Jump to content

Featured Replies

Posted

čitao sam baš razne teme ovde, ali vidim ima toliko ljudi sa više iskustva i toliko mogućnosti, da mi je malo teško da sve sklopim zajedno, pošto sam povrh toga što sam neiskusan još i neodlučan  ;D

dakle, nas dvoje imamo 23 godine i studenti smo, imamo SCG pasoše i oko 1500 evra.

Najradije bismo da vidimo nekoliko zapadnoevropskih gradova po par dana, pre svega Pariz, Amsterdam, Beč, možda Berlin, takoto.

Sigurno nećemo u: Italiju, Španiju, Porutgal, Skandinaviju, Veliku Britaniju, znači samo najkontinentalnija zapadna Evropa.

Šta i kako mislite da je najbolje a realno iskombinovati, i pritom bez korišćenja autostopa i couchsurfinga (šta ću kad se ona plaši)?

hvala.

Evo moj predlog::

Povratna vozom do Budimpeste ~25 eur, Orangeways autobus do Beca 10 eur, od Beca do Berlina mozete direktno sa Airberlin-om za nekih 35 eur ako rezervisete dosta unapred ili kopneno: Bec-Prag sa Eurolines-om za 20 eur, pa Prag-Drezden  isto Eurolines-om10 eur, Drezden - Berlin vozom 15 eur, pa onda Berlin - Pariz Easyjet-om 35 eur, Pariz-Budimpesta sa Wizzair-om 50 eur. Prevoz ukupno (preko Praga i Drezdena ~ 180 eur po osobi x2 = 360 eur). Nocenje: 1xBudimpesta, 3xBec, 2xPrag, 1xDrezden, 3xBerlin, 3xPariz po 50 eur za double sto je dovoljno za dobar hostel ili jeftin hotel, izadje 13x50 = 650 eur. Ostane vam oko 500 eur za hranu i ulaznice.

Ako ipak preskocite Prag i Drezden, ostanite koji dan duze u Berlinu i Parizu. Amsterdam i nije bas na mojoj listi "best of" pa sam ga izbacio.

• Author

Povratna vozom do Budimpeste ~25 eur, Orangeways autobus do Beca 10 eur, od Beca do Berlina mozete direktno sa Airberlin-om za nekih 35 eur ako rezervisete dosta unapred ili kopneno: Bec-Prag sa Eurolines-om za 20 eur, pa Prag-Drezden  isto Eurolines-om10 eur, Drezden - Berlin vozom 15 eur, pa onda Berlin - Pariz Easyjet-om 35 eur, Pariz-Budimpesta sa Wizzair-om 50 eur. Prevoz ukupno (preko Praga i Drezdena ~ 180 eur po osobi x2 = 360 eur). Nocenje: 1xBudimpesta, 3xBec, 2xPrag, 1xDrezden, 3xBerlin, 3xPariz po 50 eur za double sto je dovoljno za dobar hostel ili jeftin hotel, izadje 13x50 = 650 eur. Ostane vam oko 500 eur za hranu i ulaznice.

Ako ipak preskocite Prag i Drezden, ostanite koji dan duze u Berlinu i Parizu. Amsterdam i nije bas na mojoj listi "best of" pa sam ga izbacio.

e strava, baš hvala na detaljnom predlogu, mnogo nam znači :)

to ispada jeftinije od onoga što smo mi juče gledali.. super (osim što u Prag neću jer sam bio prošle godine deset dana). Mi smo bili razgledali za prevoz ovako: povratna do Beča vozom (70e po osobi) + interrail 5/10 (159 po osobi) što ispadne 230 x2 = 460, ali ovaj tvoj predlog ispada sto evra jeftinije..    clap

Ako preskaces Prag, evo ti jos povoljnije kombinacije BG-Budapest voz 25 eur povratna, Budapest-Berlin 35 eur Easyjet, Berlin-Paris 35 eur Easyjet , Paris-Vienna 40 eur Skyeurope, Vienna-Budapest 10 eur Orangeways. Ukupno  145 eur. Cene avio karti su su za oktobar ako rezervises odmah.

Iz Berlina obavezno napravi 1-dnevni izlet do Drezdena povratna karta neradnim danima kosta 35 eur i vazi za dve osobe (Schönes-Wochenende-Ticket).

• Author

Cene avio karti su su za oktobar ako rezervises odmah.

hmm ja sam se baš malo petljao sa avionima, sad razgledam i vidim da je JAAKO značajna razlika u ceni kada rezervišeš unapred. hvala što si nam skrenuo pažnju.. mi bismo negde u septembru išli..tako da još nismo zagazili u najskuplje, samo treba brzo da se organizujemo ako hoćemo avionom  :)

da li misliš da bi nam slična kombinacija samo sa Amsterdamom umesto Berlina ispala skuplje?

(mada Berlin mi isto izgleda super)

Pa imas Skyeurope iz Beca za Amsterdam,proveri njihov "low fare calendar" za cene, pa iz Amsterdama Eurolines-om (eurolines.nl) za Pariz za 38 eur (to je redovna cena, sada imaju neke promo karte za septembar za 13 eur, ne znam do kada ce da traje) ili jos bolje (brze) Thalys-om (thalys.nl) ako uhvatis neke promo karte mozes da prodjes sa nekih 35 eur.

• Author

hvalahvala  klanj::

ja ću sve to da proučim, pa ću posle možda još malo da smaram  ;D ako bude potrebe

lepo.

• 4 weeks later...

Mi smo bili razgledali za prevoz ovako: povratna do Beča vozom (70e po osobi) + interrail 5/10 (159 po osobi) što ispadne 230 x2 = 460, ali ovaj tvoj predlog ispada sto evra jeftinije..

Interrail karta važi od granice zemlje, dakle od Subotice (napr. ako idete u Beč preko Budimpešte), od Šida i sl. Naravno i u odlasku i u povratku. Takodje uz Interrail kartu imate popust i na to parče puta u zemlji. Ne znam koliko procentualno, ali kako su nam srećom (!?) sada granice blizu, ta karta ionako ne utiče mnogo na ukupnu cenu puta. Dakle ne treba da računate 70e do Beča, već samo nekoliko stotina dinara (sa popustom) do napr. Subotice.

Jedino što onda za dolazak do Beča koristite Interrail "dan putovanja". Medjutim, ako krenete noćnim vozom ka Beču/Budimpešti onda vam se taj put računa sa sledećim datumom, tj. možete da pre podne obidjete Beč/Budimpeštu a da se zatim tog istog dana (ali sada ne više noćnim vozom) prebacite do sledećeg EU grada u okviru istog (samo jednog) "dana putovanja". Isto važi i za povratak. Može se isplatiti ako se dobro isplaniraju rute.

Poenta je da vam Interrail karta važi od/do granice, podatak koji može značiti u računici.

ako vec preskacete budimpestu, povratna autobuska karta NS-bec kosta preko GiZ Feniksa 35 evra. nema iz BG

e strava, baš hvala na detaljnom predlogu, mnogo nam znači :)

to ispada jeftinije od onoga što smo mi juče gledali.. super (osim što u Prag neću jer sam bio prošle godine deset dana). Mi smo bili razgledali za prevoz ovako: povratna do Beča vozom (70e po osobi) + interrail 5/10 (159 po osobi) što ispadne 230 x2 = 460, ali ovaj tvoj predlog ispada sto evra jeftinije..    clap

Ej , samo jedna napomena. Sve te jeftine karte za "Euro line buseve" i ostalo je tako ali samo kada kupis kartu unapred i to od mesec do dva zavisi od prevoza. Avionisku kartu tako jeftino ces dobiti jedino tako.

• 1 month later...
  • Author

hvala vam svima, puno sam naučio od vas  ;D

i na kraju smo se odlučili za varijantu da ipak idemo vozom do budimpešte (taj "specijal"), onda orangeways do beča, skyeurope do pariza.

u parizu 6 noći, a u povratku u beču još koliko para budemo imali, (ili koliko nam bude trajala viza) valjda jedno 3-4 dana..

eto....

• 4 weeks later...

Cek polako necete autostopom ni cs jer se ona plasi.

Ja sam bio u istoj situaciji : оna se plasila.

Ali kad sam je izveo na autoput kod Antverpena i kola stala posle 30 sekundi  vise joj nije padalo na pamet da razmislja o placanju autobusa ili vozova.

Nema sta ona da se plasi samo je stisni malo - to je za njeno dobro.