Jump to content

Featured Replies

Nece ti traziti doplatu za autobus od Kapikula do Istanbula, vec za voz od Sofije do Kapikula. I to krajnje lopovski, kazu ti da postoje samo spavaca kola a kad odes u voz shvatis da ima i vagona za sedenje.

Inace, ja sam neiskusno isla varijantom flexipass, namucila sam se prilicno na 40 stepeni po Sofiji + su mi oteli 9e za tu rezervaciju koja je veoma besmislena jer voz stize u sred noci na tursku granicu, tako da spavanja bas i nema. Svima savetujem opciju sa busem, mnogo manje maltretiranja, za skoro pa iste pare.

Ja sam sad u Istanbulu. Voz ide od Sofije do granice. Idu kuset i sedeca kola. Sedeca su bugarskih zeleznica i podeljena na tri dela-dva su druga a jedan prva klasa. U njima je bila guzva pa sam uzeo kuset da se naspavam do granice. Doplata je i dalje 10 evra. Za autobus do Istanbula ne treba doplata i staje tacno pored zeleznicke stanice. E da, rece mi neko da je tarifa za bugarske konduktere od Dimitrovgrada do Sofije sada 220 dinara.

Ja sam sad u Istanbulu. Voz ide od Sofije do granice. Idu kuset i sedeca kola. Sedeca su bugarskih zeleznica i podeljena na tri dela-dva su druga a jedan prva klasa. U njima je bila guzva pa sam uzeo kuset da se naspavam do granice. Doplata je i dalje 10 evra. Za autobus do Istanbula ne treba doplata i staje tacno pored zeleznicke stanice. E da, rece mi neko da je tarifa za bugarske konduktere od Dimitrovgrada do Sofije sada 220 dinara.

Hvala na info,reci mi samo ovo dokle ide bus za Istanbul.Do glavne Otogar u Bajrampasi,ili ide i do azijske strane?

Brate, ide do stanice Sirkeci. To ti je evropska stanica. Ovde mozes uzeti rezervacije od Ankare za bilo gde.

Brate, ide do stanice Sirkeci. To ti je evropska stanica. Ovde mozes uzeti rezervacije od Ankare za bilo gde.

Odlicno,hvala ti puno!

Ovaj nas voz sigurno jos godinu dana nece ici direktno do Istanbula. Gradi se pruga za brzi voz Istanbul-Ankara, posto se do sada islo preko Eskisehira. Samim tim ne radi ni Haydarpasa, odnosno zeleznicka stanica sa azijske strane koja funkcionise samo unutar Turske. Tako da vozom nikako ne mozes iz Istanbula.

Autobusi su im takodje odlicni, samo nemoj hranu da unosis :)) mislim nema potrebe

Ako ti treba pomoc kako stici do zeleznicke stanice, slobodno pitaj, totalno drugacije funkcionisu od nasih.

Ovaj nas voz sigurno jos godinu dana nece ici direktno do Istanbula. Gradi se pruga za brzi voz Istanbul-Ankara, posto se do sada islo preko Eskisehira. Samim tim ne radi ni Haydarpasa, odnosno zeleznicka stanica sa azijske strane koja funkcionise samo unutar Turske. Tako da vozom nikako ne mozes iz Istanbula.

Meni nikako nije jasno zašto ljudi pišu neproverene informacije na forum. Kakve veze ima pruga Istanbul - Ankara i Haydarpaša, sa vozom iz Beograda? Beogradski voz ide na Sirkedži stanicu sa Evropske strane. U februaru je rečeno da neće ići godinu dana zbog remonta Cerkezkoy - Halkali.

Novost je da su bugarski kondukteri povećali tarifu na 250 RSD za relaciju od Dimitrovgrada do Sofije :psuje: Ili 4 levčeta, naravno :roll:

Takođe, nisam primetio prisustvo švercera, i to u oba pravca :shockkk:

Pa dobro, to samo u dinarima. Baš su dobri, gorivo stalno poskupljuje, a oni i dalje samo 2 eur :D

• 2 months later...

Pozdrav svima, da li za Sofiju iz Beograda postoji samo jedan polazak dnevno i to nocu, mislim na voz? Takodje, interesuje me i povratak iz Sofije za Beograd, polasci za voz? Hvala.

Tako je samo jedan ide iz Beograda u 21,50 h. Iz Sofije kreće u 20.15 h.

Pozdrav svima, da li za Sofiju iz Beograda postoji samo jedan polazak dnevno i to nocu, mislim na voz? Takodje, interesuje me i povratak iz Sofije za Beograd, polasci za voz? Hvala.

Мислим да само тај један иде. Из Софије имаш у 20:15, у Београд стиже око пола 5.

• 2 weeks later...

Ne bih da otvaram novu temu, a nemam vremena da citam druge teme, sorry na tome! Na putu sam, pa me interesuje kako najjeftinije iz Istanbula u Beograd? Sta je najdirektnije? Kad sam poslednji put isao u Istanbul, bio je diretni voz, sada nema?! Imal neki bus ili se mora presedati u SOfiji?

Hvala!

Direktnih autobusa za Istanbul imaš samo preko agencija, ali to treba posebno proveriti.

Preporuka skoro svih ljudi na forumu je oprobana ruta

Beograd - Sofija voz (ne znam cenu)

Sofija - Istanbul autobus (povratna oko 50 evra), kompanija Metro ima 5 dnevnih polazaka, poslednji u 23h.

A moja preporuka je da te ipak ne mrzi da baciš pogled po forumu ;)

• 1 month later...

Svake zime je ista priča. Evo, sada je poznato kakva je situacija, pa se lepo utoplite i na put...

Od 01.01.2013. do 31.01.2013. je pauza u radovima na pruzi u Turskoj te voz iz Sofije i Bukurešta ide skroz za Istanbul. Od 01.02.2013. ponovo ide samo do Kapikula. Dnevni voz Beograd - Sofija i vagon Beograd-Istanbul i dalje neće saobraćati, mada je ostavljena mogućnost da idu od leta.

Rax, jel realno da se u Sofiji presedne na neki nocni voz za Istanbul?

Isao bih sredinom januara...

Pardon, mislio sam da li ima jos neki voz iz Sofije za Istanbul sem tog vecernjeg?

Posto mi se ne gubi ceo dan u Sofiji po ovakvom vremenu...  zvizhd

Za buseve znam, tako sam isao prosle zime, sad me zanima opcija vozom.

• 2 weeks later...

The Bucharest/Sofia to Istanbul train has been temporarily replaced by a bus between Kapikule & Istanbul since March 2012 until October 2013 due to major railway engineering work related to the Bosporus Tunnel Project.  Trains seem to be running direct to and from Istanbul, but it now seems that the work is not over, this is just a temporary respite while the weather is too bad to work.  The bus replacement will resume in mid-March.

• 2 weeks later...

Da li je ovaj bus obuhvacen Balkan flexi kartom s obzirom da je zamena za voz ili mora da se dodatno plati?