Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko bio skoro,ili mozda neko planira uskoro da ide ? Imaju povoljne karte sve do marta - aprila. ako neko planira da ide,neka pise . :) 

Edited by deleter

• Author

kompanija je Lufthansa . a cene su povratna iz bgd. oko 500 eur

@ThirstyTraveler i kako ti se cini? da li bi bilo okej otici sam,kao solo putnik na mauritius? 

Ne znam te pa ne mogu tek tako da ti odgovorim + nisam bio sam.

Meni se svidjelo, priroda, plaze i ljudi su super. Javni prevoz je dobar i jeftin, klasicni taksi je skup. Aktivnosti tipa ronjenje, katamarani i sl su dosta precjenjene po mom misljenju.

Nije mi se svidjelo to sto u hrani ima dosta indijskog uticaja (ne samo u hrani) posto nisam ljubitelj vecine njihovih zacina. Mimo toga, morska hrana je naravno super ali nije jeftina.

• Author

aha.pa okej,i to je nesto.gledam po netu sta i kako,pa cu odluciti.najbolje ako se jos neko javi da bi isao,pa tako da se organizujemo

mauricijus je lep, plaze su malo specificne, tj. dosta je plitka voda, i nije bas lako hodati kroz nju zbog nekih bodljikavih kamencica u vodi, a i mnogo je topla...meni je to npr. smetalo, jer volim da plivam..ali tamo je to bas tesko, i stici do dovoljno duboke vode heheh...e sad, ne znam kakve su plaze na istoku ostrva, nisam bio na tu stranu...

indijski uticaj je ogroman, tj. mauricani su i dosli sa indijskog potkontinenta, samo imaju neki svoj kreolski smek, jer su naravno bili francuska kolonija, tako i da je francuski glavni jezik...

inace, ljudi su veoma lepi, zene prelepe, priroda, tj. planine su grandiozne, tako da je sve to lepo za oko...

ali ko sto rece thirsty, ko ne voli taj indijski stil kuvanja, nece se bas najesti heheh...

ima i dobrih resorta, hotela itd...u sv. slucaju, ko bi malo da dozivi tu neku atmosferu mesavine indije i afrike, nije losa ideja da se ode tamo...samo sto nije bas mesto u kome se ostaje dugo, bar po meni...5-6-7 dana puna kapa...sta ti kazes thirsty?

Zavisi sve od okolnosti. Ja nisam placao smjestaj pa sam ostao dosta duze.

Generalno ako ima 3-4 ljudi koji su voljni da iznajme kola i vozaju se ima tu sta da se radi 10-ak dana sigurno da ne dosadi.

Ja sam bas bio na istoku, Belle Mare i Blue Bay su plaze koje su mi se najvise dopale, nisu nesto posebno "plitke". Ti kamencici su polomljeni korali i ima ih svuda po Mauricijusu.

Ja sam se muvao ovako dosta po selima i gradovima, pijacama i sl, glavni utisak je da su ljudi jako prijatni i pristupacni i niko te nece gnjaviti kao npr na Zanzibaru. Vecina prica engleski dovoljno za normalnu komunikaciju.

5 hours ago, ThirstyTraveler said:

Zavisi sve od okolnosti. Ja nisam placao smjestaj pa sam ostao dosta duze.

Generalno ako ima 3-4 ljudi koji su voljni da iznajme kola i vozaju se ima tu sta da se radi 10-ak dana sigurno da ne dosadi.

Ja sam bas bio na istoku, Belle Mare i Blue Bay su plaze koje su mi se najvise dopale, nisu nesto posebno "plitke". Ti kamencici su polomljeni korali i ima ih svuda po Mauricijusu.

Ja sam se muvao ovako dosta po selima i gradovima, pijacama i sl, glavni utisak je da su ljudi jako prijatni i pristupacni i niko te nece gnjaviti kao npr na Zanzibaru. Vecina prica engleski dovoljno za normalnu komunikaciju.

hehe, da i ja sam pretpostavljao da su polomljeni korali, ali mi uopste nije bilo jasno kako su ziveli u onako plitkoj vodi, i na onoj toploti....verovatno su i umrli zbog nedostatka kiseonika u vodi..

znaci rent-a-car je majka mara :)

• 3 weeks later...

Razmisljam o Mauricijusu pocetkom februara.

Da li ima neka plaza dobra za kupanje, koliko vidim sve su plitke i pune kamenja.

Koju stranu ostrva izabrati?

Kakve su cene na ostrvu?

Da li je neko koristio rent a car?

4 hours ago, Bokinjo said:

Razmisljam o Mauricijusu pocetkom februara.

Da li ima neka plaza dobra za kupanje, koliko vidim sve su plitke i pune kamenja.

Koju stranu ostrva izabrati?

Kakve su cene na ostrvu?

Da li je neko koristio rent a car?

pa brate procitaj postove neposredno iznad tvog ;)

cene su ok, standardne, nista skupo nista jeftino