Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo društvo!U julu bih putovala za Budimpeštu vozom.Imam naš pasoš i hrvatski pasoš.Da li ću imati nekih problema sa našim carinicima/policajcima pri prelasku naše granice?Na aerodromu nisam imala problema-jednostavno sam pokazala hr.pasoš kako bih mogla da udjem u avion jer mi na taj način nije potrebna viza.Ali vozom/busom još nisam putovala i koristila oba pasoša.Ima li neko iskustva!Hvala!!

Obavezno nasim granicarima pokazuj srpskj pasos jer ako im pokazes hrvatski mogu da te zezaju jer je hrvatskim drzavljanima dozvoljeno da ostanu u srbiji do 90 dana! Ako nemas pecat u pasosu hrvatskom koji ce dokazati da si u srbiju usla pre manje od 90 dana onda ga ne pokazuj. Takodje mogu da ti traze prijavu boravka i sl. .... dakle nasim srpski ... ostalima jevropski tj. hrvatski!

Sve je to lepo. Ali, zar ne mislite da ce nasi policajci da je pitaju gde joj je viza za ulazak u Madjarsku, kada bude pokazivala nas pasos?

I sta onda? Dvojno drzavljanstvo izmedju Srbije i Hrvatske je dozvoljeno. U svakom slucaju mora da pokaze oba pasosa na izlasku iz zemlje.

Obavezno pokazati oba pasosa nasim carinicima! Meni se licno desilo da sam ranije putovala samo sa hrvatskim i nisam imala problema na nasim granicama (kao sto moj otac ni dan danas nema), ali jednom me nisu hteli pustiti da napustim zemlju, jer nisam ponela i nas pasos, iako mi na putovnici pise da je pasos izdat u Beogradu. Da nije carinik bio molljiv.....

• Author
clap.gif' alt=':clap:'> Društvo,hvala vam!!Sad znam kako da se ponašam,što kažu.Nekako,bilo mi je nejasno šta učiniti ukoliko me pitaju kako ću u Mađarsku kad u srpskom pasošu nemam ama baš nikakvu vizu.Baš vam hvala!Znači,to je kao na našem aerodromu u Beogradu:pokažeš oba pasoša,a carinik ti ''udara'' pečat,izlazni,u naš,srpski pasoš.Baš vam hvala!!!Ako se možda negde setnemo,na nekom od puteva,raskrsnica,brodova....pozivam na pivo :pivoooo:

nja... ja sam izlazila iz srbije sa hrvatskim, bez pecata, i pitali me na granici kako sam usla... smuljala sam da mi nisu udarili pecat, a da sam dosla pre 3 dana preko bosne. samo je manula rukom i pustila me. kao da je njih briga...  :102:

• Author

Mislim,društvo,ono što mene stvarno zanima je da mi ne udare neki ''glupi'' pečat u hrvatski pasoš,ili me skinu sa voza/busa :cry22: pa ne stignem do željenog mesta.Ali,vidim da ste se do sada svi ''provukli'',zar ne?Neko od vas je napisao kako je dozvoljeno dvono,hrvatsko-srpsko,državljanstvo.Je li to tačno?

Da, dozvoljeno je, postoji sporazum izmedju Srbije i Hrvatske koji to regulise. Nema razloga da brines, samo drzi oba pasosa kod sebe, nasi ti lupeju pecat u nas, ostali u hrvatski. Nema tu nikakvog provlacenja ili muvanja, sve je po zakonu, pusti paranoju... :)

• Author

Hvala,Chivitli!!Ma,jednom mi se desilo da me jedan naš carinik izmaltretira-uzeo mi je pasoš,a onda pred svima ostalima uporedjivao moju fotku u istom sa fotkama ratnih zločinaca,kojekavih bitanga koje su bile na nekom panou na prozoru carine.Ej,ono sve muškarci-mislim ti kao zlikovci-a on moju fotku uporedjuje sa njima...Uzgred,je l' ti ikad spavaš,ili celu noć ''preslišavaš'' ovaj sajt?!U svakom slučaju,hvala ti.Samo jedan putnik može biti tako OK. :D

Spavam, ponekad :)

Ukljucen mi je RSS za forum, tako da cim neko nesto postuje, iskoci mi malecki pop-up sa porukom u browseru :)

Namrgodjeni carinici su zakonom zasticena vrsta ovde, tako da se bolje navikni da ce te s vremena na vreme neko cimati, no nema razloga za brigu :)