Jump to content

Featured Replies

Posted

Sestra mi je danas dala jednu ideju.

Pocela je da skuplja novicice od 5 dinara, one starije sa slikom narodne skupstine, posto te novcice navodno prihvataju automati u EU kao 50 centi (ili 2 evra). Ako je neko, negde slucajno ekperimentisao sa ovim stvarima, nek' javi. Nemam sad sitnih evra da proverim cemu tacno ovaj novcic odgovara. Prevara u svakom slucaju nije neka velika, a moze da znaci ;D

Eto, ako niko ne zna, saznacemo kad ona stigne u Grcku...

:mrgreen:

Ja sam cuo da su ranije slicnu foru koristili Poljaci - novcic od 1 zlota je mogao da prodje u automatima u Nemackoj umesto jedne marke pa su masovno peljesili pogranicne automate sa cokoladicama i tako tim drangulijama :)

Možda (čak verovatno) je u pitanju samo urbana legenda, ali ja sam čuo da su neki naši ljudi u EU koristili novčiće napravljene od leda. Priča kaže da su napravili kalup, pravili novčiće od leda, i ubacivali u automat... kasnije, kad se led otopi, automat bude pun vode, a dokaza nigde :)

Teško da je istina, ali morate priznati da dobro zvuči :)

• 3 weeks later...

A sta je sa ovim novijim kovanicama, pozlacenima, sa manastirom? Rade li i oni? :)

a da li je nekome nekada upalila ona fora da izvucete novcic dok ga jos ne proguta aparat?nikada to nisam probao,ali sam gledao baju patka kako to radi.. :D

• 1 month later...

Kovanice od 2 dinara rade u Bugarskoj na pojedinim automatima za kafu i slično. Provereno.

Moj brat se prekjuce vratio iz grcke i isprobao je foru sa 5 dinara ... radi!

Odlicno.. Hvala za info... Obzirom da za tri i po nedelje idem u Grcku, ovo ce nadam se biti veoma korisno.. A posto mi cale sljaka u banci, nece biti problem usitniti par stotina dinara u kovanice od po pet.. :dance:

clap.gif' alt=':clap:'>