Jump to content

Featured Replies

Posted

Pooozdrav svima :)

Evo planiram krajem treceg mjeseca s curom krenuti u jednu azijsku avanturu .

Naime prije 2 godine sam bio vec na Tajlandu na 25 dana , medutim mislim da sam imao dosta failova s obzirom da sam isao u period bozica i nove godine,zatim Puhket me se nije ni malo dojmio , osim nocnog zivota , koh Samui , onako-onako , jedino koh Phangan mi je bio po gustu , ali je bio period fullmoon partya pa je bilo overcrowded, a i vrijeme i cistoca mora nisu bile najbolje.

Pa sam se lani odlucio za Karibe i Dominikansku republiku gdje su I vrijeme i plaze i more bili savrseni. Jednostavno sam se zaljubia u bijeli pjesak i tirkizno more.

Trazeci nesto slicno tom tipu plaze sam naisao na otok Redang u Maleziji i nadam se ta je upravo onakav kako se prica o njemu.

Putovanje bi trebalo trajat oko 20 dana , kraj 3. mjeseca , pocetak 4. tako da bi vrijeme tribalo biti pogodno a i nebi trebalo bit previse nakrcano.

U planu imam dosta lowcost letova s obzirom da bi cesto mjenjao sredinu.

Ukratko sam to zamislio ovako:

THAI 6x NOCENJA*

POVRATNI LET ZAGREB-BANGKOK - 2x NOCENJA BANGKOK - JEDNOSMJERNI LET BANGKOK-KRABI  - KRABI-KOH LANTA - 3x NOCENJA KOH LANTA - KOH LANTA-KRABI - JEDNOSMJERNI LET KRABI-KUALA LUMPUR.

MALEZIJA 7x NOCENJA*

2x NOCENJA KUALA LUMPUR - POVRATNI LET KUALA LUMPUR-KUALA TERENGGANU - KUALA TERENGGANU-REDANG (TAXI-BROD) - 4x NOCENJA REDANG - REDANG-KUALA TERENGGANU (TAXI-BROD) - KUALA TERENGGANU-KUALA LUMPUR

INDONEZIJA (BALI) 5x NOCENJA*

JEDNOSMJENI LET KUALA LUMPUR-BALI - ***TU BI MI TREBALI VASI SAVJETI KAKO ORGANIZIRAT BALI (NA 5x NOCENJA)***                                                    -JEDNOSMJENI LET BALI-BANGKOK

1x NOCENJE BANGKOK I POVRATAK U ZAGREB

RAZALOZI ZASTO SAM ODABRAO BAS TE DESTINACIJE I PITANJA*
-BAGNKOK- Svidio mi se i sigurno cu se jos vracati u taj ludi grad, odsjest cu u nekom rooftop pool hotelu i bacit lagani đir naokolo :)
-KOH LANTA- Predpostavljam da bi trebao biti dosta mirnji od susjeda Puhketa navodno i sa ljepsim plazama , plan mi je rentat skuter , vozat se naokolo , kupat se na plazi i napravit 4 Island tour. Pitanja: - Ako je netko bio kakav je otok , ceste i plaze? -Dali su cijene niže nego li na Puhketu/Phanganu?-Cistoca mora u oko 20.3.?
-KUALA LUMPUR-Volim velike gradove i nebodere tako da mi je plan uzet opet neki rooftop pool hotel , malo obac grad , popiti koktel ili pojest veceru u nekom skybaru. Pitanja: -Preporuke što posjetit? s obzirom da sam samo 2 dana tamo.
-REDANG-Ako je kako kažu raj na zemlji, plan bi mi bio samo izlezavanje,kupanje,ronjenje. PITANJA: -Ako je netko bio jeli stvarno kako lijep otok? -Kakvih tura osim snorkeling i sea diveing ima? -Skoknuti do Perhetian islanda? Cijene taxi boatova? Odsjesti koju noc? -Preporuke plaža?
-BALI- 5 dana je malo ali mislim da mogu poprilicno toga vidit jer mi netriba vise plaže,malo skoknut u Ubud, vidjet rižina polja,hram,skuter,vratit se na jug, jos jednom skocit u more i natrag za Bangkok. PITANJA- Bilo koje preporuke su dobro dosle , za sad mislim da mi je bolje odmah po dolasku otic na sjever pa se vratit na jug prije odlaska(?) 3 dana sjever, 2 dana jug(?)

Cijene avio karata su poprilicno OK
-ZG-BKK ROUND TRIP ZA 2 OSOBE cca 6600kn
-BKK-KRABI ONE WAY 2 OSOBE cca 500kn
-KRABI-KL ONE WAY 2 OSOBE cca 500kn
-KL-REDANG ROUND TRIP 2 OSOBE(avio,taxi,trajekt) 500-600kn
-KL-BALI ONE WAY 2 OSOBE cca500 kn
-BALI-BKK ONE WAY 2 OSOBE cca 700 kn
Nekih 1200 eurica ode na avio karte
20x NOCENJA racunam x400 kn po nocenju ispada jos 1000 eurica
BUĐET MI JE OKO 3,500 eurica

ŠTO MISLITE ? IZVEDIVO?
S obzirom da zelimo malo spavat u lijepsim smjestajima ispada ova cifra.
Najvise me zanima koliko bi mogao potrosit u Bali-u, za Thai i Malaziju sam siguran da su cijene OK.
Hvala unaprijed na odgovorima. :)

izvodivo je, jer mislim da ti ne treba 50 eura po nocenju sigurno...mozda na baliju, ali ova ostala mesta svakako mozes naci fin smestaj za manje pare, tipa 30 eura po nocenju....evo, npr. u bangkoku bih ti preporucio khao san palace inn, na khao san roadu, sa rooftop bazenom, odlican hotel, trazis sobu od pozadi i uopste nije buka, cena ti je oko 35-40 eura dvokrevetna, a to je i jaca cena od hotela tog ranga tamo...al je super mesto...od svega sto si nabrojao, bali je skuplji, pogotovu smestaj...mozda ti nije losa ideja otici prvo u ubud, tamo se ima sta videti i obici za tri dana, i mozes skoknuti do severene obale- singaraja npr, priroda je prelepa, tu ima i dosta waterfalls-a, bas za ocici, jedan bas dobar se zove sekumpul...a posle par dana na jugu, obavezno uluwatu manastir na samom rogu, i tu ti je kraj nova kuta ( bas se tako pise), sa prelepim surferskim plazama itd...gore gde je kuta, seminyak, nusa dua, i ti gradici tog fazona, su ti kao puket...tako da...da imas malo vise vremena, bar dan dva vise, pre bih ti preporucio da odes na susedni lombok, ili da skoknes do gili islands kod jugo istocne obale balija..ovako, imas malo vremena...necu da mracim, ali stvarno ne znam sto se ljudi toliko loze na bali, pored toliko drugih prelepih mesta u indoneziji, a mnogo prirodnijih i, bar duplo, jeftinijih...

sto se kuala lumpura tice, nema skoro nista tamo...ako si 2 dana, jedan mozes obici bird park, butterfly park i botanicke vrtove, to je sve zajedno u jednom kompleksu...to je stvarno prelepo...i drugi dan mozes otici u batu caves, jedno 50ak km od kuala lumpura..to vredi videti, ostalo tamo nema mnogo...videces vec, ako ti se svidja bangkok, ovo je bas bleda senka....a nema ni te zivosti i energije bangkoka, plus je klima mnogo vlaznija...ti petronas towers su blizu bukit bintang, dela grada gde vecinom odsedaju strangeri ( pored china town), prodjes ispod njih i to je to...nema tu nista vise za videti...koh lanta je mnogo lepse i mirnije mesto od susednog krabija ili puketa, bar po meni...i vredi otici tamo...nema tu energiju kao koh phan gan ( ali ono je stvarno specificno ostrvo- dragulj), ali plaze su lepe tamo..cene slicne, ali ako ti je bas do netaknute prirode, i prelepih plaza, snorklinga itd, onda vidi tarutao nacionalni park, malo juznije, na granici sa malezijom....odatle je i mnogo lakse stici do penanga, a odatle busom do kl.....ako vec imas malo viska vremena, i da ustedis na jednoj avio karti :)...nisam bio na redangu, tako da ne mogu stvarno pricati, ali po meni malezija i tajland su zemlja i nebo....pa videces vec....

• Author

Pozdram BamBam :)
Fala ti na odgovoru , malo sam proucio lokacije koje predlazes i svida mi se podosta toga , tako da cu malo izmjenit plan i molim da te da mi das jos samo koji savijet.

Izbacit cu Koh Lantu te cu ici direktno u Kuala Lumpur na 2 noci i od tamo skoknit na Redang na 4,5 nocenja.
Iz KL cu nakon toga uzeti let na Bali.
Iz Balia bi odmah po dolasku htio otic na Lomok na 3 nocenja.
Pitanja -Odprilike cijena speedbota/ferry Bali(x luka)-Lombok(Bangsal haribor(najbliza je jednom smjestaju koji mi se svidio)) ?
-Rentanje skutera i istrazivanje sa njim jeli tezak promet? - Cijena/dan? (u planu mi je vidjet Nipah beach, Pandanan beach, Moneky road , mozda planinu i neki vodopad)
Potom bih otisa 2 noci na Gili island , mislim se na Gili Meno , kažu da je dosta miran za razliku od susjednih,cak do mjere da je dosadan? Tvoje preporuke?
Poslje Gili islandsa bi se vratio u  neku luku blizu Kute/Kuta nova, nebih se previse tu zadrzavao, uzeo bih eventualno neki smjestaj na jednu ili dvije noci jer mi je MUST DO trip na Nusu Penidu , a i htio bih vidjeti neki hram , da je ublizini .
Pitanja-Dali postoje 1 day ture do Nuse Penide , da se malo treka , skokne sa nekim speedboatom i koliko kostaju ? Po kuti bih se jos samo malo proseta da vidim koji je đir i to je to , neprivlaci me ona bas nesto.
Poslje kute bih otisa u Ubud na jos 2 ili 3 noci , uzeo skuter malo se provozat naokolo , vidit rizina polja , vodopad i tako.
I poslje ubuda na Bali airport i Bangkok.

Ne znam kad je bam-bam poslednji put bio na Gili ostrvima i na kojima je bio. Ali ta ostrva su se pretvorila u deponije. 

Nisam bila konkretno na Gili Meno, bila sam na Gili T i Gili Air i smeće bukvalno leži svuda po ostrvu. Gili Air smo bili april prošle godine jer su me ubeđivali da je u boljem stanju od Gili T. Međutim i to je bila noćna mora. 2 mini deponije otvorene, smeće svuda razbacano, u plićaku svuda građevinskog šuta, nekih betonskih ploča, gvožđa. Voda prljava, brodovi staju na svakoj plaži, gde im se svidi. Meni se plakalo kad sam videla u kakvom su stanju ta dva ostrva. Stvarno sumnjam da je Meno u boljem stanju. Googlaj malo o smrću na Giliima. 

Mi smo na Gili ostrva išli sa Lomboka i van samog grada i gužve oko aerodroma, put je uglavnom bio prazan. 

Na Baliju je zato uvek pakao od gužve. Ako nameravaš voziti po njemu, Lombok će ti bili pesma.? 

Za Bali Lombok cene proveri direktno na netu, to je realna cena koju ćeš dobiti i na terenu. 

Ja bih ti predložila da zapravo prvo proputuješ Indoneziju, iskusiš to ludilo, pretrpanost i gužvu a onda odeš u Maleziju da se odmoriš kao čovek pred polazak kući ?

Nisam sigurna da sam dobro shvatila, ali ako ne ostaješ na Tajlandu,  zašto letiš preko Bangkoka? Karte su obično jeftinije za KL iz Beograda i Zagreba.

Edited by marica

• Author

Pozdrav Marica , hvala na odgovoru :)
Gledajuci preko skyscannera ispada mi 1000 kuna razlike u cijeni izmedu BKK/KL.
A i Bangkok zelim posjetit jos jednom jer mi je prirasta srcu , a i smatram da da je cijena BKK-KL dosta jeftina pa cu samo napravit krug.
Idea da odem na Redang na kraju je dobra , ali neznam kakvo je vrijeme , mislim da je bali krajm 3. , pocetkom 4. poprilicno suncan, pa sam ga zato stavio na sam kraj putovanja. Provjerit cu jos to , ali svakako dobar savjet :D
A gledajuci Lombok malo po netu i preispitivam se sam dali mi je opce potrebno ici na Gilije i trosit lovu tamo s obzirom na cu na Redangu u Maleziji biti 5 dana i necu imati nista drugo za raditi nego se valjat po plazi i uzivat. Za Redang moram vidjet kako da izbjegnem Singapurke i Malezijske vikend goste , negdje sam naisao na kaledar njihovih praznika i tad se svi sjate na Redang , mislim da je od 15-17 3. i negdje pocetkom 4. prve dvije ture tih gostiju , pa sam ga mislio obac od 22. do 27. 3.
Lombok mi se cini jednostavan za istrazit ga motorom , no sacekat cu jos bambam da odgovori sa nekim savjetima. A i koliko sam vidio i Lombok ima lijepih i tihih plaza.

Hvala ti na savjetu za Gilije !

nisam bio toliko skoro u tom kraju indonezije, ima jedno 4 godine, pa ne mogu bas tacno da se setim cena...skuter je bio negde oko 8$ dan...a za ferry se ne secam..voznja po lomboku je lagana, opusteno uzmi skuter....lako ces stici svuda...na baliju je druga prica...prvo, svaka cast ako se ne budes izgubio :)..sve je isto, nema dobrih orijentira, narocito ceo juzni deo...a drugo, haos u saobracaju, plus panduri gledaju i najmanju priliku da oderu turiste, zato  baaaaas pazi kako vozis, samo da te ne zaustave...cak i to da tipa ne stanes na zebru, i tako te gluposti...odrace te ako te zaustave....sever je laksi, oko ubuda je ok. voziti, samo ima dosta, nije to bas malo ostrvo...nisam bio na nusa penidi,ne znam sta ima za tamo...

malezija nije moj cup of tea heheh, fake zemlja, tako da tu stvarno nemam sta reci, sem da bi je uvek najradije preskocio, al jbg. air asia ne da :)...pogledaj ostrvo bintan, tu isto idu svi singapurcani za vikend :)...pripada indoneziji...

Edited by bam-bam

• 3 months later...
  • Author

Rezime putovanja :

Sve u svemu odlično iskustvo , malo grada malo đungle, malo plaže...

Redang mi je bio odličan , prekrasne plaže, preporučam ga svima za odmor..

Evo jedan kratki video s youtuba koji sam napravio..   Asia travel video