Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je moguće dobiti (grupnu) viizu za Grčku ako si (civilni) vojnik? Naime, moj dečko i ja planiramo ići u Grčku na more, on će lako dobiti slobodne dane u vojsci...Pasoš ima, uzeo je potvrdu da ga roditelji izdržavaju... Ali me interesuje, da li ovi u ambasadi mogu nekako da saznaju da je on civilni vojnik? Hvala unapred.

Pa sta i da saznaju? Njih to ne zanima! On ce dobiti vizu! Problem je u nasima jer po nasem zakonu vojnicima na odsluzenju vojnog roka nije dozvoljen odlazak u inostranstvo bez odobrenja nacelnika generalstaba!

• Author

Tako nekako sam i mislila, sad je on zvao agenciju da pita, rekli su da to niko ne proverava, pa ni agencija, jer je njima u interesu da on ide preko njih.  ;)

Dobice vizu, to nije problem. Jedino je pozeljno podneti zahtev u vojnom odseku za napustanje zemlje iz turistickih razloga, navesti vreme, pa cak i priloziti kopiju  o uplacenom aranzmanu. Ceka se mesec dana, u BG-u manje.

• Author

Neće tražiti nikakav zahtev za napuštanje zemlje, jer ne znam ni koliko je sigurno da će ga dobiti. Jednostavno je u vojsci tražio slobodne dane za letovanje u Vrnjačkoj banji  :)

Hvala vam u svakom slučaju  ;)