Posted March 9, 2017 (edited) Kako gde, ali u gradskom prevozu "olmaz bre". Edited March 9, 2017 by srbjic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2017 Mene su ove promene totalno bacile u dilemu,planiram pocetkom aprila u Istanbul na par dana,odustao sam od aviona i planirao da uzmem balkan f. za osobe starije od 26,i da se polako kotrljam ka Istanbulu,ako razumem sada cu morati da idem Bg-Nis,pa Nis-Dimitr,pa onda Dim-Sofija,i stizem na nocni voz za Istanbul? i u povratku opet isto?Da li su vozovi uskladjeni i cekaju da voz stigne i preuzmu putnike za dalje,to prvenstveno mislim na teritoriji Srbije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2017 (edited) Dakle sad je definitvno da će voz BG-Sofija ići samo od 01.06. do 17.09. Da li će ići direktna kola za Istanbul nije još sigurno. Turci su najavili da hoće, ali kod BDŽ-a i Srbija Voza nema nikakve informacija. No ako i ne ide, može se sa presedanjem u Sofiji. Voz za Istanbul ide do stanice Halkali, a do stanice Sirkeci je organizovan prevoz u režiji Turskih železnica: Van termina kada vozi voz Beograd - Sofija, do Sofije se može samo sa presedanjem u Nišu i Dimitrogradu. Novina je i da je uvedena nova konekcija preko granice, tako da se do Sofije može i ujutru iz Niša sa presedanjem u Dimitrovgradu i Dragomanu, a obratno popodne iz Sofije. Što se tiče nekakvih veza za dalje ka Istoku, voz za Iran i dalje ne vozi, niti se nazire da će skoro voziti. Ovih meseci se dovršava pruga za Gruziju, te bi od juna trebalo prvi teretni vozovi da krenu, a od 2018. godine i prvi vozovi Baku - Tbilisi - Kars - Ankara (- Istanbul), kada Azerbejdžancima stignu novi moderni švajcarski vagoni: https://railturkey.org/2017/02/28/baku-istanbul-train-review/ Skoro je uveden voz Nahčivan - Mašad preko Tabriza i Teherana (prvo je išao jednom nedeljno, a sad već i 2x nedeljno), pa ko ne želi da ide suviše jugo-istočno kroz Tursku, možda alternativa preko Nahčivana nije loša...http://ady.az/ru/news/read/323/43 Edited March 13, 2017 by RaxCherrych Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2017 Bilo bi dobro ako je ostao taj shuttle do Sirkedzija ali na ovim adresama se pominju samo neki autobusi BN1 i BN3 bez naznake da su besplatni: https://railturkey.org/2017/02/20/istanbul-sofia-overnight-train-departs-today/ https://travel.railturkey.org/2016/10/13/halkali-train-station/ Da li neko ima iskustva, kako funkcionise kupovina lezaja uz Balkan flexipass u Turskoj? Konkretno, "mavi tren" saobraca na relaciji Ankara - Izmir i idu samo pulman i spavaca kola. Za pulman sam shvatila, uzme se rezervacija na stanici i pokaze kondukteru umesto karte, ali sta ako si u spavacim kolima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2017 On 3/14/2017 at 6:22 PM, srbjic said: Bilo bi dobro ako je ostao taj shuttle do Sirkedzija ali na ovim adresama se pominju samo neki autobusi BN1 i BN3 bez naznake da su besplatni: https://railturkey.org/2017/02/20/istanbul-sofia-overnight-train-departs-today/ https://travel.railturkey.org/2016/10/13/halkali-train-station/ Da li neko ima iskustva, kako funkcionise kupovina lezaja uz Balkan flexipass u Turskoj? Konkretno, "mavi tren" saobraca na relaciji Ankara - Izmir i idu samo pulman i spavaca kola. Za pulman sam shvatila, uzme se rezervacija na stanici i pokaze kondukteru umesto karte, ali sta ako si u spavacim kolima? Expand Ide shuttle! Ovo je okačeno na stanici Sirkedži. Railturkey nije oficijalni sajt Turskih železnica! Za ležaj isto kao i sedište, pokažeš samo tu rezervaciju, samo što se za ležaj plaća, za razliku od sedišta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2017 Evo iskustvo iz prve ruke. Uz Balkan Flexipass doplata za voz Sofija - Istanbul oko 24 leva. Ne secan se tacne cene; salterusa mi je objasnila da se zapravo za kuset Sofija - Halkali daje oko 19 leva, i jos oko 20% od toga se dodaje za bus Halkali - Istanbul. Voz je stigao u Halkali oko 8, do Sirkedjija mu je trebalo oko sat i po, guzva je ujutru. Bus staje i kod Yenikapi metro stanice, pa ako neko ide na metro, bolje tu da izadje nego da se vuce dole. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2017 Rumuni istupili iz Balkan fleksipasa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2017 Steta to za Rumuniju. Nije da sam nesto koristio Balkan Flexipass po Rumuniji (svega 2 puta,odlazak i povratak),ali mi je ostalo u secanju da su rumunski kondukteri oba puta samo bacili pogled na to parce papira,klimnuli glavom i produzili dalje (nisu se ni "potpisali"/overili).Prakticno sam se vozio besplatno (ostala mi ta dva dana za ponovno korisenje). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2017 Pozdrav! Molim vas za jedan info! Upoznal sam u Meksiku jednog putnika iz Amerike koji krece na put po Balkanu i do Grecke pa natrag gore preko Bugarske do istcne Europe. Negdje sam procital za balkan pass da je puno jeftiniji ako se kupi direktno na kolodvoru u Beogradu. Jel to tocno? Moze on ko stranac tamo kupiti? Jer prek interneta cijene su puno puno skuplje. Vjerojatno idepreko raznih agencija pa je cijena skuplja. Hvala na bilo kakvoj pomoci ili savjetu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2017 http://www.srbvoz.rs/eng/page24.html verovatno jeste jeftinije, ovde su cene. Sve se placa u dinarima. Nema potrebe da kupuje na netu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2017 putovao sam ovih dana od beograda preko bugarske do istanbula i ostao sam zapanjen koliki je javasluk u nasim zeleznicama! osim kasnjenja po tri sata od granice sa bugarskom do beograda, desavale su se takve stvari, prosto reci nemam. na z stanici nisu prvo znali da mi kazu da li saobraca kuset vagon do istanbula. kazu "nekad da, nekad ne" (!?). uzmem redovnu liniju za sofiju i cisto provere radi, pitam da li ce u slucaju kasnjenja, cekati voz iz sofije za istanbul. jedan kondukter mi kaze da ne zna. u nisu mi na isto pitanje jedan odgovori: "a sta ako se pokvari lokomotiva? to niko ne moze znati" , da bih konacno na kraju dobio odgovor od jednog vrlo pristojnog konduktera koji radi na liniji beograd - nis. na stranu sve to. vagon za sofiju neklimatizovan, prljav, stranci uglavnom nezadovoljni, kasnjenja ogromna... vrlo tuzno i ponizavajuce sve izgleda, a volim voz i voleo sam ih i ranije. tesko da cu se u skorijoj buducnosti odluciti za nase zeleznice. nazalost. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2017 Slicna moja iskustva, 2 puta Bg-Ist i nazad vozom ove godine. Jednom je voz u Sofiji cekao, drugi put nije (kondukteri su dali neke bzvz izgovore, ali kapiram da nisu hteli da zadrzavaju voz samo zbog jednog putnika), pa mi je solucija bila stop do Dimitrovgrada. Eto kakva je situacija s nasim vozovima kad neko zakasni nekih 40 minuta na voz, stigne da ode do menjacnice, da jede, da se metroom i busom preveze do mesta za stop kod obilaznice, da stopira od Sofije do Dimitrovgrada i stigne na stanicu pre nego sto ce voz krenuti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2017 auuu :@ ovo znaci da nema konekcije za rumuniju? Измена саобраћаја пограничних возова Београд, 31. 7. 2017. год. „Србија Воз“ a.д. обавештава кориснике својих услуга да ће од 1.августа 2017. године на иницијативу бугарских железница "БДЖ ЕООД" бити измењен саобраћај међународних возова због малог броја путника и рационализације трошкова. Воз који полази из Димитровграда за Софију у 11:55 часова, као и из Софије за Димитровград у 12:45 часова, неће саобраћати. Такође од 1 .августа 2017. године међународни возови за Румунију који полазе из Вршца за Темишвар у 10:18 и 18:35 часова, као и из Темишвара за Вршац у 07:49 и 16:38 часова, неће саобраћати. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2017 Planiram za Istanbul u 9mjesecu. Polazak iz Hrvatske do Beograda di bi kupio BFP 5dana. Procital sam zadnjih par stranica i ako sam shvatil direktni vlak Beograd-Istanbul vozi u vrijeme kad ja planiram put(1.9.). Vidim zadnja iskustva su jako losa al i dalje sam ustrajan da krenem vlakom do Istanbula i natrag. Par pitanja... 1=vlak Beograd-Istanbul treba kakve dodatne rezervacije ili ne? Pisali ste za lezajeve da treba 24leva? To je vlak samo sa lezajevima ili ima i obicnih sjedala? Pitam jer pokusavam cim jeftinije organizirati put. 2=vlak Istanbul-Eskisehir je besplatan sa BFP? Radi se o brzom vlaku. Placa se rezervacija? 3=ruta do Istanbula bi isla Beograd-Sofia (bio sam u Beogradu pa ga preskacem) a natrag bi isao preko Rumunjske a vidim da su oni istupili iz BFP pa sad jedino sto mi preostaje je opet ista ruta natrag? moram biti u Eskisehiru 5.9.ujutro. Mi je dosta ako krenem iz Beograda 2.9.? Nevjerujem da mogu ranije krenutia opet se bojim svih ovih kasnjenja koje spominjete Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2017 Procital sam na nekom blogu da se druga klasa moze kupiti samo za mlade od 26. Info o tome? Znaci ja mogu kupiti samo prvu klasu ako sam stariji? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2017 Možeš kupiti i drugu klasu. http://www.srbvoz.rs/page24.html (na dnu stranice je cenovnik) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2017 Razmišljam da odem do Jedrena. Da li je neko išao, pa da mi preporuči najbolju opciju. Čitajući druge teme kontam da mogu iz Bgd vozom do Sofije, pa onda neki bus. Ne verujem da se isplati BF jer ne putujem često vozom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2017 vracao sam se nedavno iz nisa popodnevnim vozom u 16:57 i planirao da stignem na onaj sto krece u 21:50 za budimpestu (do ns), jer po redu voznje niski stize u 21:15. naravno, ni to nije moglo proci bez tenzije i ubedjivanja. kako sam negde kod jagodine primetio kasnjenje od oko pola sata, odlucim da pitam konduktera da li postoji sansa da voz za bp saceka jer ce kasnjenje uticati na presedenje u drugi voz. ali ne odmah, vec kada smo bili blizu resnika i kada nije bilo sanse da se kasnjenje nadoknadi (i ja svasta pomisljam?!), dobijem odgovor da to nije moguce IAKO sam vrlo kulturno i uljudno stavio do znanja da smo po redu voznje upravo tada morali da budemo u beogradu. sreca moja, a i ostalih domacih putnika, sto su u vozu bili neki cesi sa spavacim kolima i koje sam ja potom nagovorio da oni probaju isto to ali na engleskom, kako bi situacija izgledala i ozbiljnije i gle cuda - u 22:10 voz ceka dolazak niskog i mi prelazimo u punom trku tamo. poruka autora: sram vas bilo gospodo iz zelenica srbije. mene u toj dzungli vise videti necete, bez obzira sto sam vaspitan tako da je voz udoban i pristupacan nacin transporta, NIKADA VISE! toliko puta izneviran, otkacen i poslat da se zalim drugom da mi je stvarno tog maltretiranja i nepostovanja vremena i novca preko glave. pod ruku sa ministarkom plavusom pa lepo od dimitrovgrada do beograda na putovanje od 10 sati u 21. veku, uz to i poneko kasnjenje od nisa do beograda, od, recimo, 3 sata. to je nasa zeleznica 2017. godine. nema na cemu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2018 Ako si i dalje zainteresovan/a: Ja sam dakle isao vozom do Sirkecija, pa onda Marmarayom do Yeni Kapi i metroom koji ide za aerodrom do stanice Yeni Bosna. E sad posto sam ja imao prenociste u Silivriju ja sam hvatao bus 303 od Yeni Bosna stanice do Silivrija pa odande sa glavne autobuske idu kombiji do Edirnea. Generalno, prilicno sam siguran da ako ides ovim metroom za aerodrom sve do Otogar stanice sto je autobuska stanica u Istanbulu, imaces neki prevoz do Edirnea isto. Iyi sanslar! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2018 (edited) Još neke pogodnosti koje se dobijaju uz BFP osim korišćenja vozova: Edited February 6, 2018 by RaxCherrych Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2018 On 2/6/2018 at 5:00 PM, RaxCherrych said: Još neke pogodnosti koje se dobijaju uz BFP osim korišćenja vozova: Expand Koji si ti CAR Rax-e !!!!!! Gde si ovo iskopao? Svaka ti čast :)))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2018 On 2/6/2018 at 5:32 PM, du-ki said: Koji si ti CAR Rax-e !!!!!! Gde si ovo iskopao? Svaka ti čast :)))) Expand Privatna arhiva U principu najkorisnije stvari su trajekti za Italiju i Grčka ostrva i besplatna rezervacija za super-brze vozove u Turskoj. Btw. pazite se kod nabavke besplatne rezervacije uz flexi na stanici Kayseri u Turskoj. Tamo su izgleda naučili kako se koristi flexi pa već pri izdavanju rezervacije upišu datum na flexiju. Kondukteri i dalje nemaju pojma, a takođe ni blagajnik u Karsu. Trebalo mu je sat i 15 minuta da mi izda rezervaciju, pritom je pola Turske zvao da se raspita o čemu se radi i sve vreme pokušavao da mi proda regularnu kartu, ali sam insistirao... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2018 pretpostavljam da je zbog ove jucerasnje katastrofe zatvoren taj deo pruge kroz tursku (kapikule - halkali), pa oni koji planiraju da idu vozom ka istanbulu neka se raspitaju kako funkcionise, da li je mozda obezbedjen autobuski prevoz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2018 Koje katastrofe?Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites