Jump to content

Featured Replies

Posted

Promatrala sam maglu kako se razvlači preko drveća i ispijala kavu uzgojenu u vrtovima Manggarai zajednice. Jutra su u planinama svježa, a selo Wae Rebo smješteno je u kotlini – zbog čega do izražaja dolazi igra svjetla, ali i miris tropske kišne šume. Sedam kuća okruženo je sa sedam planina, a članovi zajednice vjeruju da, uz njih, ovdje žive još i duhovi njihovih predaka. Primili smo kršćanstvo, no uz to smo i animisti. Vjerujemo da sve oko nas ima dušu – i stablo i životinja i izvor rijeke. Vjerujemo u duhove naših predaka, a prema prirodi se odnosimo s poštovanjem. Marcelinus je jedan od rijetkih koji se može sporazumjeti na engleskom jeziku. Legenda kaže da je u davna vremena, njegov predak Empo Maro, napustio indonezijski otok Sumatru i zajedno s obitelji doplovio do Floresa. Tu je podignuo nekoliko sela, među kojima i Wae Rebo ili Selo u oblacima, do kojega je moguće doći samo pješice (tri sata penjala sam se na 1782 m, a zatim sam se spustila na 1117 m). Selo je dio veličanstvene tropske...

Pročitajte Wae Rebo, selo u oblacima