Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi ima jedno pitanje ako neko ima iskustva sa ovim bilo bi mi jako korisno da znam...

Imam zakazan razgovor za 22. ,

s imam garantno pismo,

nisam student

nisam u stalnom radnom odnosu  tj. radim honorarno tako da nemam ni penzijsko ni socijalno ni knjizicu radnu,

samo potvrdu od poslodavca na memorandumu i izvod sa deviznog racuna...

Rekli su mi u ambasadi da mogu da pokusam sa ovim papirima medjutim volela bih da cujem necije misljenje ili iskustvo po pitanju ovakvog slucaja...Imam li sanse?

+cula sam da ove godine treba mnogo vise papira nego ranije,posebno za garantno pismo,medjutim da svima daju ...sada ne znam da li je to tacno

Ne bih da te obeshrabrim, ali koliko znam spanci su medju najgorima kada je u pitanju odobravanje sengenskih viza, traze gotovo nemoguce stvari, pa i onda nekad odbiju. U svakom slucaju srecno!

javi kako si prosla, da znamo za ubuduce. i ja sam cula da su oni najgori, ljudi ih masovno izbegavaju. :o

• 2 months later...

Planiram da idem u spaniju, ali bih u povratku svratila do pariza i beca.

1. Posto ambasada trazi potvrdu povratne karte, da li mogu da predam samo kartu do spanije i posle do pariza, ili moram sve do beograda?

2. Planiram da trazim vizu na 15 dana, a 10 da budem u spaniji, da li moram da predam rezervaciju smestaja i za ovih 5 dana kojih necu provesti u spaniji?

Hvala na svakoj pomoci i savetu.

Najbolje je ako imas rezervisan smestaj za sve vreme boravka da te ne bi odbili. Isto vazi i za kartu, spanci su jako rigorozni po pitanju izdavanja viza.

Spanija je apsolutno najgora ambasada za pojedinacno trazenje vize.

Izbegavati kako je god moguce.

Ako treba da se ide u Spaniju bolje je traziti sengen u nekoj drugoj ambasadi.

Ja sam iz nekog razloga resio da trazim kod njih prosle godine i lose sam prosao.

Imao sam sve dokumente koje su trazili ali su mi izmisljali sve i svasta.

Spanac mi je poslao garantno pismo i u ambasadi su trazili da se uvere da ja stvarno imam veze

sa njim pa su mi trazili na uvid fotografije i video snimak gde smo mi zajedno. ::crazy:

Lud zahtev ali cuo sam i od drugih da su im to trazili.

Na kraju nisam dobio lupili mi odbijenicu u pasos. :)

Mislila sam da trazim madjarski kao i vecina ljudi, al reko ajde da se raspitam jos malo, jer mi put iz budimpeste zahteva i presedanje.

ja idem za spaniju sa madjarskum sengenom sad za vikend...ko kaze da moras ici iz budimpeste?

ja letim iz bg...al cula sam da prvi ulaz mora biti madjarska...posto sam vadila vizu u subotici cim sam je dobila presla sam udarili mi pecat i vratila se posle pola sata u zemlju cisto da imam bar jedan njihov pecat...moj brat je letos isao u grcku sa madj.vizom ...isto tako...

al mislim da cak ni prvi ulaz ne mora biti, sengen je sengen...al ko ce  ih znati...ja sam dobila na 15 dana,nisu me cimali,u utorak predala, a u petak dobila,al nisu mi dali 60 dana kao sto sam trazila.a nadala sam se da cu dobiti bar 30..al nista samo 15  :cry22:

i hocu da ostanem duze od 15 dana,al bojim se sta ce biti kad krenem kuci a oni skontaju da sam bila duze,mada kazu da ne broje te dane,samo datum vize gledaju,a meni traje doi 23.12.2008. ..a mogu dobiti zabranu ulaska,a to mi ne bi odgovaralo jer mi je momak tamo i bice jos 4 godine  :(

Aj javi ako si odlucila da ostanes duze, da li ti je neko brojao?

Inace posto letis preko Frankfurta, meni su pri izlasku iz Nemacke na aerdodromu u Stutgartu i te kako gledali vizu i trazili ulazni pecat u Sengen (iako ga do kraja nije nasao al me pustio)

Ja sam uspeo da dobijem cak 4 puta spanski sengen. Poslednji put prosle godine dali su mi sest meseci sa vise ulazaka iako sam trazio samo na dve nedelje. Imao sam fiktivne rezervacije preko neta, potvrde sa posla, rezervacije avionskih karata (iako nijednom nisam koristio ovaj prevoz). Sve ostale obrasce koje traze su mi vratili i rekli da su nepotrebni. Osoblje je bilo toliko ljubazno da nisam mogao da poverujem, cak su mi dali i nekoliko korisnih informacija u vezi obilaska i smestaja po Spaniji. Savet izbegavajte odlasak u ambasadu kad je sezona poljoprivrednih radova u Spaniji jer tada spansku ambasadu opsedaju osobe kojima je cilj da se nikad ne vrate nazad u Srbiju i tad je osoblje rigorozno

• 6 months later...

Zna li neko kako mogu da dobijem fake rezervaciju avionske karte do bilo kog spanskog grada, malo je kommplikovano jer Jat nema polaske do Spanije. Takodje  ako zna neko gde bih mogao da dobijem i rezervaciju povratne bus karte do tamo, molim da mi javi ovde.

• 1 month later...

Koliko minimalno dana pre polaska treba predati zahtev za individualnu turisticku vizu?

zavisi koja ambasada :) gde sta kako? :) gde je zakazivanje moras da dobijes termin ali recimo za nemacku teorijski mozes nedelju dana pred put ali ti to nikako ne preporucujem......mislim da je mesec dana pred put taman vreme za to ;)

U spanskoj ambasadi.Treba da putujem 16.9. , a do 4.9. sam na civilnom sluzenju.Ne bih da trazim vizu dok ne zavrsim civilno,da me ne bi odbili zbog toga.Interesuje me da li je 12 dana dovoljno,odnosno da li postoji neki njihov propis koliko ranije mora da se zatrazi viza...

U spanskoj ambasadi.Treba da putujem 16.9. , a do 4.9. sam na civilnom sluzenju.Ne bih da trazim vizu dok ne zavrsim civilno,da me ne bi odbili zbog toga.Interesuje me da li je 12 dana dovoljno,odnosno da li postoji neki njihov propis koliko ranije mora da se zatrazi viza...

Spanci nece znati da si u vojsci/civilnoj, osim ako im ti to ne kazes. Slobodno trazi ranije.

Kad zakazujes kod njih dobijas datum koji ti oni daju. Ne znam koji sad status imas kad si na civilnom ali kod njih je to jako bitno. Cak sam cuo i da smaraju ako nisi zaposlen bar neko vreme (ili recimo ovo - moja drugarica nije mogla da dobije jer joj roditelji nisu zvanicno prijavljeni da rade iako ima para na racunu).....tih 12 dana je ok ali to znaci da moras mesec pred put da zoves svaki dan i da pitas koji datum je aktuelan (poziv je besplatan) pa zakazes kad ti kazu datum koji ti odgovara (to se naplacuje 200din) predas i za 3 dana ti je gotov pasos (ako je sve ok). Kako god savet - probaj da izbegnes spance :D

Kad zakazujes kod njih dobijas datum koji ti oni daju. Ne znam koji sad status imas kad si na civilnom ali kod njih je to jako bitno. Cak sam cuo i da smaraju ako nisi zaposlen bar neko vreme (ili recimo ovo - moja drugarica nije mogla da dobije jer joj roditelji nisu zvanicno prijavljeni da rade iako ima para na racunu).....tih 12 dana je ok ali to znaci da moras mesec pred put da zoves svaki dan i da pitas koji datum je aktuelan (poziv je besplatan) pa zakazes kad ti kazu datum koji ti odgovara (to se naplacuje 200din) predas i za 3 dana ti je gotov pasos (ako je sve ok). Kako god savet - probaj da izbegnes spance

zahvaljujem :)

Razgovor u ambasadi zakazuju uvek za dva radna dana, a na odgovor cekas tri dana. Ja sam pre dvadesetak dana dobila vizu bez problema, jednostavno imala sam sve sto su trazili. Mislim da ljudi grese zato sto ne ispostuju sve sto se trazi a posle kukaju kako nisu dobili vizu. Na primer, jedna devojka se cudila zasto nije dovoljno to sto ima puno evra na racunu, a oni lepo napisali da to ne treba vec izvod iz banke zadnja tri meseca. Oni nisu ludi, znaju da lako moze da se lazira iznos na racunu (to sam ranije i radila kada su trazili - na foru uplatis novac, daju ti potvrdu i ti odmah podignes novac) zato sad i traze izvod iz banke.

Razgovor u ambasadi zakazuju uvek za dva radna dana, a na odgovor cekas tri dana. Ja sam pre dvadesetak dana dobila vizu bez problema, jednostavno imala sam sve sto su trazili. Mislim da ljudi grese zato sto ne ispostuju sve sto se trazi a posle kukaju kako nisu dobili vizu. Na primer, jedna devojka se cudila zasto nije dovoljno to sto ima puno evra na racunu, a oni lepo napisali da to ne treba vec izvod iz banke zadnja tri meseca. Oni nisu ludi, znaju da lako moze da se lazira iznos na racunu (to sam ranije i radila kada su trazili - na foru uplatis novac, daju ti potvrdu i ti odmah podignes novac) zato sad i traze izvod iz banke.

a sta im to izdrkavanje znaci :maddd:

to sto ih ti opravdavas je ok. ali u zadnjih 4-5 godina se nije desilo da je neko iz srbije ilegalno ostao da radi u spaniji, bar ne po evidenciji njihove ambasade..... nasi ljudi tamo uglavnom idu turisticki...pa cemu onda toliko drkanje, pitam se ja :?..

btw, sef moje katedre( spanski jezik) na filoloskom fakultetu prof. Soldatic, i sam ambasador Jugoslavije u nekoliko navrata, je imao jedan razgovor pre nekoliko godina sa ambasadorom Spanije, i pitao ga zasto se studenti spanskog, npr. na zadnjoj godini masovno odbijaju za vizu, i kako on moze da te mlade ljudi uci 4 godine o nekoj zemlji, kulturi, knjizevnosti, svemu, a ti mladi ljudi naravno vole tu zemlju, cim studiraju njihov jezik,a onda kad konacno treba i da vide to o cemu su toliko ucili, ovi ih ladno odbiju za vizu...ambasador spanije se slozio da je taj stav los, i posle toga su studenti spanskog poceli mnogo lakse da dobijaju vize, da posete zemlju, vezbaju malo jezik, i vrate se....sve je to trajalo par meseci, dok nije dosao novi ambasador, i prica je krenula iz pocetka :LOLLL:

• 4 months later...

Molim za pomoc tj. predlog!

U periodu Nove godine idem za Spaniju. Razmisljam se da li da odmah apliciram kod spanaca, iako mnogi i nemaju lepo misljenje o njima, ili da pokusam kod slovenaca.

Putujem turisticki, imam rezervaciju hotela, avionske karte, potvrde(roditelji- finansije, sa faksa), obrasce M1, M2, M4... Kopiju kreditnih kartica itd. . Sta mi predlazete. Da li da pokusam da apliciram kod njih ili da idem kod Slovenaca sa garantnim pismom.

p.s. Nacuo sam jos da studentima(redovnim) do 25 godina ne naplacuju izdavanje vize. Da li je to istina?!

Unapred hvala!!!!