Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi izmena linije Istanbul-Beograd,na sajtu pise da voz iz Istanbula kada dodje u Sofiju a to je oko 10 am,stane i ne ide dalje a sledeci za Bg polazi tek u 21 i tako svim danima osim vikendom(kada ide normalno) i tako sve do 29.8.,zbog remonta bugarskih pruga ,uzas.Da li neko zna da li je to provereno,posto sam planirao put sa BALKAN FLEXI u avgustu,ali izgleda da cu  morati busom od Sofije,ko ce da ceka cao dan.

I jos jedna stvar , to je sa vozom iz Istanbula,a kakva je situacija kada se ide iz Beograda, da li i u tom slucaju voz stoji ili prolazi normalno i dolazi u Istanbul po redu voznje, i kolika su kasnjena otprilike,da znam kako da uklopim ferry do azijskog dela posto sam planirao put do kusadasija.

Hvala

• Author

Da tako bi trebalo da bude po redu voznje da krece u 8:40 i stize u Istanbul u 8:25 nadam se da ce tako i biti ,ali na nasem sajtu zeleznicesrbije.com u odeljku VESTI pise da u povratku voz iz Istanbula kada dodje u Sofiju a to je kao sto rekoh oko 10 ujutru stane,i onda cekas vezu tek u 21 da nastavis put za Beograd,zbog nekog remonta.Ali nista ne pise kako je kada se ide u Tursku ,pa se bojim da nije isti slucaj i kada se ide tamo a ne samo u povratku,jer ne bih da izgubim 24 sata u Sofiji cekajuci vezu.

evo i zvanicno:

http://www.zeleznicesrbije.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/17357.html

bojane, proveri na stanici za vikend vozove. taj problem sa remontom pruge u bugarskoj je tacan, i dnevni voz beograd-sofija ili sofija-beograd je stvarno otkazan do kraja avgusta. e sad, ako sam u pravu, to pravilo vazi samo radnim danima, vikendom ipak postoji taj voz. tako su mi rekli u Nisu na stanici, pre nedelju dana, ali ti ipak nazovi zeleznicku i proveri, pa javi ovde na forumu.

• Author

jao Balkan ,Balkan a taman sam sve sredio i low cost let iz istanbula za izmir,i sve detalje, ali negde mora da krene naopako pa to ti je,uzas.Jeste vikendom saobraca "normalno" ali ja sam vremenski ogranicen tako da nikako ne mogu da potrefim da idem vikendom, nazalost. Znaci MARKO ti mislis da isto i iz Beograda ne ide,trebali su mentoli onda da napisu da ne saobraca u oba pravca radnim danima, a oni su naveli da samo kada se vraca stoji,izgleda da smatraju da smo vidoviti.Zvao sam CALL CENTAR tamo one zene sto rade ,nemaju pojma,nista ti one ne znaju,kaze "kakav kvar,nismo obavestene",osetio sam se kao da pricam sa Kostunicom :)

Nista pokusacu ja jos par puta,mozda ih neko obavesti da nam kazu pravu informaciju,pa ako nesto saznam javljam.

Ja se izvinjavam ako sam bio malo grub na recima, ali totalno su me izbacili iz takta,toliko sam potrosio vremena po raznim sajtovima,gledajuci da prodjem sto jeftinije i prakticnije i ispali me glupi voz.

• Author

Da resimo misteriju, sad sam zvao ,kazu da se ovo sa cekanjem odnosi samo na voz na liniji Istanbul -Beograd

Kada se ide iz Beograda za Istanbul sve je normalno kao i pre, ipak dugujem izvinjenje zaposlenima u zeleznici,ispali su na kraju ljubazni i dobro obavesteni :)

Eto ljudi pa ako planirate ovakav put ,imajte u vidu ono sto je gore napisano.

Pozdrav

• Author

Jao ne znam stvarno koliko je povratna, ali koliko god da kosta sigurno ti se vise isplati uzeti BALKAN FLEXIPASS,sigurno je jeftinije nego da kupujes posebno poratnu kartu(ja putujem sa flexi), on je 50 eur i mozes da putujes snjom 5 dana i vazi mesec dana.Ako imas vise od 26 godina onda je flexi 82 eur.Za ostalo nazovi 011 3602899 pa se raspitaj.  pozz

• 4 weeks later...

Ja sam presedao u Sofiji kad sam isao za Istanbul, autobuska karta sa Metro turizm je 20 eur, krece u 9 ujutru i stize oko 18h u Istanbul. Autobusi su 5***** i imas u njima besplatnu kafu, caj, mineralnu i neki sendvic. Do Sofije smo stigli nocnim vozom iz Beograda, i odmah kupili karte za Istanbul. Zaboravio sam koji bus ide do Taksima, ali znam sigurno da je do Besiktasa 28 o, a posle mozes peske ili dolmusom za 1,30 lira.

Mogu ti pozajmiti Tursku SIM karticu ako mi nije istekla, ima nesto malo kredita na njoj.

Da ... ako putujes dalje od Istanbula ili ako si mladji od 25 godina najbolji je flexipas u suprotnom je najbolje od sofije koristiti METRO buseve jer je cena povoljna a i mnoooogoooo su udobniji i brzi od Voza. Kod voza je najveci problem sto na tursko/bugarskoj granici ostaju samo spavaca kola pa ili moras da doplatis za spavaca kola 10 eura ili moras da se cenkas ili da budes extremista kao neki od nas pa da jedan deo puta presedis ispred WCa! :-)

E super da sam vas nasao!

I ja planiram da idem u Istanbul vozom. Bio sam ovih dana na z.s. (u Beogradu) i rekose mi i za taj Balkan flexi i za to presedanje u Sofiji!

Ali ja imam jedno drugo pitanje: mozda nije za ovaj topic, al' ne nadjoh pogodniji...

Je l' zna neko, kako moze da se stigne iz Istanbula do Damaska?

I uopste, kakvi su turski vozovi? Je l' kasne kao nasi ili ...?

A da, ako neko zna, valjala bi mi i informacija o vozu ili busu do Jerevana (Jermenija).

Hvala unapred!

Velicanstveni ... dobrodoso na forum! Mnogi od nas su vec prosli rutom Istanbul - Damask i Istanbul - Jereven pa prelistaj malo forum i nacices sve potrebne informacije!

balkan flexipass vise nije kao sto je nekad bio.nalazim se u turskoj trenutno i putovao sam balkan flexipassom na linijama beograd-sofija.sofija-istanbul i istanbul-kayseri.srpski kondukter mi je upisao datum u kartu tako da sam putovao sa tim datumom do turske granice (isao sam nocnim vozom da bi u sofiji mogao da ostanem jedan dan).na bugarsko turskoj granici tacnije u kapikuleu morate da promenite voz ili da doplatite 22 lire za spavaca kola posto samo ona idu do istanbula,a posto nas dvoje putuje to bi nas izaslo oko 20 eura tako da smo tu izasli i sacekali sledeci voz za istanbul koji krece u 7 (cekanje 3 sata).na nase zaprepascenje i u tom vozu nam lik upisuje datum.revoltirani upisivanjem datuma odlucujemo da se posluzimo lukavstvom,za voz koji ide od hayderpase do kayserija prepravljamo datum i to do jaja prolazi.

tako da balkan flexipass se isplati a jos ako uspete da nadmudrite konduktere utoliko je merak veci.

mi zasada imamo jos tri prazna mesta sa kojim cemo ako sve bude islo po planu se voziti jos 5 dana.

pozdrav iz olymposa

Na granici sa Turskom si trebao da se cenkas sa kondukterom ... mogo si da uzmes spavaca kola za po 5 evra!

pa bila je malo cudna situacija....dosao je kondukter i rekao da ce nam naci kola po svaku cenu bez ikakve doplate(bilo nas je 4-oro)....ja sam bio malo sumnjicav pa sam mu 3 puta napomenuo yok lira,yok lira,yok lira...on je tri puta za mnom ponovio yok lira,yok lira,yok lira.....da bi se posto smo se smestili dosao sa cenovnikom da trazi pare....mi smo se dogovorili da ne damo ni prebijenog dinara i izasli smo iz voza,a i cekanje mi nije nesto tesko palo imaju tapacirane klupe....

;D

Znam da je malo glupo pitanje, al ajde... Kada se prelazi bugarsko-turska granica vozom gde se kupuje viza?  :-[

Verovatno ce ti pasti na pamet da se vize kupuju u nekoj prostoriji ka kojoj ce ljudi prvo krenuti, no ne daj se prevariti, vize se kupuju na nekom malom salteru 15 metara levo odatle, a tek posle treba da odes ka toj prostoriji u kojoj ce ti lupiti pecat. Dosta ljudi ce se zeznuti i greskom prvo otici ka prostoriji za lupanje pecata, a posto ti znas kuda treba da ides, bices medju prvima u redu :D

Hvala ljudi. Inace ja krecem u utorak, ali ipak hvala na ponudi.  :)

• 1 year later...

Da li je neko primetio da nema vise vozne linije Istanbul - Beograd (a i obratno)? Kada sam se nedavno vracao kuci, morao sam da uzmem spavaca samo do Sofije gde sam bio prinudjen da cekam desetak sati do nocnog voza za Srbiju. Iako na nasem sajtu pise da i dalje voz saobraca izmedju BG i Istanbula, zapravo i on ide do Sofije, pa se tu ceka (koliko?). Ranije je bilo nesto tipa vagon preseda u Sofiji, vozovi se cekaju, ali cini se da toga vise nema..