Jump to content

Featured Replies

A ta Flexipass karta važi za sve vozove koji idu iz Beograda za Istanbul? Kakav je uopšte red vožnje?

Vazi za sve vozove koji idu iz BG-a, a red voznje vidi na stanici...

Karta kosta 4000,00 din.

Kažeš ''za sve vozove koji idu iz bg za istanbul'' ko da ih ima 20 :D

Ima oko 9-10 ujutru jedan. A mislim da ima i uveče jedan ali ne bih mogla da se zakunem.

A flexipass važi kao druga klasa za lokalne i međunarodne vozove, u principu bi morao da doplaćuješ za spavaća kola recimo... Ali pročitaj, pisano je o tome dosta ovde, ili zovi stanicu pa pitaj, ne moraš čak ni da ideš do tamo :)

• 5 months later...

Meni se desilo da mi je po povratku iz Istanbula pobegla Sr lokomotiva, pa smo ceo dan cekali u Sofiji.

A kad sma hteo Flexipass da kupim u Makedoniji, posto sam drzavljanin Sr, trazili su duplo vecu sumu.

• 3 months later...

Da li je neko isao iz Beograda do Volosa B. flexipasom? Ili bar iz Soluna do Volosa? Htela bih da idem na Pelion ili ti Pilio ovog leta......  :mah:

A sta te tacno interesuje? :) Od Beograda do Volosa mozes stici sa iskoriscenim samo jednim danom u flexipassu. Hvatas nocni voz iz Beograda (upisujes sutrasnji datum posle 9 uvece) i u Solunu si oko 3 cini mi se. Mozes da cekas direktan voz za Volos, koji je uvece, ili da sednes na prvi voz za Larisu i tu presedas za Volos, tako ces mnogo brze stici, nego da cekas direktan voz u Solunu. Pogledaj na http://www.ose.gr za tacan red voznje. Solun se pise ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Larisa je napisana kao ΣΤ.ΛΑΡΙΣΑΣ (pod slovom Λ),  a Volos je ΒΟΛΟΣ :)

hvala za info......vidim da sam bila nejasna  :roll: gledala sam vec red voznje :) vise me je zanimalo da li put Bg - Volos  moze da se uklopi u jedan dan i vazi li flexi i u lokalnim grckim vozovima, posto sam negde videla da to nije slucaj  :?

hvala chivitli koriste mi ove informacije:)

Vazi flexi u lokalnim grckim vozovima i ... mozes da se uklopis u jedan dan! Preporuka je da ne pises datum na kartu dok to kondukter ne zatrazi od tebe jer mnogi od njih i ne znaju kako se koristi balkan flexi pa cim pokazes kartu oni kazu "u redu je"!

Pa naravno da treba da me slusa ... gle kolko zvezdica imam! :-) Imam i postova dosta ... da mi ih niste brisali do sada bi ih bilo google! :-)

E sto se tice neobavestenosti nasih zeleznicara. Drugarica i ja na povratku iz Soluna, ulazimo u Srbiju i dolazi nas kondukter.

Valjda mu nismo delovale kao iz ovih krajeva, pa nam je rekao " Ticket?" (verovali ili ne) 

Gleda covek cudno u kartu, a drugarica mu zbunjeno kaze:"Balkan flexipas"

On doziva kolegu i pita ga " Sta je bre ovo, neki flexi?  Sta da radim sa tim?"

Ovaj ga lepo posavetuje "Ma naskrabaj nesto po njoj i batali!"

Covek naskraba nesto, mi mu  se zahvalismo po engleski oi odeee..

• 4 months later...

cisto da spomenem, ja sam danas kupio BF u agenciji i dobio kuset za 390,00 din ! hehe  :roll:

ja se jos propisno zbunio kad mi je zena rekla cifru za doplatu preko onih 3882 din (racunala mi je evro po 78)

i dobio sam plavu "futrolicu" za kartu, nisam dobio knjizicu i nista od kartona za popunjavanje. postoje prazna mesta na samoj karti za upisivanje datuma...

ali gledacu da se provucem kod konduktera (po savetu iskusnih iz ovog posta) samo sa rezervacijom za krevet  ;D

E sto se tice neobavestenosti nasih zeleznicara. Drugarica i ja na povratku iz Soluna, ulazimo u Srbiju i dolazi nas kondukter.

Valjda mu nismo delovale kao iz ovih krajeva, pa nam je rekao " Ticket?" (verovali ili ne) 

Gleda covek cudno u kartu, a drugarica mu zbunjeno kaze:"Balkan flexipas"

On doziva kolegu i pita ga " Sta je bre ovo, neki flexi?  Sta da radim sa tim?"

Ovaj ga lepo posavetuje "Ma naskrabaj nesto po njoj i batali!"

Covek naskraba nesto, mi mu  se zahvalismo po engleski oi odeee..

Isto se i meni desilo letos samo sto je bio u pitanju makedonski kondukter i pricali smo srpski  :)

Inace, Kikina preporuka u potpunosti vazi. Od Nisa do Atine i nazad sam stigao samo sa jednim iskoriscenim danom u BF - u.

:D

aj da se pohvalim i ja. flexijem mog brata, on je otisao do Atine i nazad, pa sam ja do Sutomora i nazad, pa do Pirota i nazad, i na kraju do Bele Palanke i nazad. I dalje imam 3 nepopunjena dana, jedino sto joj je istekao rok :(

Marko, na ovo nemam sta da dodam.    clap.gif' alt=':clap:'>

• 2 months later...

Da li Balkan Flexipass vazi i za vozove koji saobracaju iz Istanbula za Siriju i Iran? Ipak su to 'elitni', medjunarodni vozovi, koji su samo delom u Turskoj... Ili moze, a samo se doplati couchette? Ima li neko proverenu informaciju?

• 2 months later...

Da li se nekada nekome desilo da su mu zatrazili neki licni dokument?

Kontam da je dosta velika razlika u ceni do 26 i od 26 pa reko da zloupotrebim nekad u buducnosti  zvizhd

e ček ček sada, sad čitam neke ranije postove... zar se zaista iz Sofije prelazi u voz do istanbula, ili taj voz ide direktno?

i kako to sve funkcioniše sa spavaćim kolima? kolike su doplate itd... pošto bi posle istanbula, išao do Gaziantepa, Iskenderuna ili Adane, i od tamo do Sirije? Neko bio tako?

Neke preporuke?

e ček ček sada, sad čitam neke ranije postove... zar se zaista iz Sofije prelazi u voz do istanbula, ili taj voz ide direktno?

i kako to sve funkcioniše sa spavaćim kolima? kolike su doplate itd... pošto bi posle istanbula, išao do Gaziantepa, Iskenderuna ili Adane, i od tamo do Sirije? Neko bio tako?

Neke preporuke?

Sedeca kola ima samo do bugarsko-turske granice, tj. do Svilengrada u Bugarskoj. Lokalni turski voz sa sedecim kolima ima od prvog grada u Turskoj - Kapikule. Spavaca turska kola ima na celoj deonici od Beograda do Istanbula, dok bugarska kuset kola se kace u Sofijii idu do Istanbula (doplata 7-8eura).

Isao sam od Istanbula do Gaziantepa kuset kolima - doplata je bila nekih 0.5-1euro na Balkanflexipass. Onda busom do poslednjeg mesta u Turskoj, pa taksijem preko granice do Alepa u Siriji.

S obzirom da se 100 godina putuje do Sirije, interesuje me da li će nam balkan flexipass od 5 dana biti dovoljan da odemo u Siriju i vratimo se nazad? Pod uslovom da ne varamo i redovno upisujemo datume :) Dakle, da odemo do Istanbula, iz Istanbula do Gaziantepa, Adane,.. i nazad. :)

Ako ne izlazis iz voza, racuna ti se kao jedan dan, bez obzira koliko dana provedes u vozu. Takodje, posle 21h upisujes sutrasnji datum. Znaci, imaces jedan dan iskoriscen do Istanbula, drugi do Gaziantepa. Sem ako ne naletite na konduktera koji ne zna kako se koristi karta, pa vam ukrade koji dan. Desava se i to...

Nego, zasto ti je u potpisu tvrdjenje iz teorije skupova :o