Jump to content

Featured Replies

Posted

da li mi neko moze pomoci oko informacija o putu do indonezije. karta preko lufthanse nije bas jeftina pa me zanima neko alternativnije resenje. druga kompanija, neki low cost iz susednih zemalja ili nesto slicno samo da ne ukljucuje transsibirsku zeljeznicu ;D

Pokusaj da pronadjesh nesto na

www.kayak.com - prikazuje sve konekcije sa cenama ali onda odesh na sajt te neke kompanije pa nadjesh kartu i do 50 eura jeftiniju nego sto sajt prikaze

www.amadeus.net - prikazuje letove svih kompanija i sve konekcije ali ne i cene

www.whichbudget.com - cheap flightovi

Na ovom forumu su se spominjali ovi sajtovi milion puta i gomilu puta se pricalo o pretrazivacima letova, samo da si se malkice potrudio da pretrazish sajt to bi i video. Bar jedno 50 mojih postova sadrzi linkove ka ova 3 sajta.

A, gde planiras da putujes po Indoneziji? Meni je ta zemlja nekako prirasla za srce, posto mi je bila prva destinacija na koju sam otisao kao neka varijanta backpackera - davne 1994. godine.

Ako ides na Javu, ne propusti Yogyakartu, Borobudur temple kao ni samu Dzakartu. Takodje, voznja zeleznicom s` kraja na kraj ostrva je extra interesantna.

• Author

ma kontam, gledao sam po forumu za te linkove, al uvek dobijem neke bolesne cene. mooguce da je nesto pogresno radim, provericu ponovo koristeci pomoc prijetelja. probao sam vise varijanti uglavnom iz istanbula do dzakarte i slicno.

planiram dzakartu i bogor city za pocetak. ta varijanta sa vozom nije losa posto bi otisao i do bromo nacionalnog parka. bali i sumatra, jos treba da vidim koja mesta tacno, al sigurno cu da obidjem vise mesta, jer se ne putuje u indoneziju svaki dan, haha. sve to sredinom avgusta. nadam se 21 dan najmanje...

Mozes iz Istanbula do Kolomba (Sri Lanka) Arabiom, a posle do Dzakarte Emiratima. Pogledaj detalje na www.emirates.com

Povratna karta kosta oko 30.000 dinara. Kolombo-Dzakarta-Kolombo

:pivoooo:

Decko i ja planiramo da putujemo u Indoneziju od polovine avgusta do polovine septembra.

Karte smo vec upili i kostale su nas fantasticnih 950 evra po osobi  :bang:

Kada sma ih rezervisala pre oko 2 meseca, mozda i manje, kostale su 830 evra i to je tad bila ubedljivo najpovoljnija ponuda koja je kod nas mogla da se nadje. Let je iz Beograda, preko Istanbula, za Singapur. (Odatle hvatas neki cheap flight za Jakartu ili gde vec zelis da udjes u Indoneziju). Medjutim, kada smao otisli da kupimo karte (pre 2 nedelje) saznali smo da su "zbog povecanja cena goriva... bla bla bla... i taxe skocile pa je ukupna cena nasih karata sada 950 po osobi".

Covek se stvarno oseca bzvz u takvim situacijama, ali sta da se radi.... Put je isplaniran i od njega se ne odustaje :)

Kad vec pisem, da se nadovezem malo i na nas plan puta... Mozda ce neko od iskusnijih clanova imati sta da doda ili napomene. Dakle, planirali smo prvo Sumatru, Javu i Bali. Medjutim, zbog nepredvidjenih troskova i malo zbog organizacije, izbacili smo sumatru i resili da lepo prokrstarimo Javom i Balijem.

Na planiramo zadrzavanja u gradovioma (Jakarta, Denpasar i sl) vec smo vise za uzivanje u prirodi i zabacenim mestima. Znaci, letimo za Jakartu, odatle zeleznicom za Jogjakartu. Par dana obilazak okoline. Zatim smo mislili da krenemo ka Baliju, svaratimo u Nac. park na zapadu ostrva. Popnemo se na neki vulkan i onda predjemo na Bali. Posto ej ostrvo malo, tamo stvarno mislim da cemo ga obici i uzduz i popreko.

Detaljni plan jos uvek izucavam u Lonley Planet Travel Guide-u.

Toliko do mene, nadam se da sma bar malo pomogla sa svezim informacijama oko cena iz Beograda.