Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima. Zanima me da li je neko u skorasnje vreme imao problema da leti sa Air Serbia do Kopenhagena a karta je u jednom pravcu? Ja letim za Melburn ali idem preko Kopenhagena i Singapura. Nasla sam video od pre par godina da su jednog lika odbili tj Air Serbia mu nije dozvolila da leti sa njima iako je kartu sve regularno kupio online zato sto je uzeo kartu samo u jednom smeru.

Ja sam uzela u jednom pravcu jer ne znam koliko cu tamo ostati,mislim necu duze od 3 mesec zbog vize ali imam rodbinu tamo pa prvi put idem pa bi da vidim sto vise stvari.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ne znam, nisam bio... ali cesto pogledam onu emisiju o australijskim aerodromima gdje mozes da vidis kako cesto maltretiraju putnike, pregledaju im sve zivo i vracaju one koji nemaju povratnu kartu itd... dovoljno da ti ne padne na pamet da rizikujes. 

Ako bas ne znas kad se vracas mozda mozes da kupis neku low cost kartu iz Australije za neku azijsku zemlju i kazes da si na duzem putovanju po vise zemalja, ne vracas se odmah kuci...

• Author
Ne znam, nisam bio... ali cesto pogledam onu emisiju o australijskim aerodromima gdje mozes da vidis kako cesto maltretiraju putnike, pregledaju im sve zivo i vracaju one koji nemaju povratnu kartu itd... dovoljno da ti ne padne na pamet da rizikujes. 
Ako bas ne znas kad se vracas mozda mozes da kupis neku low cost kartu iz Australije za neku azijsku zemlju i kazes da si na duzem putovanju po vise zemalja, ne vracas se odmah kuci...
Hvala bas cu pogledati,nadam se da nece biti problema. Kontam nije sada bas sezona za turiste nece biti guzve i nece biti nadrndanih agenata tu.

Ta emisija ne odslikava realnost. Bas sam se bio vracao u zemlju kada su snimali tu emisiju i onda namenski veoma sporo propustaju putnike ne bi li nasli neke koji bi bili interesantni za snimanje. Mislim da ti nije neophodno da imas povratnu kartu, ali nece skoditi da pitas ambasadu, mada ambasada ce ti verovatno reci da je to pozeljno jer im je to u interesu. 

• Author
Ta emisija ne odslikava realnost. Bas sam se bio vracao u zemlju kada su snimali tu emisiju i onda namenski veoma sporo propustaju putnike ne bi li nasli neke koji bi bili interesantni za snimanje. Mislim da ti nije neophodno da imas povratnu kartu, ali nece skoditi da pitas ambasadu, mada ambasada ce ti verovatno reci da je to pozeljno jer im je to u interesu. 
Hvala. Istrazivala sam sada malo i bukvalno nema pravila,neke zemlje tj avio kompanije ti traze onward ticket ili povratnu a neke ne. Al definitivno cu videti da uzmem onda kartu za nazad i da ne mislim sta i kako. Al definitivno svi kazu da je najbolje da se ima povratna karta.

Ako uzimas let za nazad redovne najjeftinije opcije su Singapur sa Fly Scoot ili Kuala Lumpur sa Air Asia. 

Bude nekad i rasprodaja ka Japanu, Tajvanu, Filipinima, ali to ti je sve vec skretanje sa puta nazad u Srbiju. 

Najjeftinija opcija za koju znam iz Australije ka Evropi je Fly Scoot - presedanje u Singapuru pa onda do Atine. A postoji i mogucnost Berlina za malo vise novaca. Naravno, podrazumeva se da imas malo prtljaga, samo carry on, i da hrana nije ukljucena u cenu, kao i da ces morati cekati na vezani let verovatno oko 7-10 sati...

Ako treba samo karta da se pokaze izlaz iz Australije, Darwin-Bali moze da se uzme za oko 50-ak evra.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

7 hours ago, jms_uk said:

Ako treba samo karta da se pokaze izlaz iz Australije, Darwin-Bali moze da se uzme za oko 50-ak evra.

Mali off, sa kojom kompanijom, sad sam baš skoro gledao i nisam mogao naći za manje od 150€ po pravcu (preko cele godine).

Mali off, sa kojom kompanijom, sad sam baš skoro gledao i nisam mogao naći za manje od 150€ po pravcu (preko cele godine).

Jetstar

£42 za DPS-DRW i malo vise za DRE-DPS - £77

Puno datuma.

• Author

Hvala svima na pomoci,jos cu videti koje su cene i sta i kako pa cu definitivno uzeti neku kartu da li odmah za nazad ili iz Australije za neku najblizu destinacijj

Evo i ja gledam letove Darvin-Denpasar i najjeftiniji koji mi izlazi je 153 AUD u maju. Gde trazis te letove?

Edited by noskich

2 hours ago, noskich said:

Ozbiljno me zanima jer sam planirao da odem do Darvina pa bi bilo lepo da odem i do Balija u jednom cugu. @jms_uk

Vidim ih na Google Flights? Razni datumi u narednih nekoliko meseci, svakih par dana [i uglavnom samo jedan let dnevno po toj ceni]

4b8jq1n.png

t3tFszo.png

Razliku cini ova taksa koju naplacuju samo iz Australije, a ne i iz Indonezije

Australia Passenger Movement Charge PMC (AU) £32.50

Interesantno, meni ne izlazi nista bez minimum 200 dolara plus u jednom pravcu, moracu da probam sa VPN i IP adresom iz UK:

acSTBiW.jpg

Inace znam da je jeftinije za Bali leteti iz Perta, a ne iz Darvina iako je Darvin neuporedivo blize. Verovatno zato sto ima daleko manje potraznje iz Darvina koji je gradic manji od Novog Sada...

U principu ako Bojana nije u Pertu ili Darvinu isplativije bi joj bilo da ode na Novi Zeland zarad vadjenja nove vize. Letovi ka NZ su po pravilu znacajno jeftiniji od letova ka Indoneziji sa istocne obale Australije.

• Author

Hvala svima na savetima,upamticu to za sledeci put. Morala sam da uzmem povratnu nazad za BG iz Melbourna ipak. Ne mogu vise od mesec dana da izostanem sa posla tako da mi se ne isplati da dajem za Bali ili neku drugu destinaciju.

• Duya changed the title to Letovi za Australiju i iz nje