Jump to content

Featured Replies

Posted

Treća nagrada na konkursu "Spasimo putopis" 2019. —  – Prve san postole obuka sa 14 godina kad me mister Kefa doveo u školu. Prije ih nisan ima. Nisan ima od čega kupit – na ručku u Hotelu Iroko ispriča mi je jednom prilikom Kennedy, inače moj učenik. Dugo san ga gleda u oči i čeka kad će se nasmijat i reć da se zajebaje, al on je i dalje glođa kost od kokoše. Postalo mi je jasno da Kennedy ne misli da je tu nešto smišno il zajebancija. Kad čovik ima život ko on, malo toga je za zajebanciju. Priznajem, skoro dva metra visok 16-godišnjak bio mi je omiljeni učenik. S naslijeđem plemena Turkana, jednog od onih di odstranjuju klitorise ženama, a starci žene curice od desetak lita, Kennedy je s famejom doša u Kitale. Familija mu je brojila sedmero, a danas ih je šest. Otac mu je umra dok je bio dite, a materi je osta teret od petero dice. Ovi nježni div, ko najstariji muškarac u obitelji, podmetnio je leđa. Ne živi s ostatkom obitelji, nego je priselio u skromnu kapunjericu. Bliže mu je školi, svega...

Pročitajte Kennedy, div dobra srca