Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo! 

Dobila sam kaznu od 600e za boravak duzi od 90 dana u EU. Bila sam u Grckoj kod verenika, na aerodromu nam nista nisu rekli, a advokat mi je rekao da mogu da se vratim u zemlju odmah nakon placanja kazne. Trebala bih da se udam a isto tako imam i ponudu za posao. Da li je neko imao slicno iskustvo? Najvise me zanima da li mogu da se vratim kada platim kaznu, jer znam da su rigorozni. I da li bi tu pomoglo da promenim pasos? :)

hvala u napred na pomoci! 

Kaznu ćeš platiti za prekoračenje boravka.

Pravo da ponovo uđeš u zemlje Šengena ćeš steći po formuli 180/90 dana.

• 8 months later...

Zdravo i ja imam isti problem. Jel mozes da mi kazes gde si platila kaznu? Meni su rekli da cu sledeci put na granici da platim

• Author

Zdravo Sandra, ja sam platila na aerodromu kaznu od 600e, nisam imala nikakav problem. Malo moze da potraje, ali nije nista preterano (ja sam cekala 2h). Obavezno gledaj da imas nekoga u ko je upoznat sa pravima, jer umeju da vracaju ljude sa granice, meni je advokatica dosta pomogla jer oni nece da priznaju da mozes da se vratis istog momenta kada platis kaznu. :)
ako treba bilo kakva pomoc, slobodno mi pisi :)

• 1 year later...

Ja bih isto da ostanem u Grckoj duze,sad mi istice period od 3meseca,da li su se zakoni menjali i koliko duze ste ostali?Da li imam pravo isto opet kad platim kaznu na granici sa Grckom da odmah udjem u u nju ili moram cekati 3meseca ili par godina,molim vas za pomoc?i da li je lakse da idem avionom ili kako?I kakvu pravnu pomoc da trazim,da li dobijem neki papir ili?Help

Najlakse je da postujes aktuelni zakon, koji kaze da bez vize mozes da boravis maksimalno 90 dana u periodu od 180 dana. Ukoliko zelis da se uvalis u nevolje i prekoracis dozvoljen period boravka, budi spremna da se suocis sa placanjem kazne i eventualnom zabranom ulaska na odredjeni period. Alternativa ti je da pokusas da apliciras za neki tip vize koji omogucava duzi boravak, ukoliko ispunjavas uslove, bilo da nadjes posao, bracnog partnera, upises studije ili sta vec.

• 9 months later...

Pozdrav, da li ste EU drzavljanin ili? Ja sam Eu drzavljanin i nalazim se u norveskoj duze od 90 dana da li je moguce da mi zabrane ponovni ulazak? 

Edited by petrisa

18 hours ago, petrisa said:

Pozdrav, da li ste EU drzavljanin ili? Ja sam Eu drzavljanin i nalazim se u norveskoj duze od 90 dana da li je moguce da mi zabrane ponovni ulazak? 

Mozda, ako se ne uradi registracija:

Nationals of EU/EEA countries do not need a residence permit to stay or work in Norway. However, all nationals of EU/EEA countries who want to stay for longer than three months must register with the police.

https://www.udi.no/en/want-to-apply/residence-under-the-eueeu-regulations/

• 1 year later...

Debelo sam prekoračio boravak u EU od 90 dana ako mi firma da radnu vizu dali Cu imati problem zbog prethodnog prekoracenja