Jump to content

Featured Replies

I sta je na kraju (posto nisam bas najbolje razumela), jel neophodna ta doplata od 10e za voz Sofija-Kapukula sa balkan flexijem?

U suštini jeste, osim ako ideš na bezobrazluk, tj kažeš da nećeš da platiš i onda stojiš ispred WC-a. Ali mislim da nije od Sofije nego tamo negde kasnije, zaboravih koji je onaj grad pre bugarsko-turske granice.

Vise nije obavezno placanje te rezervacije za kuset. Nekada je vagon sa sedistima isao samo do Svilengrada a sada nastavlja do Kapikula gde ceka autobus. Isao letos i jesenas i oba puta je tako bilo

• 2 weeks later...

A da li do Istanbula i dalje idu samo spavaća kola ili i vagon za sjedenje?

Spavaća/kušet iz Sofije, a izgleda i iz Bukurešta. To sve do 18/19. marta.

• 1 month later...

Da li je neko išao u Istanbul krajem marta/početkom aprila? Zanima me da li ide voz od Sofije do Istanbula (sa presedanjem u bus ili ne?)? Rečeno mi je danas da zvanično ne postoje vozovi iz Sofije za Istanbul, al kad sam proveravala na sajtu, videla sam da je išao jedan uveče. Da li ima neko sveže informacije kako do Istanbula Balkan flexijem, tj. vozom?

Ide iz Sofije u 18.30, ali do prigradske stanice Halkali u Istanbulu zbog radova (27 km od stanice Sirkeci). Od stanice Halkali ide bus koji menja prigradski voz koji ne ide (važi Istanbulkart).

• 2 weeks later...

Koliko je potrebno vremena da se stigne vozom? Da li je neko putovao?

oko 24h

po meni je mnogo lakse presesti sa voza na bus u sofiji, bus karta je 25evra, + 1100din bg-dimitrovgrad, i 2 evra(4 leva) dimitrobgrad-sofija ( kondukteru na ruke)...tako da je razlika u ceni minimalna..a bus vozi 8-9 sati do stambola, mnogo brze nego voz

Jel moze konkretno posto je sve nabacano i nema bas lepo preglednih informacija....

Dali ide voz direktno do Istanbula iz Srbije?Do kada ce biti tako?

Dali ide voz iz Sofije do Istanbula?Koliko je povratna karta?I na kojoj stanici staje dok traju radovi?

P.S skapirao sam da je najbolje i jedino moguce otici do Sofije a onda tmao cekati bus ili voz za Istanbul...koliko je karta Sofija Istanbul?

Ili jdnostavno kako otici u Istanbul sada iz Srbije najlakse a da nije avion....

hvala lepo pozdrav

Avionom je najlakse :) A otkad je Flypegasus poceo da leti Beograd-Istanbul, skoro pa da izadje i najjeftinije.

Dali ide voz direktno do Istanbula iz Srbije?Do kada ce biti tako?

Ne. Za drugo pitanje se obrati Železnicama Srbije.

Dali ide voz iz Sofije do Istanbula?Koliko je povratna karta?I na kojoj stanici staje dok traju radovi?

Ide iz Sofije u 18.30, ali do prigradske stanice Halkali u Istanbulu zbog radova (27 km od stanice Sirkeci). Od stanice Halkali ide bus koji menja prigradski voz koji ne ide (važi Istanbulkart).

Za cenu karte šalji mail na [email protected]. Ako si mlađi od 26 godina više ti se isplati Balkanflexipass

P.S skapirao sam da je najbolje i jedino moguce otici do Sofije a onda tmao cekati bus ili voz za Istanbul...koliko je karta Sofija Istanbul?

Za bus se cene kreću oko 20-25 EUR u jednom smeru. Do Sofije je najbolja kombinacija karta (povratna po mogućstvu) do Dimitrovgrada i onda bugarskom kondukteru daš oko 2 EUR do Sofije. Možeš i opciono za kušet kola da doplatiš oko 700 din direktno pratiocu vagona.

• 3 weeks later...

Počev od 6. maja zbog radova, voz iz Sofije i Bukurešta za Istanbul saobraća samo do/do Čerkezkoja. Čerkezkoj - Istanbul saobraća zamenski autobus (važe vozne karte i BFP).

• 1 year later...

Pozdrav svim znalcima!

Dakle ekipa kakva je situacija danas sa putovanjem vlakom ka Istanbulu?

Koje su važeće cijene za sve moguće kombinacije ovdje navedene (vlakom do Istanbula ili onda busom od Sofije)?

Je li moguće doći direktno u Istanbul, naime polazim iz pravca Zagreba preko Beograda pa me zanima koju kartu uopće da kupujem i gdje (mi smo iznad 26 pa Flexi pass je skuplji)?

• 2 months later...

Pozdrav ljudi,

Zelim da vas pitam za jedan savet. Idem za par dana na neku studentsku konferenciju u Tursku, Mesto se zove Datca i nalazi se blizu marmarisa i bodruma, to je poluostrvo. Placam samo put. Zeleo sam da prodjem sto povoljnije naravno, pa sam mislio da kupim Balkan flexipass al onda su me sacekala dva iznenadjenja. Prvo je da nema direktno voz za istanbul nego se preseda u sofiji i ceka se oko dvanest sati za voz na istanbul. ajde to i nekako da svarim, ali onda sam saznao da izgleda od istanbula ka izmiru ka jugu uopste nema voza, valjda neka rekonstrukcija pruge koja traje dosta dugo.
Tako da sad neznam sta da radim, imate li neki savet kako najpovoljnije da stignem do dole?
Ili bar imate li nekog od clanova u istanbulu koji bi mogao da me primi samo da prespavam, posto sam prvi put u Turskoj hteo sam da ga obidjem. Samo bih dosao uvece da prespavam preko dana bih naravno bio u obilasku. Nemam couchsurfing profil, a kasno je da ga sad otvaram nemam preporuke i ostala cuda, pa me niko nece primtit.
toliko od mene, valjda nijde predugacko,
Pozdrav!

S' obzirom da ides u Datcu mozes da pogledas i avionske karte iz BG-a/Istanbula na flypgs.com za aerodrome Bodrum ili Dalaman. Iz BG-a je verovatno skuplje ali mozes i kombinaciju voz/bus do Istanbula pa onda avion.
Kad bi isao vozom, morao bi da hvatas najpre trajekt iz Istanbula za Bandirmu pa onda voz za Izmir ili da sa istanbulske stanice Pendik hvatas brzi voz za Eskisehir pa onda tu promenis na voz za Izmir. Od Izmira dalje bi opet morao busem.