Jump to content

Featured Replies

Zaboravih da napomenem - ako se dobije turska multipla viza, i onda od bugara trazi multi tranzit - ta viza NIJE besplatna.

• 4 weeks later...

Turska viza (markica) za mesec dana po ceni od 20 eura se može kupiti u Delta generali osiguranju u Nišu (prekoputa bg konzulata).

dal moze u bg u Delta generaliju? Mada,  cenim i kada bi moglo tako u bg, ovde bugarski konzulat ne bi prihvatio tu markicu za njihov tranzit  ;D

Ja danas bila kod njih da kupim osiguranje i slučajno napomenem da je tranzitna viza u pitanju, i momak koji tamo radi mi kaže da oni prodaju te markice, ja rekoh ne hvala, predah samo sa sirijskom  :)

Neznam kakve tacno vize daju u Turskoj ambasadi, ali znate valjda da je na granici viza od 10eur multi za 90 dana!!! To sam primetio kad se vracao iz Sirije. Prosao sam granicu sa dvoje Engleza koji su mislili da trebaju opet platiti Tursku vizu, no carinik im je samo udario pecat. Ondak smo procitali da na vizi (nalepnici) pise "multi entry 90 days".

Dali imaju razlicite nalepnice, neznam.

Ja danas bila kod njih da kupim osiguranje i slučajno napomenem da je tranzitna viza u pitanju, i momak koji tamo radi mi kaže da oni prodaju te markice, ja rekoh ne hvala, predah samo sa sirijskom  :)

Kod njih u Beogradu ili kod njih u Nisu? I Bugari su pristali da ti daju tranzit samo sa tom markicom i sirijskom vizom? I jel moze neko da mi kaze gde se nalazi Delta Generali osiguranje u BG? Hvalaaaaaaaaaa  :mah:

Kod njih u Beogradu ili kod njih u Nisu? I Bugari su pristali da ti daju tranzit samo sa tom markicom i sirijskom vizom? I jel moze neko da mi kaze gde se nalazi Delta Generali osiguranje u BG? Hvalaaaaaaaaaa  :mah:

U Nišu. Nisam imala tursku markicu, samo sirijsku vizu. Danas sam podigla pasoš, nije bilo nikakvih problema, dobila sam tranzit.

Jeremic upravo rece na "utisku nedelje" da nam ne treba viza za Tursku...

Ima li jos informacija o ovome?

Ne treba meni vise drugih informacija. Ako je rek'o komesar... Samo ako mi na granici, za par dana, budu trazili 10jurja za vizu, koja mi ne treba, pozvacu se na ministra. Samo da ne bude: hahahahaha.

Koliko znam Turska je nedavno ukinula vize građanima Kosova, bilo bi lepo da i nama ukinu tj. nadam se da nije došlo do lažne ''uzbune'', videću za par dana....

Jeremic se mozda malo prebacio trebalo je da kaze "bice ukinuta" znaci u neko skorije vreme.

Mozda je mislio "nama koji imamo diplomaske pasose" :)

Zvanicni sajt turskog MIP-a kaze sledece:

"Serbia: Ordinary passport holders are required to have visa to enter Turkey. They can obtain one month-multiple entry visas at the Turkish border gates. Official passport holders are exempt from visa for their travels up to 90 days."

Pogledajte i nadjite Srbiju:

http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa

Da, definitivno nam treba viza. Ja sam pre dva dana stigla u Siriju, i trazili su tusku vizu, kupih na granici za 15 $ multi.

Kakvi su Bugari,  i od nas ima gorih...

Do pre 3 meseca ovde u Nišu davali tranzitnu BEZ IKAKVIH TURSKIH VIZA, sada verovatno u dilu sa ovim našim ''preprodavcima markica'' iz Delta Đeneralija uveli da moraš da imaš tursku vizu. Koja u Beogradskoj turskoj ambasadi košta 33 evra, a ove markice se 25.

Sramota jedna šta se radi, šta li misle ovim da postignu.

A osiguranja kao Đenerali su posebna priča, za 5 meseci će konačno da nam ukinu vize pa gledaju što više da deru narod, digli cenu dnevnog osiguranja! ...  :death:

Sramota jedna i bruka, razočaran sam 3333%. Namerno izbegavam svih ovih godina zapadne zemlje upravo zbog tog maltretiranja i putovanja do Bg-a po X puta za vizu, a sada i za ove naizgled gore zemlje trebaju vize.

SRAMOTA!!!  :bang:

Talese editovao sam ti post! Nismo ovde da vredjamo druge narode! Tvoj gnev je mozda opravdan ali molim te suzdrzi se od vredjanja bilo koga na ovom mestu!

Zamalo da mi danas viza dragih ljudi iz Sirije ništa ne znači, zamalo da se Bugari ponovo ''poigraju'' sa mnom.

Ne znam kako je bilo pre mesec dana Slezena, ali izgleda da oni u bugarskom konzulatu u Nišu imaju VIŠESTRUKE aršine kada ocenjuju kome da daju tranzitnu vizu. Ja sam verujući tebi izvadio sirijsku vizu i došao danas po drugi put na red.

Kad gleda ova svraka sa šaltera i klima glavom kako meni fali turska viza!?! Ja kažem: Pa jesi li mi rekla pre 4 dana da može i sirijska? Tek ona kao sleže ramenima, kao: I ti si meni rekao da tada ideš u Tursku! O Bože ludih li i bezobraznih ljudi. Onda dođe tu i konzul (deluje kao momak od 35 godine) pa on krene partiju rasprave sa mnom kako to mora tako, kako su to zakoni, kako oni nemaju vremena da gube na mene, kako trebam da kupim MARKICU koja se prodaje za 25 evra kod onog Žuće koji večno stoji ispred konzulata i kuva kafe (u međuvremenu proširio čovek asortiman pa skoknuo do Turske i na granici kupio hrpu turskih markica), pa mi onda dodatno objašnjava i uverava me kako ta markica prolazi na granici bez problema (a ovde je neko na forumu rekao kako NE VAŽI, kome verovati, neko laže?). Ja se više iznervirao i rekao mu kako je to nepravda, kako sam izgubio 3 dana odsustvovanja sa posla, išao čak u Bg po Sirijsku vizu, kako poštujem Bugarsku republiku i nikada nisam prekoračio boravak, blablabla, na kraju ga zamolio kao brata (pu, ala mrzim sebe zbog ovoga  :bang: ) da mi progleda kroz prste na šta on kaže: Ovo ću da ti učinim samo zato da te ne bi opljačkali ovi tvoji što prodaju markice...

DAKLE, PREPORUKA I SAVET SVIMA KOJI VADE BUGARSKU TRANZITNU VIZU U NIŠKOM KONZULATU - MORATE KUPITI TURSKU MARKICU KOD ŽUĆE ZA 25 EVRA ILI U BEOGRADSKOJ AMBASADI TURSKE REPUBLIKE ZA 35 EVRA!!! ILI SE SPREMITE NA SVAĐANJE, RASPRAVU I KO ZNA ŠTA VEĆ SA ''LJUBAZNIM ŠALTERSKIM OSOBLJEM''.

Neoficijelna verzija nedavanja tranzitnih bugarskih viza kao do pre 2 meseca bez ikakvih drugih viza i dokumenata je, po svemu sudeći što su Bugari načisto pukli sa turizmom zadnjih godina od uvođenja viza.  Posle par godina su to shvatili pa su sa vrata skinuli onog Gargamela koji se mlatio sa ljudima koji čekaju po 3-4 sata za vize, ubrzali proceduru, pa i turističke vize od 10 dana daju bez problema, ljudi završe sve očas posla, ma čudo jedno...

Ali zaboravili da je Srbin zeznuta živuljka, pa kad za 5 meseci dođemo na beli šengen, tada će sve ove zajebancije oko viza prethodnih godina da im se obiju o glavu... sve upamćeno i zapamćeno će doći na videlo.

Ko će više kod njih da ide u turizam kada mu je ostao onaj gorki i opori ukus u ustima?

Biće Bugarska obećana tranzitna zemlja... (sve dok ne profunkcioniše kod nas low cost, onda ni toliko neće biti).

Talese, sve sto ovde pises se i meni desilo jos pre 3 godine. Tada sam se toliko iznervirao da sam cak i bicilu zaboravio ispred konzulata i pesice otisao kuci. Od tada uzimam grcku vizu, das 35 evra za nju ali te ne boli glava. S njom mozes da tranziras i kroz bugarsku, i kroz rumuniju i krzo grcku! ;-) Prednost je i ta sto je dobijes za 3 radna dana a ne za 9 koliko se ceka bugarska!

Moguce da su meni progledali kroz prste, jer vec imam sirijsku vizu u pasosu, nije mi prvi put da idem, ko zna. Pravilo je da nema pravila, bezobrazluk.

Turska viza (markica) za mesec dana po ceni od 20 eura se može kupiti u Delta generali osiguranju u Nišu (prekoputa bg konzulata).

jel predajes neku dokumentaciju? posle samo odes do bugara da ti klepe tranzitnu ili i tamo nesto placas?

Kad kupuješ tursku markicu, ne predaješ nikakvu dokumentaciju.  Međutim za bugarski tranzit ti treba osiguranje za 2 dana (cena 80 din po danu) i potvrda o redovnom školovanju/studiranju ili potvrda o zaposlenju (meni su uvek to tražili, bez obzira da li apliciram za redovnu ili za tranzitnu vizu) i čeka se 7 radnih dana.

Ne bih sada da zbunjujem ljude, ali zašto tražiti tranzit (i mučiti se oko turske vize) kad možete uzeti normalnu vizu bez pozivnog pisma, ukinuli su zbog sezone. Moja mama je dobila multi do decembra bez pozivnog pisma u konzulatu u Nišu.

Vidiš glupandera, to mi je donekle padalo na pamet.

To donekle znači da sam imao na umu tu varijantu, ali sam se sve nekako ustručavao da pitam da li daju tu bugarsku sa multi ulascima...  :bang:

A ja idem za Beograd, pa se mlatim sa Bugarima... E to ti je kad je čovek neobavešten.

Dakle - nema potrebe razmišljati uopšte više o tranzitnim vizama ako daju sa multi ulascima.

Ali, kada ponovo bolje razmislim, Slezena, da li će ti Bugari praviti problem ako dobiješ recimo tu multi vizu do decembra, a izađeš u Tursku, pa se odatle ponovo vratiš... tj. da li će to shvatati kao TRANZIT pa ti praviti probleme što nisi baš tranzit vadio nego običnu, a? :?