Jump to content

Featured Replies

Koliko ja znam, mozes licno u tur.ambasadi da predas za vizu prepodne i popodne dobijas vizu, tu se podrazumeva i tranzit kroz bugarsku i staje nesto oko 22 E, a druga varijanta je da ides u bugarsku amb. da uzmes tranzitnu vizu pa na turskoj granici da uzmes tursku vizu i to staje 10-15 E.

• 5 months later...

Koja su dokumenta potrebna za vizu, mislim na ovu od 25 E, sa bugarskim tranzitom? Na sajtu pise da ne treba nista osim slike i popunjenog formulara, a dole se pominji i neki voucheri.

OK, hvala. Znaci posle samo sa tom vizom idem kod Bugara da mi lupe tranzit, jel tako? Ona je besplatna ili ne?

OK, hvala. Znaci posle samo sa tom vizom idem kod Bugara da mi lupe tranzit, jel tako? Ona je besplatna ili ne?

pa i nije bas samo to...

bugari ti sad traze da imas i plan puta, tj. kartu do koje destinacije ides, i ugovor o zaposlenju/ potvrdu o shkolovanju, i sve to za samo tranzitnu vizu...takodje, zdravstveno osiguranje, i slike....ma nisu normalni, ja upravo sad jurim isto sto i ti, i rekli su mi u bugarskoj ambasadi da mi sve to treba i to su nova pravila...

Bam-bam Bugari sve to traze samo za tranzit?

Sta li onda traze za neku drugu vizu, uzorak DNK i kicmene mozdine.

Sledeci put kad idem do Turske vidim da cu da potegnem pa avionom tamo,

Bugari nece ni da me vide.

Pa oni nisu normalni...sve to samo za tranzitnu vizu...  :death: Znate li bar da li se dobija brzo, ili je kao i za klasičnu vreme čekanja 5-7 radnih dana?

• 4 months later...

ja sam cuo da se turska viza moze dobiti i na granici i kosta oko 10 eura .

mzi84 to je tacno ali ovo se vise odnosi na to da bi se dobila bugarska tranzitna viza treba da se poseduje turska viza u pasosu. Pogledaj tamo gde se diskutuje o bugarskoj vizi i bice ti jasnije.

da geoplans  ali ja mislim da nebi trebalo da je mnogo komplikovanije vaditi vizu u ambasadi , bilo bi nelogicno .

Nelogicno tako je, ali ako hoces u Tursku preko bugarske moras prvo Bugarima da pokazes tursku vizu sto znaci da mora da se uzme u turskoj ambasadi i plati koliko traze. Sirijsku vizu Bugari ne priznaju.

onda bi bilo logicno da se i u ambasadi samo plati i nalepe ti vizu . znam da je malo offtopic i zao mi je ali kad sam isao za rusiju hteo sam ici vozom pa sam bio pitao za madjarsku tranzitnu vizu , odneo sam im da vide da imam rusku vizu , a oni  mi rekli da mi treba potvrda o zaposljenju , da imam pare na racunu i da imam nekretninu u Srbiji i jos milion cuda . ja ih pitao pa sto to kad sam samo u tranzitu , a oni mi odgovorili zato sto su u evropskoj uniji , a i bugarska je isto . sve je to tako ludo .

Madjarska je u Sengenskom sporazumu a Bugarska jos nije tako da je vadjenje bugarske vize jednostavnije nego vadjenje madjarske (citaj: treba manje papira) . Da bi izvadio bugarsku tranzitnu vizu treba da imas tursku vizu u pasosu kao vizu krajnje destinacije. Procedura u ambasadi i na granici je slicna i nisu potrebni neki posebni papiri, ali jedini problem je sto turska viza na granici kosta 10 eura , a u ambasadi 33 eura sto znaci da moras da izdvojis dodatnih 23 eura.

• 4 weeks later...

Jel se i u turskoj ambasadi dobija viza na samo mesec dana (tako je na granici sa turskom)?

I jel ima neko iskustvo sta se desava ako se ostane malo duze od toga?

Ja juce dobio vizu za dz! U beogradskoj ambasadi, standardna procedura, da ne ponavljam prethodne postove, ali smo imali i pozivno pismo od organizatora studentskog kursa na koji smo pozvani, u kome je pisalo da se ambasada moli da izda besplatne vize... pa smo mali glumatali kako smo jadni studenti itd.

Pa probajte...

Jel se i u turskoj ambasadi dobija viza na samo mesec dana (tako je na granici sa turskom)?

I jel ima neko iskustvo sta se desava ako se ostane malo duze od toga?

Mozes da dobijes i na vise - do 3 meseca za 33 evra. To nije samo nalepnica kao na granici, vec prava viza.

Ako hoces vise, placa se 130 evra, ali za to ti treba debeo razlog potkrepljen dokumentacijom. Uglavnom je daju vlasnicima butika, koji se tamo snabdevaju.

Mozes da dobijes i na vise - do 3 meseca za 33 evra. To nije samo nalepnica kao na granici, vec prava viza.

Ako hoces vise, placa se 130 evra, ali za to ti treba debeo razlog potkrepljen dokumentacijom. Uglavnom je daju vlasnicima butika, koji se tamo snabdevaju.

jel podnosis i za ovo nekakvu dokumentaciju?  ;D

Da li turska ambasada u Beogradu izdaje tranzine vize??

I koliko one kostaju, ako neko zna?

tranzit sa jednim ulazom 33 evra, sa dva 65 evra, i dobijes odredjen broj dana koji mozes da provedes u Turskoj... Ja sam pre mesec dana dobio tranzit (isao u Siriju i Jordan) sa jednim ulazom i 7 dana prava boravka u Turskoj za 33 evra...

jel podnosis i za ovo nekakvu dokumentaciju?   ;D

Da i to potvrdu da si vlasnik butika (resenje APR) ili radnik (kopija radne knjizice).