Jump to content

Featured Replies

7 hours ago, mveruovic said:

Sluzbeno pismo nikako ne sme da bude pored cirilice i latinica.
Bolje je pitanje za njih zasto su izbacili cirilicu iz upotrebe.

A prevod nije samo cirilica latinica nego hoce svoje novokomponovane izraze u dokumentima.

ne, uopste nisam pricam o hrvatima, bas me briga sta je kod njih i sta traze, nek traze i glagoljicu ako su ludi...nego sam samo pricao o nama, i nasem oduzimanju , posle 60 godina, ravnopravnosti latinice kao pisma...nesto sto je postojalo toliko dugo, da bi bilo vraceno na stanje od pre drugog svetskog rata....a mnogi srpski pisci su i tad koristili latinicu kao prvo pismo ( jer su srpski pisci i oni koji nisu ziveli i stvarali samo na teritoriji srbije), a i sad je koriste....da ne pricamo o drugim olaksicama upotrebe latinice, sto je svima jasno ko dan.....ako su dva pisma vec imala ravnopravnost, i nikom to nije smetalo, nego je cak stavise olaksavalo zivot ljudima, zasto bi se sad zbog nekih nacionalistickih interesa vracali milju u nazad....ali ok, svako ima svoje misljenje, necu vise da trolujem ovaj topic....

• 4 months later...

Zdravo svima!

Da li neko zna treba li srpsko drzavljanstvo da se prevodi na hrvatski jezik za predavanje dokumenata za sticanje hrvatskog drzavljanstva? 

Posto se srpska drzavljanstva izdaju iskljucivo na cirilicnom pismu?

Hvala!

• 1 year later...

Ja sam čekao 11 mjeseci. Predao sam zahtjev 20.12.2021, a upisan sam 25.11.2022. Kada budete predavalu zahtjeve, ako bude potrebna nadopuna oni će naglasiti. Nakon zaprimanja zahtjeva, on se prosleđuje u MUP u Zagreb u njihovo sjedište. Jer tamo se obrađuju svi zaprimljeni zahtjevi. Čekanja zavise od slučaja. Meni su odgovorili na upit mejlu da ne mogu precizirati koliko će postupak trajati.  Tako da naoružajte se strpljenjem. 

Edited by Aleksandar98