Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna gde moze da se leti paraglajderom u Srbiji? Ne mislim na obuku od tipa 3 meseca, nego na jedan let od 20ak minuta (sa instruktorom, naravno). Linkovi ili brojevi telefona su pozeljni.

da, ima u Vrshcu

evo ti starnica na kojoj je adresar josh mnogih klubova u Sbiji

pa potrazi gde ti vishe odgovara

http://www.juventusventus.org/forum/index.php/topic,692.0.html

i ja bih ti samo preporuchila da ako nadjesh neki start koji je vishlji od Vrshachke kula

samo napred....jer...sa kule i po najidealnijem vremenu i sa svom tvojom srecom koju imash mozda ti let potraje 20tak min

a vishlji start.....duzi lleeeetttt    :blob:

kada sam vozio biciklu na ozrenu video sam putokaz na kome je pisalo-paraglajding,mada nisam video i ljude kako padaju sa neba.....to je planinski kraj,tako da bi trebalo da imas let od 20-tak minuta po nekoj logici.javi mi kako je bilo ako odes....... teg

izvinte me ako smaram

ali uboli ste me u omiljeni sport

svaki put kada se pomene meni zaigra u grudima,zenice se proshire i imam blagi adrenalin+euforija dozivljaj  :D :D :D :D :D :D

Vršac-svakako!  ;D

Ovo je broj instruktora 0637120765 zove se Goran Djurković. Ja sam sa njim letela, tip je profesionalac. Inače, prvak u preciznom sletanju. Preporučujem ga.

Pozdrav

MaYa

e super,ti si letela!jel mozes da mi kazes onda,prema tvom misljenju,kolika je sansa,u procentima,da izgubis glavu.nekako mi sve to izgleda nesigurno,mislim-sta ako naidje neka jaka struja gore...ne bih bas da se nadjem u toj situaciji da mi poslednje kroz glavu prodju.......noge :o razmisljao sam ija da probam to,ali....i dalje zbog opasnosti samo razmisljam. :D

Sanse da izgubis glavu dok letis ili dok setas na ulici pored gradilista, a blok ti pada na glavu su prakticno iste :) salim se, naravno. Evo, skoro je jedna devojka poginula samo zato sto nije pratila vetar. Desava se. Ali profesionalni instruktor nece ni krenuti ako uslovi nisu povoljni. Ako stvarno zelis da probas, ne treba da razmisljas u tom pravcu. I jednom kad probas, veruj mi postaces zavistan :)

off topic, sorry

naka hvala....ubedila si me-necu u zivotu da probam paraglajding.imam ja svoju majcicu zemljicu i tockove na pogon mojih nogu i to mi je doooooooosta. :D

E to je vec nesto drugo, ako ne volis visinu tj ekstremnije sportove poput paraglajdinga, onda nema svrhe da ulazis u to :) mada opet, mozda promenis misljenje ako probas...

Ja bih probao svakako, tj probacu, i jedva cekam :blob:

pa vidi...volim ja ekstremizam,ali ne tu vrstu ekstremizma gde nesto,na sta ti ne mozes da utices u potpunosti,moze da te ubije.znas-ja sam podelio ekstremizam na 1-ekstremizam tipa padobranstvo,gde nepredvidjena vazdusna struja moze da te ubije i 2-ekstremizam tipa-vozis bajz 10000km,ides sumom punom zmija otrovnica,medveda...e to su takodje ekstremne stvari,ali u ovom slucaju ako postujes neka pravila ne moze nista lose da ti se desi....a paraglajding spada definitivno u prvu grupu tako da...neka hvala,volim kada zivot zavisi od mene..                                :kamp:

Pa i u padobranstvu i paraglajdingu ne moze nista nepredvidjeno da ti se desi ako postujes pravila! Nepredvidjena vazdusna struja? Pa i kad vozis biciklu moze da ti se desi neso nepredvidjeno ... da te udare kola koja nisi video!? Zato se i pre skakanja i pre letenja pozove meteorolog.

@kika  klanj::  klanj::

@Indiana Jones

Kad god da radis nesto ekstremno, seti se da ni na sta ne mozes da utices u stopostotnoj meri... Vozio bicikl ili skakao padobranom, uvek postoji sansa da ti se nesto lose desi, ali zasto razmisljati o tome? :) Ako nemam srece, mozda se okliznem pod tushem i poginem :) Kupanje i nije ekstremno koliko znam:)) Ali opet postoji shansa i tako da nastradas, koliko god pazio i chuvao se;) 

Imam i ja jedno pitanje ( cisto da ne bude off :)  ): Dakle, ima li negde u blizini Lazarevca ili Valjeva neko uzletiste? :)

Još jedan kontakt za Vršac - instruktor paraglajdinga Dragodin Milovanović (064/1260336 i 013/818735). Preporučuju ga.

Dosta je poznat i klub EOL iz Kraljeva.

Srećno!

pa vidi...volim ja ekstremizam,ali ne tu vrstu ekstremizma gde nesto,na sta ti ne mozes da utices u potpunosti,moze da te ubije.znas-ja sam podelio ekstremizam na 1-ekstremizam tipa padobranstvo,gde nepredvidjena vazdusna struja moze da te ubije i 2-ekstremizam tipa-vozis bajz 10000km,ides sumom punom zmija otrovnica,medveda...e to su takodje ekstremne stvari,ali u ovom slucaju ako postujes neka pravila ne moze nista lose da ti se desi....a paraglajding spada definitivno u prvu grupu tako da...neka hvala,volim kada zivot zavisi od mene..                                :kamp:

ooo pa nije bash sve u prirodi toliko nepredvidivo...

kada se upozna i poshtujue skoro uopshte nije nepredvidivo

nemoze neka tamo iznenadna struja da te ubije...sve mozesh da vidish i predvidish

i naravno uvek mozesh da sletish....

ok,paraglajding nije opasan  ako mu se pristupi ozbiljno...po pitanju sigurnosti,znanja,chiste glave,kontrole sebe i svog krila...

nikako nije sramota ne poleteti ako poslushash sebe...ili sleteti ako tako mislish da je najbolje

opasan je ako se ne poshtuju upozorenja i uslovi prirode...ako ti ego i hormoni onemoguce rasudjivanje...ako mislish da mozesh vishe od dozvoljenog prirodom i uslovima...itd...

u paraglajdingu je najopasniji ljudski faktor.

marko....sreca ne postoji,tako da tvoje misljenje ne nastavljam da diskutujem[bez ljutnje,samo kazem],a sada ovako-moze da se desi da nas udari asteroid,ali takve stvari ne racunamo,ali....na stvari kao sto su nepredvidive vazdusne struje racunamo,zato sto ih ne mozemo u potpunosti predvideti,a mogu nas lako ubiti u vazduhu,dok kod setnje kroz sumu punu zmija mozemo se u potpunosti sacuvati ako smo bolesno pazljivi.ali to vazi na primer kod zmija,dok kod nekih zivotinja kao sto je bese ona raza vas zivot vise ne zavisi od vas samih,vec i od te zivotinje koja ima moc da vas povredi,dok zmija ne moze ako pravilno koristite vas mozak,odnosno vasu moc.dabi ste shvatili ovo u potpunosti trebamo malo detaljnije i duze da se ispricamo.ali rezultati sve govore-ja sam ceo zivot u prirodi,divljini i nikad mi se nista lose nije desilo...osim sto mi je jednom medved odgrizao ruku[salim se  :banana: ]-a pogledajte i sami koliko je padobranaca ostalo povredjeno...ili uopste nije ostalo na ovoj zemlji,vec su sada u zemlji.ko hoce detaljnije ovo da raspravi neka me kontaktira.....i da ne zaboravim juzno voce---- :banana: :banana:

Ocigledno ti indiana ne zelish da probas paraglajding poshto se plasis a ima ovde ljudi koji stvarno to zele i nista ih nece zaustaviti (sem ako se okliznu u kupatilu jutro pre  ;D )

Ovo nije tema o onome "sta bi bilo kad bi bilo" i da li sreca postoji ili ne. To sto si ti godinama prezivljavao u divljini ne znaci da apsolutno ne postoje ljudi koje nije ubio medved ili ujela zmija ili...

Jednostavno postoje ljudi koji to vole i koji to zele da probaju. Tebe niko ne tera.  ;D

indiana

verovao ili ne i koliko god to chudno zvuchalo

u paraglajdingu si najsigurniji u vazduhu i dok letish i to sto,vishlje to bolje

ponovo cu reci nece te ubiti ,,nepredvidive vazdushne struje,,

zemlja je jedino sto te moze ubiti.

ne plasim se ja paraglajdinga...samo sam oprezan.jeste,mnogi su umrli u divljini,ali kao sto rekoh-nisu bili bolesno oprezni.da,vazdusne struje ne ubijaju,vec samo zemlja..samo :D kao sto rekoh-ne mozete da me shvatite sta hocu da vam kazem dok vam to detaljnije ne objasnim.da ne bi duzili o ovome,jer nisu svi iste inteligencije da bi isto shvatili pa cak i ovako prostu stvar,nek svako proba parglajding i sumu punu zmija,naravno-uz maksimalni oprez,pa neka mi javi kako je prosao,a oni koji mi ne jave....snatracu da je taj vise ne misli da je paraglajding tako siguran :D