Jump to content

Featured Replies

Posted

Nameravam da turistički putujem od Novog Sada preko Banja Luke do Jajca a od Jajca da se vratim preko Sarajeva do Novog Sada. Molio bih iskusne putnike  ovim putevima za pomoć. Kojim putem da idem, kakvi su putevi i slično. Naročito me interesuje ruta od Jajca preko Sarajeva do Novog Sada.

Nista komplikovano, ides magistralom koja je u dobrom stanju i okruzuje je prelijep pejzaz. Ako ides svojim prevozom, najbrze ti je preko autoputa kroz HR za Banja Luku, mozda je nesto jeftinije a svakako duze ako ides koridorom tj preko Bijeljine. Mozes ovu rutu odraditi i javnim prevozom tj busevima. Za sam grad Jajce, sasvim ti je dovoljan jedan dan.Od BL do Jajca ti treba maksimalno 2 sata (busom), od Jajca do Sarajeva neka 4 sata, isto busom.

• Author

Nameravam da idem sopstvenim prevozom. Rutu od NS preko Banja Luke do Jajca sam prošao prošle godine. Više me interesuje kao vozača put od Jajca do Sarajeva.

• 4 weeks later...

Najbolje bi ti bilo iz Jajca u Travnik (pojedeš ćevape) i onda na autoput za Sarajevo.

• 10 months later...

Da li neko zna kako da iz Trebinja stignem do Neuma,tj postoji li neki prevoz (bus,linijski taxi)? Pošto izgleda linija za Dubrovnik nema 

A da li se možda može u ovom trenutku ikako stići do Dubrovnika iz Trebinja? Mislim na problematiku prelaska granice,SRB pasoš.. I da li uopšte postoje neke linije? 

• 1 year later...
  • 4 weeks later...

Da li ikome ko planira da putuje u BiH trebaju konvertibilne marke (KM)?

Uštekala sam a u petak napuštam pa da se ne bismo cimali ni vi ni ja po bankama i menjačnicama, i da bismo izbegli proviziju, možemo da se menjamo jer meni trebaju ili EUR ili RSD.

Do petka sam u okolini Sarajeva pa prelazim tog dana u SRB. Ali možemo da se dogovorimo privatnim porukama gde-kako-šta-koliko, samo se javite!

Najlakše je zamjeniti na manjim benzinskim pumpama za euro, uglavnom je kurs 1,95.

hej, hvala na savetu.

kurs je i po bankama i po menjacnicama 1.95m svuda je isti i to nije prob. Problem je provizija.

Da li manje benzinske pumpe uzimaju proviziju i kolika je otprilike ako imas tu informaciju?

Hvala!

7 hours ago, Aki said:

hej, hvala na savetu.

kurs je i po bankama i po menjacnicama 1.95m svuda je isti i to nije prob. Problem je provizija.

Da li manje benzinske pumpe uzimaju proviziju i kolika je otprilike ako imas tu informaciju?

Hvala!

Ne uzimaju proviziju, nego ih pitaš koliki je kurs, negdje ce reći 1,945, negdje 1,94.  a na većini 1,95.