Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Ovo ljeto idem Interrailom na putovanje po Italiji, Francuskoj, Spaniji i mozda jos ponesto. Uglavnom planiram da obidjem vece turisticke centre, Venecija, Rim, Barselona, Pariz, itd... Ono sto me zanima je kakve su sanse da se na licu mjesta nadje solidan smjestaj, prvenstveno mislim da cijena nije prevelika (nije mi bas neogranicen budzet  :D ) i kakve su cijene ako bih tako isao u odnosu na one sa neta? Da li se smijem pouzdati u tu varijantu ili je ipak neophodno da se unaprijed rezervisu hosteli? Problem je u tome sto nemam Visa kreditnu, nego samo Visa Electron karticu, a na svim, meni poznatim, sajtovima za bukiranje ne moze se koristiti Visa Electron. Tako da ako neko zna neki sajt na kojem je primaju, bio bih mu veoma zahvalan  :)

Hvala unaprijed na odgovorima!

Ne bih ti niposto savetovao tako nesto. Kad udjes u turisticki biro u Veneciji ili Parizu bice daj sta das i sve su sanse da ce biti papreno skupo plus sto ces izgubiti vreme vucarajuci se okolo sa rancem. Nadji nekog ko ima karticu da ti pomogne oko rezervacija.

Uзми Виза Витуон картицу, шљака одлично, а кошта за 6 месеци мислим 600 дин или тако нешто. То се односи на Рајфаузен банку. Ја тиме плаћам преко нета без проблема.

Фора је у томе што добијеш још један девизни рачун који служи само за ту картицу и онда онлине можеш да пребацујеш са нпр. текућег или штедног на тај з акоји је вазан Виртуон. Самим тим, шанса да ти неко злоупотреби картицу је на минимуму.

Мислим да картица буде готова за недељу дана или пет дана од подношења захтева, формалнсоит су минималне.

Ono sto me zanima je kakve su sanse da se na licu mjesta nadje solidan smjestaj, prvenstveno mislim da cijena nije prevelika (nije mi bas neogranicen budzet  :D ) i kakve su cijene ako bih tako isao u odnosu na one sa neta? Da li se smijem pouzdati u tu varijantu ili je ipak neophodno da se unaprijed rezervisu hosteli? Problem je u tome sto nemam Visa kreditnu, nego samo Visa Electron karticu. Tako da ako neko zna neki sajt na kojem je primaju, bio bih mu veoma zahvalan  :)

Male su sanse da ista dobro nadjes na licu mesta, a u sezone ces tesko naci i bilo sta (obicno je sve puno u poznatim turistickim centrima).

Sto se tice bookiranja preko neta, do sada nikada nisam imao problema da rezervisem smestaj Visa Electron karticom na sajtu www.hostelworld.com. To mom misljenju sajt ima prilicno dobaru ponudu "jeftinog" smestaja. Inace, karticu sam izvadio u BacaIntesa-i. Oni ne naplacuju nikakve provizije, izrade kartica, odrzavanje racuna, clanarine... sve je besplatno. Mada mislim da nije uopste bitno koja je banka izdala karticu, jer je kartica u sistemu Visa international. Ne preporucujem nikako Raiffeisen banku, nude najnepovoljnije uslove i najskuplji su u Srbiji sto se tice provizija za transakcije i odrzavanje racuna.

Истина је да је Рајфаузен ђубре, ал' картица им шљака к'о змај.

• 1 year later...

Jedno pitanjce za iskusne: rezervisao sam dva hotela u zadnjih par nedelja preko booking.com i koristio sam intesa-inu visa electron karticu. Ali nisu mi sa kartice skinuli ni centa. Jel ti podaci koje njima ostavis (br kartice, ime, prezime i dr.) njima sluzi samo kao neka vrsta garancije, a smestaj u celosti placas kad stignes u hotel?

• 9 months later...

Da li je netko putovao s agencijom Explorers Adventure iz Beograda? Nedugo sam na internetu našla program za Južnu Ameriku, pa me zanimaju iskustva putnika koji su putovali u njihovoj organizaciji.