Posted September 3, 2008 On 9/1/2008 at 8:04 AM, vasco-putnik said: Evo, i ja sam se uživeo u te krajolike, pa ću možda i ja malo kasnije krenuti istim stopama. U Lonely Planetu (West Africa) pronašao sam da ambasade Francuske izdaju vize za Mauritaniju, a i na stanici hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova stoji da informacije o vizama daje Veleposlanstvo R Francuske. Možda zaista Francuzi u BG izdaju mauritanske vize? To može da uštedi vreme.. Izdaju ali traze potpuno iste papire kao za francusku vizu... drugim recima... odmah smo zaboravili na to i vracamo se starom dobrom moljakanju u Kazi ili Rabatu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2008 Ja sam svojevremeno video info na Projectvisa.com da se viza moze dobiti na granicnom prelazu, pri ulasu u Mauritaniju, za 30 EUR. Pre dva minuta sam proverio i jos uvek je validna ta informacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2008 Da, i to nam je opcija. Videcemo naravno prvo u konzulatu pa na terenu odluciti sta je povoljnije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2008 Ako jos uvek postoji mogucnost da svratite i u Mali, ovde mozete naci dosta informacija. Putopis: Dvije Afrike (Maroko & Mali) http://backpack.blog.hr/2004/11/index.html Putopis je na stranom jeziku, koji mi ,kao rodjene poliglote, razumemo 100% Predpostavljam da je za Vas previse da avionsku kartu Kazablanka-Bamako platite 530 EUR, ali... mozda postoji i neki jeftiniji nacin da se tamo stigne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2008 Slidermane, definitivno smo odustali od Malija, jer jednostavno nemamo toliko vremena U svakom slucaju, zanimljiv link, mozda za neko buduce putovanje u Afriku. 530 e stvarno jeste puno, jer se i kopnom moze lepo stici do Malija, uz verovatno jos dodatnih avantura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2008 E pa Marina moram da te razocaram, LP vodic za Mauritaniju ne postoji. Najobimnija varijanta u LP o ovoj zemlji postoji u knjigi West Africa, cijelih 30 strana. Sreca pa smo sinoc Slob ai ja to proverili na LP sajtu, da ne lomim vise noge trazeci vam vodica... Ima nek avarijanta da za neke sica pare 2,3 dolara to skinete sa sajta, ali buduci da si dobra u tim stvarima, lepo osed na LP sajt i to obavis. Pozdrav i jedva cekam da se vratite pa da sa nama podelite svoje utiske. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2008 Pa mi odosmo sutra u ambasadu... drzite nam fige... Majo hvala na trudu Sloba mi je poslao link pa sam za euro i po dobila celo poglavlje o Mauritaniji. Nisam ni znala da mozesh da kupish tako poglavlje po poglavlje iz neke knjige sa LP sajta. Fenomenalno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2008 Drzimo fige, navijamo za vas i jedva cekamo blog, putopis, ili sta god, unapred zahvalni i zavidni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2008 Marokanci su pali po kratkom postupku na fiktivnu rezervaciju hotela sa sve kezom od milion $ i dobismo double entry e sad josh madzari da padnu... and the world is ours... elem, sta htedoh pitati... ko se ono falio da ima LP Maroko? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2008 Nemam LP Maroko, ali vas saljem najlepse zelje i pozdrave Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2008 . On 10/30/2008 at 5:41 PM, Cruela DeVil said: elem, sta htedoh pitati... ko se ono falio da ima LP Maroko? Juce mi je stigao LP Maroko, kupio sam ga preko Amazon.de za 12e - nova. Ako ti treba neki deo da ti skeniram ili kad budes ovde u Milanu mozes da iskopiras. Mi idemo u Maroko od 19.11. do 29.11. pa ce i nama trebati vodic, inace bih ti rado pozajmio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2008 Hej pa mozda se i sretnemo! Bicemo tamo u isto vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2008 On 10/30/2008 at 9:51 PM, Sloba said: Hej pa mozda se i sretnemo! Bicemo tamo u isto vreme. E, pa bilo bi lepo da se sretnemo, da odemo na jedan caj. Ako videte neku sarenoliku ekipu , kako izgubljeno tumara po nekoj od medina znacete da smo to mi. Ide nas 6-oro: dve Kineskinje, Iranka, Turkinja, jedan Slovako-Srbin i jedan Jugosloven. Nas plan puta je: Easyjet-om (22e) do Marakesa, pa onda redom: Kazablanka, Raban, Meknes, Erfoud, Fes. Iz Fesa letimo Ryanair-om (0.0009e) nazad. Ako imate neku sugestiju sta bi bilo bolje jos videti umesto pomenutih gradova, dobro bi nam dosla. Jako mi se dopada vasa ruta puta. Jedino nisam siguran oko vremena, da li mislite da je dovoljno 14 dana za celo putovanje? Sve najbolje! Ako budete hteli da odemo na jedan kapucino kad budete u Milanu, samo mi javite. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2008 Hvala na pozivu za Kapucino, ja sam uvek raspolozena. S obzirom da ja slecem u nedelju ujtru na Bergamo... eto nas u Milanu na jutarnju kaficu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2008 Cruela sta uzimas kao profilaksu protiv malarije ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2008 ne idemo tako daleko da nam trebaju antimalarici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2008 Trazeci let za Maroko izbaceno mi je upozorenje da je za Maroko potrebna vaznost pasosa jos , najmanje, sest meseci. Sta se dogadja ako se propusti let zbog kasnjenja predhodnog leta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2008 On 11/6/2008 at 2:02 PM, pedjalon said: Sta se dogadja ako se propusti let zbog kasnjenja predhodnog leta? Sve zavisi od toga kojom kompanijom letis, da li mozda imas vezan let istom kompanijom, da li si za onaj drugi let kupio flexi kartu itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2008 On 11/5/2008 at 4:01 PM, Cruela DeVil said: ne idemo tako daleko da nam trebaju antimalarici Treba to ako ides u juzni deo mauritanije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2008 On 11/6/2008 at 2:02 PM, pedjalon said: Trazeci let za Maroko izbaceno mi je upozorenje da je za Maroko potrebna vaznost pasosa jos , najmanje, sest meseci. Sta se dogadja ako se propusti let zbog kasnjenja predhodnog leta? Prvi put kad sam isla za Maroko let iz Case je kasnio sat vremena i imala sam samo 10 minuta na Rimskom aerodrumu da nadjem moj let za Beograd ali su mi objasnili da je procedura ukoliko zakasnim na sledeci let, aviokompanija koja je kasnila (u ovom slucaju je to bila alitalia) treba da ti nadje mesto na prvom sledecem letu za Beograd o njihovom trosku, ako je taj let sutradan onda placaju i hotel. E sad, mislim da to kod cheapflight kompanija ne ide tako. Dodushe mi smo napravili rupu od celog dana u odlasku i cele noci u povratku tako da ne verujem da cemo imati nekih problema sa letovima. Sto se tice antimalarika, razgovarala sam sa doktorima iz infektivne poshto smo na samom pocetku planirali i Senegal pa nam je trebala vakcina protiv zute groznice. Tek za Mali se spominju antimalarici. Naravno preventiva je uvek na prvom mestu ali necemo ici toliko daleko. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2008 On 12/4/2008 at 6:22 PM, Old School said: Ka'ce slike? dajte vise, izgoresmo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2008 Bice ovde nedelje... tek sam stigla u Bg. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites