Jump to content

Featured Replies

Ja sam zadnji put bio u Stanbilu za novu godinu ... a tamo ima mnogo dobrih ljudi sa CSa i HCa tako da mislim da je hostel bacanje para. Mislim da su hosteli oko 10e/noc! Sto se Ankare tice ... spavanje tamo je gubljenje vremena!

U Ankari sam bio nekoliko puta... ima jedna ulica u kojoj su uglavnom mali jeftini hoteli, ali moras dobro da se cenjkas. Nemam pojma kako se ulica zove... ali ako odes u kancelariju tourist information, tamo sedi jedan jako ljubazan stariji gospodin koji savrsheno govori engleski, i koji ce ti objasniti tacno kuda treba da ides, i dati ti mapu. Meni je jednom objasnio kako da pronadjem te jeftine hotele... drugi put nam je detaljno objasnio kako da stignemo do izlaza iz grada na stop za Mediteran...

E sad, kao i ulicu sa hotelima, i tourist information office pronalazim iskljucivo po sluhu i njuhu, ne umem da objasnim tacno gde je. Znam samo da je veoma blizu glavne z. stanice... Inace, ispod cele z. stanice u Ankari ide jedan neverovatno dugacak podzemni hodnik gde se prodaju raznorazne drangulije. Izadjes iz voza, prodjes kroz taj hodnik, izadjes u ulici na suprotnom kraju, mislim da je u blizini tog izlaza tourist info. Al nemoj me drzati za rec.

Inace, cene koje ce ti prvo ponuditi cak i u najskrnavijim hotelima ce biti prilicno visoke, i napisane u cenovniku. Moras bas jako da se cenjkas, odlazis, vracas, pokusas na vise mesta, ali ja sam do sada svaki put uspeo.

Ulica sa jeftinim (prilicno dronjavim, zajednicko kupatilo, itd) hotelima zapocinje nedaleko od z. stanice i ide uzbrdo ka centralnom trgu gde se nalazi Ataturk na konju.

Idem cesto u Istanbul i bas idem sledece nedelje opet. Hosteli su, kao sto neko prethodno rece, oko 10 jura, ali mozes i da navatas i za 8 (okolina Sultanahmet). Ok su, nista posebno.

Sinbad hostel. Nalazi se u Sultanahmetu, u donjem delu, blize nekadasnjeg hipodroma, u jednoj od ulicica. Mislim da ne dobijas dorucak, ali nisam sigurna zaista.