Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima, 

Izvinjavam se ako slicna tema postoji, mozete me preusmeriti.

Pre par dana sam pocela izdavati apartman preko Airbnb-ja i iskreno ima dosta toga sto mi nije jasno. Neko ko ima iskustvo mogao bi mi pomoci.

Kako da naplacujem uslugu u kesu? Ima opcija preko medjunarodnog transfera, gde bi se naplacivale provizije, i Payoneer prepaid kartica koju ja i nemam. 

Kako naplacivati u kesu?

Hvala

Edited by Jelena-Mk

Naplata u kesu mislim da nikad nije postojala na AirBNB-u.Jer bi onda oni sto izdaju stanove uzimali sav novac za sebe,a AirBNB ne bi dobio nista od toga,sto sigurno nece dozvoliti.Tako da zaboravi na to.

Kontaktiraj ih i pitaj (ako znas dovoljno engleski) koji su moguci nacini isplate za tebe (ako nemas Payoneer account ili ne mozes/ne zelis da primas uplate preko tog medjunarodnog transfera).

Medjunarodni transfer novca je verovatno najgore "resenje",jer ako ti je (pretpostavljam) racun u banci u Makedoniji,onda ti ne mogu direktno uplatiti,vec bi moralo preko nekih drugih banaka (posredno),a one bi usput uzimale proviziju...bas je losa opcija.

P.S. - Ili pogledaj ovde pitanja/odgovore (Getting paid):

https://www.airbnb.com/help/topic/1053/getting-paid?audience=host

• Author

Da, bas zbog tih provizija mi ne odgovara taj medjunarodni transfer.

Kako se dobija Payoneer account? Mislim, koji su uslovi i da li se uzima provizija preko tog nacina isplate,osim tih 3% koje uzima Airbnb?

Edited by Jelena-Mk