:

• Author

:banana:Druzino, nasao sam da Ryan air vozi iz Italije za Giron kod Barselone za nekih 20 do 30 evra. Autobuska karta Giron - Barsa je isto oko 20 evra.

Koliko jos troshkova mogu da ocekujem za taj let?

Da li je neko leteo sa njima i da li znate koliko je to pouzdana kompanija.  clap.gif' alt=':clap:'>