Jump to content

Featured Replies

Uskoro bih trebao da idem do Istanbula. Zanima me da li neko mozda ima sveziju informaciju kako od Sofije stici do Istanbula, posto izgleda da su pruge jos uvek u prekidu?

Rečeno već. Voz ide normalno do Cerkezkoya (nekih 120km od Istanbula) i tamo se preseda na bus koji su organizovale turske železnice, tako da ti flexipass važi i za taj bus.

pozdrav svima,

imam jedno pitanje u vezi Balkan FlexiPass-a krajem oktobra bih morao da se nacrtam u Turskoj ( Alanya - Alanja ) da li neko zna kako da iskoristim BFP do Alanje tj. sta mi je najbolje....

Unapred hvala (:

Moze li savjet oko flexipass-a?

Idem iz Beograda do Temisvara. Pa par dana nakon toga od Temisvara do grada Sibiu. Poslije stopom po Rumuniji par dana , pa iz Bukuresta nocnim vozom do Istanbula. Da li da popunim sam Beograd-Temisvar pa Temisvar-Sibiu, ili da ne popunjavam ni na karti ni na onom "bijelom papiru" i pokusam da ustedim koji dan, da bih poslje mogao iskoristiti po Rumuniji (mozda umjesto stopa)?

I sta sa nocnim putovanjem iz Bukuresta do Istanbula (posto krece oko 21h), tu mi onda odlaze 2 dana na flexipass-u ili?

Hvala, pozz

Za Bg-Temišvar, Temišvar-Sibiu mora da ti ode dva dana, jer su to dva zasebana putovanja, ali za polazak u 21 napiši samo sutrašnji datum, ne bi trebalo da ti prave probleme, osim ako baš nisu stoke. A zašto ne bi platio Bg-Vršac nezavisno od flexipassa, muvao se po vozu do Temišvara, pa iskoristio taj jedan dan po Rumuniji?

Ne zapisivaj na kartu nista, samo na propratnu tebelu. I uzmi nekoliko takvih (potrazi kad kupujes kartu da ti daju 3, ili jednostavno kopiraj, obican papir je to), kad popunis jednu do recimo 4 dana samo je skloni. Kad sam ja bio u Rumuniji, kondukteri zbunjeno su gledali kartu, neznam, mozda su prosli neki kurs sada  :LOLLL: ali ne bi trebao biti nikakvih problema. Ako eventualno neko pita zasto nisi nista zapisao na kartu, pravdaj se kao neznas, nisu ti nista rekli kada si je kupovao i popuni tad ako moras.

Trebao bi imati neogranicenu voznju za mesec dana  :yok:

Evo da kazem i ja neka svoja iskustva sa balkan flexi passom

Putovao sam iz NS-a internacionalnim vozom za BG , pa preseo na BalkanExpress voz iz Beograda za Sofiju i iz Sofije za Burgas....Sada sam na moru :) Uredno su mi kondukteri u Srbiji pregledali kartu i sve popunjavali ali zato u Bugarskoj samo pogledaju sta je i vrate bez popunjavanja :) Tako da tu moze dosta da se ustedi sto se tice trajanja kartice

Moze li neko da mi pojasni sta je Flexipass?

Krajem meseca krecem put evrope pa trazim nacin da mi prevoz bude jeftiniji.

Verujem da je bitna stavka kod objasnjavanja da imam 29 godina.

Cao,

Mene zanima jel postoji mogucnost da se do Atine stigne preko Sofije umesto preko Soluna.Sa ovom kartom naravno.Hvala.

Iscitajte malo forum, ovu temu, koristite opciju search na forumu i pre svega, carobni google. Evo, npr, ovde je odgovor na prethodna 2 posta, a trebalo mi je svega 15 sekundi da ga nadjem. Nemojte biti lenji.

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/komercijalne_povlastice_v01.html

Na istom sajtu se mogu naci i cene za odredjene starosne kategorije:

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html

Zdravo svima :mah:

2008 sam sa Balkan flexi isao u Grcku medjutim problem je bio sto smo u Solun stigli sa zakasnjenjem te sam izgubio onaj voz sto je bio oko 16.30 za Atinu... A onda je veci sok bio sto na salteru nije bilo mesta ni za jedan obican voz u naredna 3 dana vec samo za IC koji sam morao da doplatim 20,20 evra... PITANjE: Kako uopste da uhvatim taj obican voz kad ne znam ni kad ce ovaj nas da stigne ni kako da rezervisem kad pokupe za 2-3 dana unapred :psuje:Drugo... zna li neko kad tacno ima obicnih vozova za Atinu i koliko se placa ta rezervacija te kako je osigurati ovako iz Srbije. Hvala unapred svima koji bi podelili svoje iskustvo i ustedeli nekih 50=60 bacenih evra. ;D

U pravu si, logično je da je sa odrasle najskuplje... E sad mi je lakše, kad znam da nema jeftinije nego kod nas :)

...zna li neko kad tacno ima obicnih vozova za Atinu

sajt grckih zeleznica je malo pretumban  ::crazy: kad kazem malo, mislim na to da na engleskoj verziji nestane meni, a ne smes ni da ga pustas kroz translate, jer nece da prepozna imena stanica.....  :?

jedva -

http://195.167.18.41:7777/phpora/ora1.php?retur=1&AC_apo=%C8%C5%D3%D3%C1%CB%CF%CD%C9%CA%C7&AC_pros=%C1%C8%C7%CD%C1&dob=&apoora=00&eosora=24&anamonipros=500&tren=&anamoniapo=2&ituser=internet&itterm=xxxx&apo=105&pros=29

uhm, kako da smotam ovaj neuredni link  :?

Molila bih za sveze informacije! Dosta sam informacija procitala,da sam sad i pomesala sve,cini mi se..  :D

Ako kupim flexipass u Bg i putujem do Istanbula,pri tom uzmem spavaca kola. Da li me taj voz vozi bez presedanja i bilo kavog cimanja direktno do Istanbula?!

Da li u vozu ima neki oglasni zvucnik? Zamislite ako zaspim..i promasim stanicu.. :cryy:

Da li je bezbedan taj voz? Putujem sama,pa mi nesto nije svejedno.. nono

Hvala na svim informacijama! Sajt je super! clap.gif' alt=':clap:'>

koliko znam zadnja stanica je Istanbul, pa nema sta a prespavas :) a vagon sa spavacim kolima, ako gresim, neka me neko ispravi (davno je bilo kad sam do tamo putovala vozom), ide od Beograda do Istanbula, ne presedas nigde, samo se stoji u Sofijskoj stanici jer se tamo vagon kaci na neki bugarski voz. Kako god da je, presedanja nemas (ali stajanja ima). To sve pricam u idealnim uslovima, ali koliko znam neki su raovi tamo u Turskoj pa se putnici prevoze autobusom. Pisano je vec o tome ovde na forumu.

Pozdrav iz Skoplje.

Ovaj forum mi je jedini spas za moje putovanje. Planiram putovanje s Balkan Flexipasom na relaciji Skopje-Beograd, Beograd-Bukurešt... i tako dalje ;D.

Hteo bi da mi neko odgovori:

1. Dali Balkan Flexipass važi za voz 360-361 Beograd-Bukurešt i dali je potrebna rezervacija jer tako stoji u vozni red na sajtu Železnice Srbije?

2. Dal možda neko zna dali postoji direktni voz Bukurešt-Varna?

3. Dali važi pravilo za upisivanje jedan dan putovanja ako krenem s vozom iz 19 popodne ili nakon 21 časot uveče?

4. Kakva je bezbednost u rumunskim vozovima, naročito za ovaj iz Beograd, jel mogu da se bezbedno spava u kupe u 2 klasa il mora da se uzme kušet za bezbedan san?

Ljudi, unapred vam se zahvaljujem za bilo kakav odgovor, imam puno pitanja, putujem sam i za prvi put sa Balkan Flexipass :dance:

Ja ti mogu dati samo informacije koje u principu sam možeš i treba da potražiš pomoću googla.

1. Balkan Flexipass je validan za sve standardne vozove u zemljama u kojima važi, a koliko sam do sada saznao, jedino su lokalne express linije izuzetak, valjda tzv. InterCity vozovi. Recimo brzi voz Solun-Atina, ili Istanbul-Ankara. Mislim da u svakom slučaju kod nas nema takvih izuzetaka, jer mi nemamo nikakve specijalne brze linije. Ako na sajtu stoji da je potrebna rezervacija, onda je verovatno potrebna i za tebe. Da li ima uopšte sedećih vagona ili su to sve spavaća kola?

2. Izgleda da postoji takav voz, i to funkcioniše samo leti, očito iz turističkih razloga - http://bdz.creato.biz/files/pdf/cherno_more_eng.pdf

3. Prema http://www.internationalrail.com/rail-passes/balkan-flexipass.aspx pravilo je da se unosi sutrašnji datum ako voz kreće posle 19h, s tim da sutradan do ponoći moraš da završiš vožnju. E sad, lutrija je da li kondukteri znaju to pravilo. Kao što si mogao da pročitaš, mnogi ne znaju ni šta je Balkan Flexipass, a kamoli ova pravila. Nekada je nepoznavanje pravila od strane konduktera loša stvar, jer su neki ovde pisali da su im Bugari upisali današnji datum iako je vožnja počela posle 19h.

4. Na ovo ti ne mogu odgovoriti nešto pouzdano, ali kao kroz maglu se sećam da sam negde čitao da nema nikakvih posebnih problema u tim vozovima; sve isto kao u bilo kom normalnom vozu, uvek treba da preduzmeš osnovne mere bezbednosti.

Hvala puno na odgovora.

Ja sam pročitao da voz Beograd-Bukurešt ima vagona 1 i 2 klasa i kušet vagon.

Nadam se da Balkan Flexipass biće najbolje vloženi novac u moj život. ;D

Hvala puno na odgovora.

Ja sam pročitao da voz Beograd-Bukurešt ima vagona 1 i 2 klasa i kušet vagon.

Nadam se da Balkan Flexipass biće najbolje vloženi novac u moj život. ;D

voz Beograd-Bukurešt ima 1 i 2 klasu i spavaća kola (3-krevetna). Doplata za spavaća je 18evra kada ide naš, a 22evra kada ide rumunski vagon. Tokom leta ide naš vagon, a ostalo ide rumunski.

ljudi da li neko moze da mi kaze (ukoliko zna) red voznje iz soluna do atine..putujem do atine iz nisa a ni na niskoj ni beogradskoj stanici ne znaju koji voz ima bolju vezu, nocni ili dnevni..pomagajte!!! hvala unapred...

Idi noćnim do Soluna (stiže tamo oko 13h), jer ako ti se desi neko debelo kašnjenje (a dešava se), uvek možeš neki voz da uhvatiš. Ako ideš dnevnim, možeš da izgubiš vezu za večernji do Atine, što znači da moraš da čekaš do ujutro. Ne znam red vožnje, ali ima jedno 6-7 dnevnih i 2 noćna voza Solun - Atina, tako da ćeš neki sigurno uhvatiti.