Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao ljudi potreban mi je savet jer ne znam sta da radim...

Kupili smo tri karte za Rio iz Rima preko mytrip-a juce, novac mi je skinut sa kartice i kupili karte za rim preko wizza kao konekciju. Medjutim upravo sam dobio sledeci mail:

RESERVATION CODE PBPIHN
Travel Arranger Priorit y Comment s
******* MESSAGE FROM 18DEC **********
IMPORTANT MESSAGE FROM YOUR TRAVEL AGENCY
REGARDING YOUR BOOKING NUMBER PBPIHN
DUE TO TECHNICAL REASONS WE ARE NOTABLE TO
ISSUE YOUR FLIGHTRESERVATION PURCHASED ON OUR SITE
YOUR BOOKING HAS BEEN CANCELLED
FOR INFORMATION REGARDING YOUR REFUND
PLEASE CHECK SEPARATE EMAIL SENT FROM US
WE ARE SORRY FOR THE INCONVENIENCE THIS MAY CAUSE YOU
REGARDS MYTRIP.FI

Ne znam kako je to uopste moguce, koliko znam nikome ne poniste kartu ako je novac vec skinut sa kartice. Nije da dramim sto necemo odleteti nego mi je problem sto mi propadaju karte sa wizzom temisvar - rim - temisvar. Da li imate ideju kako mogu da reklamiram to kod njih. Ukoliko je neko imao slicno iskustvo bio bih mu zahvalan da podeli.

Pozdrav

Naprotiv, vrlo je cesta pojava (pogotovo kod tih manjih OTA gde ne rade automatsko izdavanje avio karata). Da li su karte jos uvek dostupne po istoj ceni?

• Author

@jms_uk Pa nisam proveravao, ali ne znam da li mislis da li da gledam na mytripu ili direktno na sajtu avioprevoznika. Nisam siguran da je bio errorfare, karta je 346,93 € bez prtljaga. Uglavnom karta mi je izdata, dobio sam ticket number.

Rooma - Sao Paulo: PBPIHN

Sao Paulo - Rooma: PBPIHN

Na sajtu pise ovo

How can I be sure that my reservation has been completed successfully?

Immediately after the completion of the reservation procedure on our web page, a success page will be displayed on your screen and a booking confirmation e-mail containing all the information regarding your reservation will be sent to you if the ticket has not been issued at the same time. The final email you will receive is the one containing your e-ticket numbers. Usually, you receive it within several minutes from the completion of your reservation (please note that in some rare cases it may take up to 24 hours for the e-tickets to be issued and sent to your e-mail address).

Nisam siguran koliko su mali OTA, kupovao sam tajland preko njih prosle godine i znam dosta ljudi koji su kupovali preko njih

Pa,vise nemoj da kupujes karte preko agencija.

Rekli su ti da ce te oko refundacije (refund) obavestiti preko drugog (sledeceg?) email-a,pa sacekaj malo.

• Author

Ne razumes, ne brinem se za refundaciju, vec zato sto je let iz Rima a kupio sam karte za Rim preko Wizza koje ce mi propasti ne mojom greskom. Postoji odredjena koleteralna steta za koju je kriv ili mytrip ili aviokompanija. Ne moze neko da ti izda kartu pa puj pike ne vazi, bar koliko ja znam u normalnom svetu. Pitam samo za slicna iskustva.

Ako ti pare nisu problem, vidi da li su karte za Rio i za te datume i dalje dostupne po prihvatljivoj ceni preko neke pouzdanije OTA ili na sajtu aviokompanije, pa ako jesu, kupi ih, a za ovu refundaciju sacekaj koji dan. Mislim da sam bas danas negde video ponudu uz Rima za Rio za oko 400 evra, ali nisam gledao ni datume ni kompaniju.

Edit: Evo ovde videh, u pitanju je Alitalia koja, po tekstu, pravi trenutnu konkurenciju sa cenama LATAMu, a zanimljivo da LATAM ima istovremeno i jeftine karte iz Brazila za Rim: https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/peak-season-and-carnival-cheap-non-stop-flights-from-italy-to-brazil-for-only-e368-with-checked-bag-included/

Edited by Dragance

5 hours ago, ThirstyTraveler said:

To je manje-vise normalno i desava se cesto i zato na sajtovima tipa fly4free, secretflying i sl pise da se saceka nekoliko dana pa cak i sedmica sa ostalim rezervacijama da bi bili sigurni da ta karta nece biti ponistena.

+1

On 12/19/2018 at 2:15 AM, bojansimisic said:

...Postoji odredjena koleteralna steta za koju je kriv ili mytrip ili aviokompanija. Ne moze neko da ti izda kartu pa puj pike ne vazi...

Meni se to isto desilo.

Gledao sam preko Kayak-a i karte Novosibirsk-Seul + Seul-Vladivostok bile 100 evra ukupno.Pogledam i na sajtu tog avioprevoznika,tamo neka ludacka cena za te datume (650 evra).Reko,ekstra popust,uzimaj.

Samo da bi mi sutradan stiglo obavestenje kao i tebi:zbog nekih navodnih "tehnickih problema" ne mogu da mi izdaju kartu,bla,bla,bla.Normalno,popizdeo sam (otisao mi popust od par stotina evra da obidjem i Seul na Dalekom istoku),al sta ces...kad sam pogledao Terms & Conditions,vidim da su se ogradili od toga da su odgovorni za neuspesnu realizaciju kupovine karata.

Moja pretpostavka je da je neko od zaposlenih (dal u aviokompaniji ili na sajtu za pretrage letova) napravio gresku,tipa izostavio je jednu cifru (ili sta vec moze da bude,pa da se prikaze toliko snizena  cena).I tek kad je to trebalo da se naplati (izda karta) da je greska uocena.

Znam da ti to nije nikakva uteha,ali eto...nisi jedini.Ako vec kupujes kartu na sajtu za pretrage ili akcije ("deals"),sacekaj koji dan sa kupovinom drugih karata,koje trebaju da ti "vezu" taj bukirani let.I procitaj na svakom sajtu T&C (ili TOS,Terms Of Service) kakva su ti prava u slucaju ponistenja rezervacije.Uglavnom ce biti da,sem refundacije avio karte,nemas nikakvih prava na refundaciju drugih troskova:hotela,rent-a-car-a,drugih avio karata,karata za prevoz do/od aerodroma,itd.