Jump to content

Featured Replies

Posted

Putopis je oboleo od podmukle, smrtonosne bolesti: dosadan je. Vreme je da mu pomognemo. Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs "Spasimo putopis".  IDEJA Kada je Marko Polo u 13. veku opisao Peking, njegova čitalačka publika uglavnom nije imala načina da tamo ode. Zato su njegovi putopisi imali smisao i funkciju. Danas u Peking možete otići na mnogo načina - avionom ili vozom, sami ili u društvu, samostalno ili preko agencije. Na internetu možete pronaći bezbroj fotki Zabranjenog grada. Ili Sahare, ili Ognjene zemlje, ili polarne svetlosti. U visokoj rezoluciji, iz svih uglova, snimljenih pomoću dronova i druge napredne opreme. Satelitske mape, milijarde fotografija, dokumentarci o svim mogućim kulturama i fenomenima, onlajn arhive naučnih radova, digitalizovani muzeji, galerije i biblioteke – sve je lako dostupno i najvećim delom besplatno. Lakoća putovanja i dostupnost informacija učinili su putopisanje suvišnim. Putopis je postao, u sasvim bukvalnom smislu, tehnološki...

Pročitajte Regionalni nagradni konkurs "Spasimo putopis" 2019.

Zdravo, imam par pitanja: S obzirom da ste ponudili samo jednu opciju slanja- elektronskim putem, da li to znači da ukoliko posedujem putopis u pisanoj formi očekujete da napravim skeniranu formu i da pošaljem tako? I šta se podrazumeva pod tri uratka? 

Hvala unapred na odgovoru!

Zdravo! Imam pitanje u vezi sa konkursom. Da li prihvatate radove koji su vec objavljeni npr. na blogu i da li se mogu slati radovi koji su nastali tokom posjeta nacionalnim prakovima i planinama, u okviru planinskih tura? Hvala! 

• 2 weeks later...

Hvala. I molim Vas da mi razjasnite da li sam dobro shvatila temu putopisa- da li je akcenat na tome da opisemo nase najbolje putovanje ili da podstaknemo na neki nacin ljude da i dalje pisu price o putovanjema?

Поштовани,

Можемо ли да шаљемо мање од три путописа и да ли можемо да пошаљемо 15. или до поноћи 14. фебруара? Хвала најлепше, поздрав!

• 3 weeks later...

Pocecu jednom,kazu istinitom, anegdotom. Neko vreme posle dobijanja Nobelove nagrade za knjizevnost,sto sarajevsku raju i nije mnogo taknulo, nit obradovalo, nit dirnulo, setao je Andric Sarajevom kad mu dokoni namćor,kao neki opisan iz njegovh romana, povice  "Pises li sta, Nobelovac"?

E tako bi ja da priupitam "Citate li admini,komisijo sta"??