Jump to content

Featured Replies

Posted

Citajuci ostale postove sa foruma na temama vezanim za ovaj pravac putovanja strasno sam se zainteresovao za tako nesto. S tim da sam, malo je reci pocetnik (najduzi autostop oko 220 km) interesuje me, u najmanju ruku sve vezano za ovakav put. Isao bih u avgustu. Pa da pocnem sa pitanjima:

1. Da li je neko od iskusnijih autostopera planirao ici na takav ili slican put u sljedecem mjesecu i okvirno oko kojeg datuma?

2. Ima li uopste neko zainteresovan za takvu avanturu u narednom periodu (slobodan sam do oktobra)?

3. Koliko je okvirno love potrebno za jedno takvo putesestvije? (Turska, Sirija, Jordan)

4. Koliko u prosjeku traje jedan takav put, a da se stignu obici najzanimljivije stvari u svakoj od ovih zemalja?

Za sada toliko, kada se sjetim jos pitanja postavicu...

Unaprijed hvala za odgovore.

Off: Posto sam novi (iako dugo pratim ovaj forum) zelim da pozdravim sve forumase. Nadam se da cemo se dugo druziti...

Evo ovako, imam odgovore na pitanja 3 i 4 :)

3. Koliko je okvirno love potrebno za jedno takvo putesestvije? (Turska, Sirija, Jordan)

Za mesec dana po tim zemljama, možeš da prođeš sa 200 evra ako si izdržljiv, ili sa 300 ako hoćeš sebi da dopustiš i poneku udobnost. To mi se čini kao neka optimalna suma... naravno, ako si extreme može i sa manje... a svakako može i sa više :) Ovo je samo otprilike, da imaš neku ideju.

4. Koliko u prosjeku traje jedan takav put, a da se stignu obici najzanimljivije stvari u svakoj od ovih zemalja?

Mesec dana je okej, za prvi put. Deset za Siriju, deset za Tursku (tj samo onaj deo Turske koji ti je usput), za Jordan ne treba ni 10... tako da imaš i lufta za nepredviđene situacije, koje se uvek dogode pa baš i nisu nepredviđene :)

To ti je za prvo skeniranje, pa ako ti se svidi, možeš se uvek vratiti u bilo koju od tih zemalja i elaborirati :)

• Author

Hvala na informacijama, ja na taj put idem sigurno, samo ako upisem faks (sutra, tj. vec je danas, imam prijemni u 9:00).

10.07. cu znati da li sam upao, pa tada bi mogao i poceti planiranje puta i skupljanje drustva za isto. Ako sve bude u redu, nekako mi najbolje odgovara da krenem u prvoj polovini avgusta (pa sve do 15-og, ne bih kasnije).

Znaci, ako ima neko zinteresovan neka se javi, pa ako sve ispadne dobro, da putujemo...

Pozdrav

• Author

Odradih prijemni danas. Nadam se da sam cu upasti na faks. Uradio sam oba testa (srpski i sociologiju) 100%, s tim da racunam iz srpskog oko 50% tacnih odgovora, a iz sociologije 80%. Tako da bi vec mogli planirati putovanje, naravno, ako ima zainteresovanih da se to uradi.

Pa svaka cast... aj ti se sad lepo spakuj pa put pod noge... ja sam sama prostopirala ceo Bliski Istok, nista loshe mi se nije desilo a gde god sam otishla nikad nisam bila sama poshto sretnesh usput gomilu ljudi koji putuju tom  istom trasom.

• Author

Nasao sam jednog saputnika...  :dance:

Ako je jos neko za neka se javi slobodno, sve sam uvjereniji da cu upasti na faks, pa da planiramo rutu. clap

• Author

Faks upisan, 15. na listi, upao na budzet  :dance:  clap

Sada, zainteresovani za putovanje neka se jave.

Svi ljudi dobro dosli.....

• 3 weeks later...
  • Author

Hvala, hvala... Samo na putovanje ipak moram sam, svi me ispalise, ali nema veze... bice meni dobro svakako.  :blob: :blob: :blob: