Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav! Vidim da su sve teme vezano za putovanje u Makedoniju relativno zastarjele pa mi trebaju friske informacije. Naime sletit cu u maju u Skoplje avionom. I onda imam namjeru možda malo pogledati grad i produžiti za Ohrid.

Pitanje je koji je najbolji prijevoz od aerodroma do centra Skoplja? Autobusne linije Skoplje- Ohrid? Dal' se prima svuda € kao valuta ili je potrebno promijeniti u Denare? Odnos € i Denara- tečaj otprilike. Kakve su općenito cijene u Makedoniji trenutno u trgovinama, restoranima i slično? Preporuke za još nešto obići osim Skoplja i Ohrida budući da ostajem 7 dana i imati ću dovoljno vremena.

Hvala svima za pomoć

• 1 month later...

Pozdrav, ajde da postavim ovde pitanje iako je vise vezano za Nis. Slobodno premestite.

Plan je sledeci: Sredinom jula slecemo na niski aerodrom oko 1930 i pravac na autobusku stanicu za Ohrid. Znam da ima bus Galeb negde oko 0100,ali nista drugo ne znam.

Da li je potrebno rezervisati i kako, Do kada radi stanica i da li se moze kupiti karta na stanici ili kod vozaca. Koliko kosta? Negde sam citao da ne prodaju karte za druge osim nisekspresa. Kako uci na peron posle radnog vremena?

Takodje moze i preporuka za neki restoran u blizini stanice. Na google street view vidim da postoji neko prenociste odmah do stanice. Da li to radi, neka informacija?