Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam zelju da odem u Japan sa sto manje novca,a da ostanem sto duze.

I naravno da prodjen sto jeftinije.Dolazi u obzir i volontiranje,a dobro dosla je i svaka ideja,savet i potpitanje

Kad bi isao kao volonter sa Mladim istrazivacima Srbije morao bi sve vreme da budes u kampu a i da platis avionsku kartu.

Ubedljivo najjeftiniji nacin je vozom transsibirskom zeleznicom do Vladivostoka pa od tamo brodom. Viza za Japan se moze dobiti rezervacijom hotela ili pozivom drzavljana. Izdaje se mislim na do 30 dana. http://www.yu.emb-japan.go.jp/

Ako budes isao tamo obavezno pre dolaska u Japan kupi voznu karu za strance (nesto kao njihova verzija inter-rail-a) jer je strahovito jeftinija od lokalne cene, Probaj da nadjes nekoga na Hospitality-ju ili Couchsurfing-u ko bi garantovao za tebe da bi dobio vizu.

• Author

Hvala za savet.Cuo sam za tu varijantu vozom.Ali sasm cuo i da je dosta rizicno sto se tice bezbednosti-Pljackanje i slicno.Ranije je postojala i prica da moze i brodom do Japana(naravno -teretnim,koji imaju i manji broj kabina za putnike).To je bila jeftinija varijanta,ali nisam siguran koliko je to tacno.

Pozdrav.

Bio sam 4 nedelje u Japanu i nedelju dana u Koreji, bas na tu foru. Backpacking + volontiranje...

Da ne bih sad pisao i pisao ovde, evo ti 2 topica pa ih procitaj :) Dosta ces informacija izvuci..

Sta sam piskarao i trabunjao dok sam bio po Japanu i Koreji - http://jungletribe.com/smf/index.php?topic=2581.0

Neki "kvazi sh-lj-b" putopis - http://jungletribe.com/smf/index.php?topic=2812.0

• Author

Hvala,

kada budem procitao javicu ti ako budem imao pitabja(a imacu ih sigurno).

Evo ja idem za Seul sledece nedelje. Mogao bi da napises sta bi po tebi trebalo obici (nemoj pominjati klasicne stvari jer ih vec znam).

• Author

Dobar ti je putopis.Za Japa se interesujem vec duze vreme,ali pretpostavljam da je jedno citati,a drugo otici tamo i videti.

Samo da mi uspe ovaj naum.

Pozdrav.

• 11 months later...

kako najjeftinije do tokia? jel mzoe neko da objasni malo detaljnije to sa transsibirskom zel?

• 2 years later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Ja recimo uvek gledam, cenu-kvalitet putovanja. Recimo da 750 eura za povratnu avionsku kartu iz Beograda do Tokija i za samo 15h cimanje u odnosu sa brodom ili vozom gde bi se putovalo danima, je mnogo bolje uzeti i miran si.

Pogledajete Aeroflot.ru Od 4 puta koliko sam bio u japanu sva 4 sam putovao sa njima i sve je bilo uvek odlicno.

Tako i sad u martu kad budem isao pravim potpuno istu kombinaciju za putovanje, i uz sve to odlicne su vremenske postavke letova. Iz Beograda se krece ne tako rano, u 13h, u Moskvi se preseda na drugi let a transfer izmedju letova traje sat ipo vremena sto je uzasno kratko za aerodrome i z sledecih 10 sati si na nariti.

Izvrsno zar ne :)

P.S. Sto se vize tice dobija se uz predocenje odgovarajucih dokumenata, u zavisnosti da li vas neko poziva ili imate hotelsku rezervaciju, u roku od 48h TOP! I to bez ikakvih problema.

Sto se tice hotela po meni ubedljivo najbolji u odnosu cena kvalitet su Tokyu Stay hoteli www.tokyustay.co.jp/e/

Najomiljeniji u kojem odsedam je na Shibya square

http://www.hotelsone.com/tokyo-hotels-jp/tokyu-stay-shibuya.html?as=g&aid=7374399758&dsti=371776&dstt=8&label=ggehoeu-ESRI-bh371776&akw=hotel%20tokyu%20stay%20shibuya&asrc=Search&ast=&gclid=CNH8gfDsmK4CFQeHDgodez3XIw

Jednostavno hotel se nalazi na takvoj lokaciji da u svakom ali bash svakom momentu na dohvat ruke imam sta god pomislim i sta god mi treba. od prodavnica, klubova, raznih shopova, restorana, fast foodova, sve do samog predivnog trga.

Ne treba.

1. [VAŽNA OBAVEŠTENJA] UKIDANJE VIZE DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE

Od 1. maja 2011. godine ukinuta je obaveza dobijanja vize za kratak boravak (do 90 dana) za državljane Republike Srbije.

Od tog datuma državljani Republike Srbije koji putuju u Japan radi turizma, poslovnog putovanja, posete rođacima ili poznanicima, ili učešća na sportskim takmičenjima bez posebnog honorara, mogu boraviti u Japanu do 90 dana bez vize.

Izvor: Sajt japanske ambasade u Beogradu

To je fantasticno! Mislim vadjenje vize za Japan i tako nikad nije predstaljalo problem ali uopste. A kako zivim u Zagrebu vec 7 godina, vize za sve zemlje za koje treba a gde putujem, vadim ovde u ambasadama gde je vadjenje viza uvek bila pesma u odnosu u beogradu, pa nisam ni proveravao informacije sa sajtova beogradskih ambasada. Danas sve provereno i jedno, "cimanje" manje. Super.

Hvala puno na ovoj informaciji.

• 3 weeks later...
:mah: Cao svima ja sam nov ovde ali volim putovanja i adrenalin u krvi. Od kraja jula tacnije 29.07 pa do 12.08.2012 sam u japanu,pa ako je neko raspolozen mozemo zajedno. Znam da ima i druga tema trazim saputnika na forumu ali kad se ovde spominje japan i neko hoce da ide stavicu i ovde ako je neko raspolozen. Ne idem da se odmaram nego da obidjem vise mesta i da se penjem na fuji. Ne treba vam nista specijalno ja sam u vecini razradio plan ali mozemo se dogovoriti ako vam odgovara. Za sve detalje mozemo kontaktirati ovde ili preko maila.