Jump to content

Featured Replies

Cao zanima me kako sa Srbija Flexipassom nazad iz Sofije za Beograd?

Речено 10000 пута да се уђе у Софији, тутне Бугарима 4 лева и да се тако вози до Србије.

Zna li neko koliko kosta bus za Istanbul iz Kapikula

Речено неколико пута да је бесплатан.

isplati li se novcano i vremenski vise gornja varijanta ili Balkan flexipass + bus iz Kapikula?

И ово је доста пута написано. Са Балкан флексипасом до Истанбула ако си испод 26 година 52 евра ако од Софије до границе не возе кушет кола. Ако возе онда је доплата 10 евра по смеру. Можеш и да их избегнеш али то захтева стајање у ходнику део пута, расправу са кондуктерима... И ово ти је објашњено у теми Балкан флексипас

Ne znam gde bi ovo pitanje trebalo da stavim, u koju temu, pa sam zato napisala ovde :)

Da li neko zna kako da stignem sa železničke stanice u Istanbulu (ili gde već staje onaj autobus što je zamena za voz) do aerodroma Sabiha Gokcen? Čula sam da nema autobusa dotle i da je jedino moguće doći taksijem, pa me zanima da li postoji neka alternativa i da li je taksi skup.

Trajekt do Kadikoja (2 tl) pa onda shuttle bus Havas (8 tl), dakle sve ukupno 10 tl odnosno 4 evra  :)

Ne znam gde bi ovo pitanje trebalo da stavim, u koju temu, pa sam zato napisala ovde :)

Da li neko zna kako da stignem sa železničke stanice u Istanbulu (ili gde već staje onaj autobus što je zamena za voz) do aerodroma Sabiha Gokcen? Čula sam da nema autobusa dotle i da je jedino moguće doći taksijem, pa me zanima da li postoji neka alternativa i da li je taksi skup.

Trajekt do Kadikoja (2 tl) pa onda shuttle bus Havas (8 tl), dakle sve ukupno 10 tl odnosno 4 evra  :)

Ispravka i jeftinija varijanta: Trajekt do Kadikoja bez Istanbulkarta je 4 lire (sa Istanbulkartom 3 lire). Od Kadikoya ne treba ići Havaš autobusom (skuplja varijanta), već regularnom gradskom linijom, autobus E-10, stanica mu je odmah iza tih Havataš autobusa. Ide na svakih 20-30 minuta. Sa Istanbulkartom cena je 3,5 lire, a bez 5 lira. Ukupno 9 lira bez Istanbulkarta, odnosno 6,5 sa. E-10 putuje oko sat vremena do aerodroma. Sve provereno, pre dva dana sam išao tako :)

Знају они шта је та карта. Само је питање да ли сви знају како се користи. Уосталом, у Турској ти је довољна резервација. Путовали су скоро сви по источној Турској и није нико имао проблема. У теми Балкан флексипас ти је све лепо објашњено.

Hvala na dgovoru kada je u pitanju putovanje po istocnoj Turskoj, da li slucajno imas informacije za placanje "rezervacije" odnosno spavacih kola kada se ide od Sof. do Ist. tacnije do Kapikula? 

Hvala

Трајект до Кадикоја 4 лире? Прошле године био 2. Да ли је могуће да је дупло поскупео?

Знају они шта је та карта. Само је питање да ли сви знају како се користи. Уосталом, у Турској ти је довољна резервација. Путовали су скоро сви по источној Турској и није нико имао проблема. У теми Балкан флексипас ти је све лепо објашњено.

Hvala na dgovoru kada je u pitanju putovanje po istocnoj Turskoj, da li slucajno imas informacije za placanje "rezervacije" odnosno spavacih kola kada se ide od Sof. do Ist. tacnije do Kapikula? 

Hvala

Немам. Прошле године кад се исто ремонтовала пруга није било кушет кола у композицији. Ако их има цена је 10 евра.

nemoj da sumnjaš u to što Rax napiše  nono

za jedan pravac su cene , sa povratkom treba da te sve izađe po mojoj računici 65 evra.

ako si stariji od 26 god. i imaš karticu SRB+ (možeš je kupiti za 800din -važi godinu dana) sa njom kupuješ povratnu kartu do Dimitrovgrada za 1524 din.

Autobuska karta Metro kompanije ti je 50 leva u jednom pravcu ili 95 leva povratna. To mu dođe oko 48 evra , i 4 evra tutneš bugarima  zvizhd i to ti je to.

zensko sam i imam manje od 26 godina :) nemam srb+, koliko onda ispada povratna do dimitrovgrada? pokusavala sam da nadjem na sajtu zeleznice srbija flexipass, ali ne mogu nigde.

На претходној страни написано је да кошта 52 евра. Повратна Београд-Димитровград била је 1800 и нешто задњи пут кад сам узимао.

Ispravka i jeftinija varijanta: Trajekt do Kadikoja bez Istanbulkarta je 4 lire (sa Istanbulkartom 3 lire). Od Kadikoya ne treba ići Havaš autobusom (skuplja varijanta), već regularnom gradskom linijom, autobus E-10, stanica mu je odmah iza tih Havataš autobusa. Ide na svakih 20-30 minuta. Sa Istanbulkartom cena je 3,5 lire, a bez 5 lira. Ukupno 9 lira bez Istanbulkarta, odnosno 6,5 sa. E-10 putuje oko sat vremena do aerodroma. Sve provereno, pre dva dana sam išao tako :)

Ne hvalim se da sam ja na ovo pitanje odgovorio jos pre 16 dana, samo nabijam broj postova  :P

Ovo su informacije sa interneta, ne znam kakva je stvarna situacija:

Sa zel. stanice Sirkedzi, gde su dolazili vozovi iz Evrope (a valjda sad dotle vozi i taj autobus), ides peske, oko 5 min, do trajekta za Kadikoj (ako se dobro secam, bela zgrada pristanista na kojoj pise Kadikoy ili Kadikoy iskelesi).

Red voznje http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/kadikoy-eminonu-354.html

Na Kadikoju je velika okretnica, sa gomilom autobusa, i tu pronadjes bus E-10 koji ide do Sabihe.

Sajt gradskog autobuskog prevoznika http://harita.iett.gov.tr/en, gde je red voznje autobusa.

Postoji i shuttle bus sa Taksima http://www.havas.net/en/shuttle-parking/istanbul-sabiha-gokcen-airport/.

Pozdrav ljudi,

Imam dva drugara iz Poljske preko CS ovde kod mene u Beogradu, idu za Istanbul. Popunjen je formular za prijavu, ali želim ovde da vas pitam da li je sve OK i da li ćete biti u mogućnosti da ih primite na 3,4 ili 5 dana? Imate njihov e-mail u prijavi, ali možete i mene da kontaktirate. Pozdrav!

Može li neko reći kada se ima voz iz Istanbula za Beograd? Jel opet ona ista priča..Istanbul - Kapikule, Kapikule-Sofija, Sofija - Beograd..kao na odlasku?

Pozdrav backpacker-i!!

Јесте, тачно је. У Софију се стиже ујутру око 7-8-9 по њиховом времену, а у зависности од тога колико дуго бугарски цариници држе воз на граници док га не претресу јер наши и Бугари шверцују цигарете у Бугарску. Воз за Истанбул креће мени се чини у 19.15 по бугарском времену.

hvala na informaciji. znam da švercuju, vozio sam se tim vozom... i tada sam čekao nekoliko sati u sofiji, joooooj. do ankare ću se poprilično napatiti....  :cryy:  clap

• 2 weeks later...

negde sam video da navodno uvažavaju 1 dan PASSa bez obzira što moraš da putuješ kroz 2 dana (tačnije,2 noći) - jer ustvari,nismo mi putnici krivi što se u Bugarskoj pruga remontuje ... da li neko zna tačnu info o tome ??

Bugari su prugu sredili još u martu. Dnevni voz iz Beograda za Sofiju ne ide jer su im mnogo dizel lokomotiva pocrkale zimus od onog kijameta, pa im je isplativije ovima što su im ostale da vuku teretne vozove, jer od putničkih nema profita. Tako da nema šta da vuče vagone od Niša do Dimitrovgrada...Zato dnevni voz ne ide.

Zdravo,

Ja bih trebalo da putujem za dve nedelje u Milas vozom (grad u jugozapadnom delu Turske) za put do Istanbula sa razumeo ovako:

iz Beograda se krece negde oko 22h

U Sofiju se dolazi negde izmedju 8h i 10h (zavisno od carine)

Iz Sofije se krece u 19:15

U istanbul se dolazi ngde oko 10h

E sad zanima me da li se isto tako putuje u povratku ili se vremena menjaju tj. kada voz krece iz Istanbula za Sofiju i kada odprilike stize ( da li se ceka skoro 12h kao i u dolasku)?

Ako bi iko mogao da mi odgovori bio bih mu stvarno zahvalan.

Iz Istanbula ide autobus koji polazi ispred Sirkedži stanice u 22h, zatim se preseda u Kapikulama na voz i oko 11h se stiže u Sofiju. Voz za Beograd polazi u 20:15h.

poz svima...

ako je moguce da mi kaze neko iz licnog iskustva, u koliko se stize u istanbul ujutro, sto precizniji odgovor to bolje?

posto imam let iz istanbula za izmir pa mi je bitno da znam da se organizujem da stignem...

i da li neko zna NAJBOLJI NACIN DA STIGNEM OD ZELEZNICKE STANICE DO AERODROMA "SABIHA GOCKEN"?

FALA UNAPRED! :stupid:

Ja sam danas zvao call centar zeleznica srbije,kazu da balkan Express ne saobraca,i da samo saobraca voz do Sofije.Znaci nista ne rece da moze da se presjede,ovo ono,nego samo do Sofije ,pa se ti snalazi dalje?Ima li neke iskustvo u zadnjih par dana sa putovanjem za Istanbul sa vozom?

Ovako sam ja skapirao,a vi me ispravite ako grijesim:

I.Kupim Balkan pass,i idem vozem Beograd-Sofija

II.U Sofiji cekam voz za Kapikule (turska granica)

III.U kapikule izadjem,i tu me ceka bus turskih zeleznica,koji me vozi do Istanbula,i mozda ce mi traziti 10 e doplatu.

E sad,koliko sam shvatio,sva ova zbrka je nastala zbog radova na bugarskim prugama,pa kako onda voze do Turske?  :102: U zasto se od Bugarske do Istanbula ne ide vozom nego busem?

Ako ti balkan flexi pass treba samo za putovanje do Istanbula, mozda ti je najjednostavnija opcija da ideš na sledeću uhodanu varijantu o kojoj se pisalo ovde jako mnogo:

1. povratna vozom Beograd-Dimitovgrad - 14 eur

2. nastaviš vozom preko granice, a kad uđe kondukter turiš mu 2 eur bez komentara, to je "standardna" procedura na tom mestu za nastavak do Sofije :)

3. U Sofiji je pored železničke odmah autobuska stanica sa nekoliko polazaka do Istanbula, u proseku je karta u jednom pravcu 25 eur, a par eura niže ako uzmeš povratnu, ali onda si naravno vezan za tu kompaniju kojom si došao. http://www.centralnaavtogara.bg  Osim polazaka izlistanih na ovom sajtu, pokazalo se da ima i drugih, od nekih drugih prevoznika, ali to se mora proveriti na licu mesta.

Ovo znači ukupno može da izađe manje od 70 eur, a po meni je vrlo komotna opcija, bez trauma u vezi prelaska u druge vagone ili autobus na turskoj granici itd.

Hvala na odgovoru druze,ali planiram da koristim Balkan flexi,tako da mi ovo tvoja varijanta ne odgovara.To je prava opcija za one sto zive blizu Bugarske granice.