Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav dobri ljudi. Nameravam uskoro da obidjem prijatelje u Moskvi i po prvi put posetim majku Rusiju. Sta mislite koliko je realno ici stopom do Moskve ? Da li neko ima neka iskustva, ili makar moze da mi predlozi rutu . hvala :)

• 2 weeks later...

Pozdrav.Ima vec neko vreme kako je promenjen ulazak iz Belorusije u Rusiju,ranije se prolazilo bez problema,sada samo njihovi gradjani mogu da prolaze nesmetano,stranci,tj ti -)),mozes da udjes na teritoriju Rusije samo iz trece zemlje,Ukraina,Letonija,Estonija,Finska.Tako i da izadjes iz Rusije.Ruta za stopiranje ??Slozno pitanje,zavisi od mnogo faktora.Koliko godina imas,jezike koje govoris,novac kojim raspolazes.

• 1 month later...
On 6/15/2019 at 1:03 PM, Djurba said:

Pozdrav dobri ljudi. Nameravam uskoro da obidjem prijatelje u Moskvi i po prvi put posetim majku Rusiju. Sta mislite koliko je realno ici stopom do Moskve ? Da li neko ima neka iskustva, ili makar moze da mi predlozi rutu . hvala :)

Jedino do Moskve mozes ici sa nasim kamionima,retko ko ide autom do Rusije,ono sto ti mogu predloziti je da dodjes nekako do Varsave,sednes na bus do Grojeca( to ti je kao npr Obrenovac za Bg),tu se odvaja put za Belorusiju,i na tom kruznom putu bude cesto ljudi koji stopiraju,neki kamion ce ti sigurno stati,jer uglavnom voze kamioni iz Srbije i Bosne za Rusiju,tj vrse transport...a hoce i Poljaci da stanu,bar sam primetila da im je to nesto uobicajno...mozes i odavde da stopiras neki kamion ali imas da se ''napatis"na Horgosu/Kelebiji dok udjes u EU.

On 6/23/2019 at 6:02 PM, Acika said:

Pozdrav.Ima vec neko vreme kako je promenjen ulazak iz Belorusije u Rusiju,ranije se prolazilo bez problema,sada samo njihovi gradjani mogu da prolaze nesmetano,stranci,tj ti -)),mozes da udjes na teritoriju Rusije samo iz trece zemlje,Ukraina,Letonija,Estonija,Finska.Tako i da izadjes iz Rusije.Ruta za stopiranje ??Slozno pitanje,zavisi od mnogo faktora.Koliko godina imas,jezike koje govoris,novac kojim raspolazes.

Molim Vas,nemojte da sirite dezinformacije.Sta mislite kako ulazi brzi voz iz Pariza ili Monte Karla u Rusiju?preko Finske?Sta se to promenilo?Samo jedino kamione mogu da preusmere,jer ne zna se da li vise svercuju Belorusi,Ukrajinci ili Moldavci...

Na sajtu Ministarstva inostranih poslova R. Srbije piše: "Od 1. septembra 2016. godine, stranim državljanima, uključujući i državljane Republike Srbije, bez obzira da li imaju ili nemaju vizu, dozvolu za privremeni ili stalni boravak, ne dozvoljava se ulazak na teritoriju Ruske Federacije iz Republike Belorusije drumskim putnim pravcima, već se upućuju da u Rusku Federaciju uđu iz Ukrajine ili Baltičkih zemalja, preko graničnih prelaza koji su otvoreni za međunarodni saobraćaj. "

• 3 months later...

Ne posecujem cesto forum, pa kasnim sa odgovorom.. Ne znam da li postoje takvi propisi, ali znam 100% da moji roditelji idu vec godinama preko Belorusije u Rusiju, kao i da nasi kamioni idu preko Belorusije... Pa zamislite da nasi kamioni koji idu za Samaru idu preko severa?